Skolen i Tyskland


Tyskere studerer flere fag på skolen, de fleste av disse er obligatoriske. Det finnes bare noen få valgfrie fag. Det er vanlig med prosjektarbeid, både selvstendig og i grupper.

Skoletidene er omtrent som hjemme med undervisning fra mandag til fredag mellom åtte og to. Iblant slutter du tidligere, men da har du til gjengjeld mer lekser. Avhengig av hvor du bor blir du plassert i både større eller mindre skoler. Du kan velge forskjellige retninger som språk, litteratur, kunst, samfunnsvitenskap, matematikk og naturvitenskap. I tillegg til dette er det også flere valgfag å velge mellom.

Videregående i Tyskland er på mange måter veldig lik skolen hjemme i Norge.

Livet på skolen
Lærerne er lette å komme i kontakt med, men oppleves iblant som mer formelle enn lærerne her hjemme. De tiltales med Sie og ikke Du! Studentene oppmuntres til å være aktive i timene og til å tenke kreativt i stedet for å bare pugge skolematerialet. Lærerne er ofte sammen med elevene på aktiviteter etter skoletid.
Close
Takk for din interesse! Om kort tid vil noen hos Explorius kontakte deg. Detaljene som du har fylt i vil lagres på en sikker måte og aldri bli delt med en tredje partner. Vi kommer til å sende deg e-post med informasjon til den e-post adressen du har delt med oss. Vennligst angi om du samtykker til dette nedenfor.