Godt å vite om utvekslingsprogrammet til Italia

Colosseum i Roma


Her finner du nyttig informasjon om utvekslingsprogrammene til Italia.


Programtyper vi tilbyr i Italia


Mulighet for områdeønske 

Nei, i Italia er det ikke mulig å velge område. 

Aldersgrense
15 til 17 år

Avreise
September 

Programlengde

10 måneder


Skoleuniform
Nei, i Italia er det ikke vanlig med skoleuniform. 

Språk - forkunnskaper & språkkurs 

Italiensk. Forkunnskaper er ikke et krav, men helt klart en fordel.

Visum
Nei, for å reise til Italia behøver du ikke visum. 


Finansiering

Alle som reiser på utveksling i 10 måneder, og får året godkjent vil få et grunnstipend med bostøtte (kr 42 610,—) og reisestøtte (kr 17 644,—). Beløpet per 2016 vil derfor ligge på til sammen kr 60 254,—. Dersom du eller din familie har særskilte behov kan støttebeløpet økes.

Du kan også søke om utstyrsstipend fra Lånekassen. Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend én gang i skoleåret, uavhengig om du er i Norge eller på utveksling. Du får kr 991,—, kr 2 195,— eller kr 3 666,— kroner i stipend, avhengig av hvilket utdanningsprogram du tar.

Forberedelse

Explorius har lang erfaring med å sende studenter på utveksling, og vi forbereder deg på den beste måten! Før du reiser må du delta på våre obligatoriske Get Ready-møter og ved ankomst til Italia deltar du på vår populære Soft Landing Camp, tre dager i Milano. Her lærer du mer om den italienske kulturen. Soft Landing Camp og Get Ready-møtene er inkludert i programavgiften.


Har du spørsmål, eller vil vite mer om Italia? Kontakt oss her! 

Close
Takk for din interesse! Om kort tid vil noen hos Explorius kontakte deg. Detaljene som du har fylt i vil lagres på en sikker måte og aldri bli delt med en tredje partner. Vi kommer til å sende deg e-post med informasjon til den e-post adressen du har delt med oss. Vennligst angi om du samtykker til dette nedenfor.