Om Explorius

Siden 2002 har Explorius tilbudt utvekslingsprogram for nordisk ungdom mellom 14-18 år. Vi ønsker også internasjonale elever fra hele verden velkommen til Norge.

Å hjelpe unge mennesker med å ta sine første steg mot en reise full av ny kunnskap, erfaringer og vennskap er den beste jobben vi kan tenke oss. Sammen med våre utvekslingsstudenter og vertsfamilier fører vi nasjoner og mennesker nærmere hverandre gjennom kulturell utveksling og utdanning.

Oss i Explorius

Utvekslingsprogram i hele verden

jente med rød cap and gown

Vi tilbyr et bredt utvalg av utvekslingsprogram i land over hele verden. Uansett om du ønsker å velge skole, vil oppleve campus-livet på en boarding-skole, vil bo i et bestemt område eller om du er helt åpen når det kommer til geografisk område og skole, så har vi et program som passer deg. 

Vi i Explorius er eksperter på utveksling, og har alltid dine ønsker i fokus. Vi er opptatt av personlig service, kvalitet og trygghet, og gjør alt vi kan for at du skal få det beste utvekslingsåret tenkelig.

Real Students – Real Stories

jenter hopper på stranden

“Real students – Real stories” gjennomsyrer hele vår kommunikasjon. Alle bildene og videoene vi bruker på vår nettside og katalog kommer fra våre egne utvekslingsstudenter. Vi deler også studentenes erfaringer på våre sosiale medier og på vår bloggside.  

Vi bruker bare bilder og historier fra våre egne studenter fordi vi ønsker å gi deg et ekte innblikk i livet som utvekslingsstudent. Ingen gjør dette bedre enn studentene som selv er, eller nylig har vært, på utveksling.  

De viser deg hvordan et skoleår i utlandet kan se ut. Du får blant annet ta del i mange morsomme opplevelser, men også vanskelige perioder som hjemlengsel og kultursjokk.

For et utvekslingsår er ikke alltid bare en dans på roser. Det kan være utfordrende og forvirrende til tider. Men en ting er sikkert – det er alltid, alltid, alltid verdt det. Bare spør utvekslingsstudentene selv! 

En del av Educatius Group

Explorius er den fremste utvekslingsorganisasjonen i Norden, med kontorer i Oslo, København, Helsinki, Stockholm og Gøteborg. Sammen er vi stolte over å være en del av Educatius Group.

Educatius Group er en ledende organisasjon med lang erfaring innen internasjonal utveksling. Gruppen opererer og har kontorer i land verden over, som USA, Australia, Tyskland, Italia og Spania.

Våre kolleger i utlandet ønsker deg velkommen når du ankommer vertslandet. Du vil også møte internasjonale elever fra våre søsterorganisasjoner i Educatius Group når du deltar på Soft Landing Camp og andre organiserte turer. Våre kontorer i utlandet er også tilgjengelig for deg døgnet rundt.

seks jenter smiler

Vår misjon

Vi tror på å bygge en bedre kulturell forståelse mellom nasjoner og mennesker. Gjennom våre utvekslingsprogram tilbyr vi en sikker og spennende måte for ungdom å følge sine drømmer om å oppleve nye kulturer. Gjennom vår stiftelse, Aiducatius, bidrar vi også til samfunnsutvikling i den gambiske byen Kartong.

Om stiftelsen Aiducatius

Hvordan det hele startet

Gul skolebuss high school

De første utvekslingsårene ble arrangert allerede på 50-tallet. Siden den gang, har utvekslingsstudentene blitt mange flere,og skolene har et større utvalg av fag og aktiviteter, men organiseringen av utvekslingsoppholdet ser mer eller mindre likt ut den dag i dag. 

Det er derfor på tide at noen tenker nytt i denne bransjen. Dette var grunnlaget til at Explorius ble grunnlagt, med et mål om å skape den beste utvekslingsorganisasjonen i verden.

Idéen var og er fortsatt veldig enkel. Vi organiserer utvekslingsårene basert på hver enkelt students ønsker og forutsetninger. Vi legger ned mye tid i å finne ut nøyaktig hvilke behov våre studenter har – både før, under og etter utvekslingsåret. Deretter gjør vi vårt ytterste for å møte disse på best mulig måte.

Forberedelser og informasjon

Et eksempel på dette er informasjonen vi gir våre studenter og deres foresatte, og hvordan informasjonen formidles. Vi forbereder dem godt gjennom våre Get Ready- og avreisemøter i forkant av utvekslingsåret, samt Soft Landing Camp ved ankomst i vertslandet. 


Gjennom vår app, My Exchange Education, har våre utvekslingsstudenter all viktig informasjon tilgjengelig i lommen til enhver tid. Det er deres personlige app hvor informasjon om skole og vertsfamilie, viktige telefonnummer, forsikringer, flytider og mye mer finnes tilgjengelig.

Personlig veiledning

Et annet eksempel på hva som har gjort oss ledende i bransjen, er at vi alltid vet hvem som ringer når vi plukker opp telefonen. Alle våre utvekslingsstudenter og deres foresatte får en personlig kontaktperson hos Explorius. Kontaktperseonen hører på studentenes ønsker og tanker, og er tilstede gjennom hvert steg i søknadsprosessen og utvekslingsåret.

Utvekslingsstudentene får også en lokal kontaktperson som er tilgjengelig for studenten i vertslandet, samt et nødnummer som kan ringes 24/7.

Vi gjør alltid det vi kan for å tilby personlig veiledning og et trygt utvekslingsopphold.

Velkommen til Explorius!

Oss i Explorius

Tidligere utvekslingsstudenter forteller

Når jeg skulle lete gjennom jungelen av alle organisasjoner som finnes, så fant jeg Explorius sin nettside. Jeg begynte å lese om organisasjonen og tok kontakt med deres tidligere utvekslingsstudenter.

Det jeg fikk høre og inntrykket jeg fikk fra nettsiden var bare positivt, noe som gjorde at jeg valgte Explorius. Gjennom intervjuet, kontakt via e-post og avreisemøtet med Explorius fikk jeg all informasjonen jeg trengte før avreise. Jeg likte av min kontaktperson var lett tilgjengelig og at den forberedende informasjonen var gjennomtenkt.


– Alma, USA

Explorius var et naturlig valg for meg ettersom jeg kjenner noen som også har vært på utveksling med svært god erfaring med organisasjonen.


– Eirik, Tyskland