Møt utvekslingselevene

Vi leter etter vertsfamilier til elevene som kommer til Norge!

Vi leter nå etter vertsfamilier til våre utvekslingselever og det er en flott gjeng som gleder seg til å oppleve Norge i tre, fem eller ti måneder! Vi plasserer elever rundt om i hele Norge og søker vertsfamilier på landet, langs kysten og i storbyene. Å være vertsfamilie er gøy, lærerikt og skaper et minne for livet – du kommer ikke til å angre!

Ønsker du mer informasjon om våre elever eller innveksling generelt så kontakt oss gjerne.


                     Rio kommer fra Japan og skal gå VG2
Rio er fra den vakre øyen Okinawa og har vokst opp med krystallklart hav i “bakgården.” Han har valgt å reise på utveksling til Norge fordi han ønsker å lære mer om kulturen og se hvor annerledes livet er her i nord. Rio deler mer enn gjerne innsikt i den Japanske kulturen og håper at vertsfamilien også vil få et fint utbytte av oppholdet hans. Han er et aktivt medlem i volleyballklubben på skolen og håper at får muligheten til å fortsette med dette i Norge, men han er også åpen for å prøve andre aktiviteter! I fremtiden ønsker han å bli lege og han var i høst med på et ti dagers prosjekt i Vietnam der han lærte mye om medisinsk behandling i utviklingsland.

Rio har velkomstfamilie i Fredrikstad, og vi ser etter hans andre familie i samme område eller et annet sted i Norge fra oktober. Han skal være i Norge i ti måneder.

               

Benedict kommer fra Tyskland og skal gå VG1

Han er en åpen, reflektert og positiv gutt som er glad i å være sosial og høre på musikk. På fritiden liker han å spille rumpeldunk/Quidditch som er sport inspirert av Harry Potter bøkene! I tillegg til dette er han glad i å programmere på PCen, lese bøker og spille videospill sammen med vennene sine. Han er glad i å tenke logisk og tar utfordringer på strak arm! Når han kommer til Norge ønsker han gjerne å lære mer om den norske kulturen og ikke minst det gode skolesystemet. Benedict ser veldig frem til et innholdsrikt og spennende år i Norge!

Benedict har velkomstfamilie i Florø, og vi ser etter hans andre familie i samme område eller et annet sted i Norge fra oktober. Han skal være i Norge frem til juni. 

                 

Paul kommer fra Tyskland skal gå VG1 

Paul er en utadvendt og engasjert gutt som er klar for å oppleve et helt år i Norge! På fritiden er han glad i å være med venner og drive med skateboard. Han lar seg fascinere av utendørsaktiviteter slik som svømming og sykling. Paul trives generelt godt med å utforske og gleder seg til å få seg nye venner i Norge. Han mener livet er et eventyr og det er nettopp derfor han ønsker å reise på utveksling. Familien hans beskriver han som en hyggelig og sosial gutt.


Paul har velkomstfamilie i Oslo, og vi ser etter hans andre familie i samme område eller et annet sted i Norge fra oktober. Han skal være i Norge frem til juni. 
              

Alex kommer fra USA og skal gå VG2

Alex er en nysgjerrig gutt fra USA som er ivrig etter å lære mer om Norge og ta med seg interessante historier hjem! Når han ikke jobber med skole, liker han blant annet å trene, surfe og lese. Ellers er han glad i å jobbe med datamaskiner, lage mat og å følge med på politikk. Alex ønsker å dra i militæret når han blir eldre, men først vil han utdanne seg som sivilingeniør. Han er spent på å komme til Norge for å lære mer om norsk språk og kultur, og håper å få gå på turer og oppleve den flotte naturen!


Alex har velkomstfamilie på Ellingsøy på Sunnmøre, og vi ser etter hans andre familie i samme område eller et annet sted i Norge fra oktober til desember. Han reiser hjem når høstsemesteret er slutt.


                Oscar kommer fra Australia og skal gå VG2
Oscar blir beskrevet som en sosial og vennlig gutt som er glad i å tilbringe tid med venner og familie. Han har reist mye og elsker å møte nye folk og oppleve andre kulturer. På fritiden er han glad i å holde seg i aktivitet, og liker å sykle, klatre, gå turer og stå på både ski og snowboard. Oscar er også glad i å lese om naturvitenskap, ta bilder, tegne og se på filmer. Han gleder seg til å komme til Norge for å prøve nye ting og lære seg språket!

Oscar kommer til Norge i november og skal være her i to måneder.


                                 Lilly kommer fra Tyskland og skal gå i 10. klasse

Sammen med storesøsteren er Lilly vant til ansvar hjemme i huset. Hun er glad i å lage mat, bake, og å hjelpe til på kjøkkenet. Ellers er hun interessert i å følge med på sport, spesielt skiskyting, og nå og da politikk, som parlamentsvalget som var nå i september. Hun har ingen allergier eller spesielle kosthold. Lilly spiller tennis fast. Hun er glad i å fotografere, går gjerne tur med hunden, og liker å lese bøker. I Tyskland er det norske skolesystemet kjent som veldig godt, og ikke minst annerledes enn det tyske. Lilly trekker frem dette som noe av grunnen til at hun valgte å ta utvekslingen i Norge. Favorittfagene er kunst, fransk og engelsk. Hun vurderer også å satse på å studere medisin. I tillegg til interessen for skolesystemet er Lilly glad i det norske landskapet. Det er ikke noe særlig til fjell i den delen av Tyskland Lilly er fra, og familien hennes pleier å reise til Østerrike for å stå på ski. Andre ganger har de vært i Danmark. Nå skal hun kanskje få oppleve de norske fjellene!

Lilly kommer til Norge i januar og skal være her ut vårsemesteret. 
                       Abigail kommer fra Australia og skal gå VG2 

Abigail, eller Abi, som hun foretrekker selv, er eldst av to søstre. Hun spiller piano, fløyte og gitar, og er vant til å hjelpe til med husholdet hjemme. Blant annet lager hun mat, rydder og vasker, og noen ganger hjelper hun lillesøsteren med å bli klar til skolen om morgenen. Abi er en sporty jente, og trener på treningssenter ca fire ganger i uka, og når hun kommer til Norge til vinteren har hun lyst til å oppleve den norske naturen. For eksempel gjennom turer i skog og mark, eller bushwalking, som de kaller det i Australia. Dette blir ikke første gang hun reiser på utveksling, for hun har vært tre uker i vertsfamilie i en annen australsk delstat.


Men denne gangen blir det en ekte utveksling, for Abi kommer i januar og skal være her hele kalenderåret!


                      

Joshua kommer fra Tyskland og skal gå VG1 
Joshua er en positiv og utadvendt fyr! Han ble faktisk født i Norge og bodde her i et par år før familien flyttet videre. Nå ønsker han å komme tilbake for å lære mer om røttene sine og den norske kulturen. På fritiden driver Joshua med både karate og tennis flere ganger i uken. Tennis begynte han med i fjor og han har allerede vunnet sin første kamp. Ellers enn det har han en stor interesse for koding og har opprettet en egen nettside helt på egenhånd. Joshua håper han får muligheten til å prøve snowboard i løpet av utvekslingen sin og ønsker at vertsfamilien skal få en like god opplevelse av oppholdet som han selv!

Joshua kommer til Norge i Januar og skal være her ut vårsemesteret.

 

                      

Miranda kommer fra Australia og skal gå VG2
Miranda ble født i USA og familien flyttet til Australia da hun var 12. Selv om det var skummelt i starten fikk hun seg raskt nye venner da hun elsker å møte nye mennesker! På fritiden liker hun å male, lage mat, dra til stranden og spille tennis. Hennes store passion er kunstløp og hun er kaptein på laget sitt. Siden hun bor i Australia foregår kunstløp i innendørs ishaller, og hun håper hun får muligheten til å stå på skøyter ute når hun kommer til Norge. Miranda er vegetarianer, men har ingen problemer med å bo hos en vertsfamilie som spiser kjøtt. Hun er åpen for å prøve nye aktiviteter og gleder seg til å tilbringe tid med sin nye familie i Norge!

Miranda kommer til Norge i januar og skal være her ut vårsemesteret 

 
 Brasil flag
   

Felipe kommer fra Brasil og skal gå VG1 på våren og VG2 til høsten
Felipe er en 16 år gammel gutt fra Brasil, og etterkommer av en bestefar som utvandret fra Norge på 20-tallet. Nå skal han selv bli kjent med hvordan det er å ha hverdagen sin i Norge. Fra før har han vært i Alta på korttidsutveksling, og på tur i blant annet Oslo, så til sammen har han en god formening om hvordan vi har det her. Som mange brasilianere er han glad i å høre på musikk og i å spille fotball, og han sykler til skolen hver dag. Selv om han er vant til å bevege på seg er han nok ikke vant til å gå tur i skogen eller å gå på ski som mange norske familier gjør, men han håper å kunne få sjansen til å prøve dette og få sjansen til å lære mange typisk norske aktiviteter.

Felipe kommer til Norge i januar og skal være her gjennom vår-og høstsemesteret
Alle elevene snakker engelsk og dette vil være hovedspråket den første tiden. Deretter blir det mer og mer erstattet av norsk. Det er med andre ord ikke nødvendig å snakke godt engelsk for å bli vertsfamilie! Mange av dem vet allerede mye om landet vårt. Noen kjenner til norsk musikk eller design, og andre har hørt om skolesystemet. De fleste vet at vi har flott natur, og alle er klar over at de kan få vertsfamilie enten i byen eller på landet.

Elevene har forskjellig bakgrunn, og derfor ønsker vi å komme i kontakt med forskjellige slags familier. I tillegg til faste langtidsfamilier trenger vi korttidsfamilier og stand-by-familier som kan trå til ved ferie eller sykdom hos den faste familien.

Bestill informasjon om å være vertsfamilie!

  Oscar kommer fra Australia og skal gå VG2
Oscar blir beskrevet som en sosial og vennlig gutt som er glad i å tilbringe tid med venner og familie. Han har reist mye og elsker å møte nye folk og oppleve andre kulturer. På fritiden er han glad i å holde seg i aktivitet, og liker å sykle, klatre, gå turer og stå på både ski og snowboard. Oscar er også glad i å lese om naturvitenskap, ta bilder, tegne og se på filmer. Han gleder seg til å komme til Norge for å prøve nye ting og lære seg språket!

Oscar kommer til Norge i november og skal være her i to måneder.
  Oscar kommer fra Australia og skal gå VG2
Oscar blir beskrevet som en sosial og vennlig gutt som er glad i å tilbringe tid med venner og familie. Han har reist mye og elsker å møte nye folk og oppleve andre kulturer. På fritiden er han glad i å holde seg i aktivitet, og liker å sykle, klatre, gå turer og stå på både ski og snowboard. Oscar er også glad i å lese om naturvitenskap, ta bilder, tegne og se på filmer. Han gleder seg til å komme til Norge for å prøve nye ting og lære seg språket!

Oscar kommer til Norge i november og skal være her i to måneder.
Close
Takk for din interesse! Om kort tid vil noen hos Explorius kontakte deg. Detaljene som du har fylt i vil lagres på en sikker måte og aldri bli delt med en tredje partner. Vi kommer til å sende deg e-post med informasjon til den e-post adressen du har delt med oss. Vennligst angi om du samtykker til dette nedenfor.