Godt å vite om utveksling i Tyskland


Her finner du nyttig informasjon om utvekslingsprogrammene til Tyskland.


Programtyper vi tilbyr i Tyskland


Mulighet for områdevalg

Nei, i Tyskland er det ikke mulig å velge område. 

Aldersgrense
15 til 17 år

Avreise

August

Programlengde 

10 måneder


Skoleuniform
Nei, i Tyskland er det ikke vanlig med skoleuniform.

Språk - forkunnskaper & språkkurs

Tysk. Forkunnskaper er ikke et krav, men helt klart en fordel. Under Soft Landing Campen i Mannheim er det inkludert et språkkurs.

Visum

Nei, for å reise til Tyskland behøver du ikke visum.

Finansiering

Alle som reiser på utveksling i 10 måneder, og får året godkjent vil få et grunnstipend med bostøtte (kr 42 610,–) og reisestøtte (kr 17 644,–) fra Lånekassen. Beløpet per 2016 vil derfor ligge på til sammen kr 60 254,–. Dersom du eller din familie har særskilte behov kan støttebeløpet økes.

Du kan også søke om utstyrsstipend fra Lånekassen. Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend én gang i skoleåret, uavhengig om du er i Norge eller på utveksling. Du får kr 991,–, kr 2 195,– eller kr 3 666,– kroner i stipend, avhengig av hvilket utdanningsprogram du tar.

Forberedelse

Explorius har lang erfaring med å sende studenter på utveksling, og vi forbereder deg på den beste måten! Før du reiser må du delta på våre obligatoriske Get Ready-møter og ved ankomst til Tyskland deltar du på vår populære Soft Landing Camp, ni dager i Mannheim. Her lærer du mer om den tyske kulturen, samt at det er inkludert et språkkurs før du begynner ditt skoleår. Soft Landing Camp og Get Ready-møtene er inkludert i programavgiften.


Har du spørsmål, eller vil vite mer om Tyskland? Kontakt oss her!
Close
Takk for din interesse! Om kort tid vil noen hos Explorius kontakte deg. Detaljene som du har fylt i vil lagres på en sikker måte og aldri bli delt med en tredje partner. Vi kommer til å sende deg e-post med informasjon til den e-post adressen du har delt med oss. Vennligst angi om du samtykker til dette nedenfor.