Informasjon til foresatteFor oss på Explorius er det en selvfølgelighet at det ikke bare er våre studenter som skal nyte godt av utvekslingsåret, men også de foresatte.

Vi syns det er like viktig at du som foresatt føler at ditt barn er i sikre hender hos oss. Å sende ditt barn som utvekslingsstudent er en av de sikreste måtene for en tenåring å oppdage en annen del av verden og dets kultur. 

Den blivende vertsfamilien har blitt nøye bakgrunnsjekket gjennom intervjuer, hjemmebesøk og referanser og står klar til å ta vare på din sønn eller datter dette året. For våre studenter finnes det alltid en voksen person de kan henvende seg til dersom de behøver hjelp eller støtte med noe. Alle studenter som reiser med Explorius har både en lokal kontaktperson i vertslandet og en på vårt kontor i Norge. Den lokale kontaktpersonen i vertslandet er en som bor i nærheten og som kan nås på et lokalt nummer. Det tilbys også et nødnummer som er bemannet 24 timer i døgnet, både i vertslandet og i Norge. Både studenter og foresatte er velkommen til å kontakte kontaktpersonen på kontoret i Norge dersom det er noe. 

Get Ready!
Vi på Explorius vet hvor viktig det er å være forberedt i forkant av utvekslingsåret og tilbyr derfor våre studenter og foresatte best mulig forberedelse. Før avreise organiserer vi flere Get Ready-møter, Åpent hus, og muligheten til å kontakte oss på telefon, e-post eller på kontoret, slik at våre blivende studenter og du som forelder får mer informasjon og bedre kunnskap om hvordan det er å være borte et år på utveksling. Kort tid før avreise holdes det obligatorisk avreisemøte for student og foreldre hvor vi tar en siste gjennomgang før avreise. Bedre forberedelse gir et enda bedre år!

Våre partnerorganisasjoner
Explorius er en nordisk utvekslingsorganisasjon som samarbeider med partnerorganisasjoner i alle de landene vi sender våre studenter til. Vi har et veldig godt samarbeid med alle våre partnere, og tillit er utrolig viktig for oss. Begge parter jobber hardt for å opprettholde denne tilliten, og vil derfor alltid gjøre sitt beste for studenten. Partnerorganisasjonene våre er alle statlig godkjent, slik som Explorius er godkjent av kunnskapsdepartementet i Norge, og vi har valgt våre samarbeidspartnere med omhu. De har, over flere år, vist sin styrke i å finne gode plasseringer og vise støtte til våre studenter under deres opphold. Organisasjonene vi samarbeider med i USA er også godkjente av CSIET – hvor kvalitet og sikkerhet ved internasjonal utdanning for ungdommer står i sentrum.

Alle organisasjonene vi samarbeider med har forskjellige krav til studentene de tar inn. Noen krever at du har minimum karakteren 4 i hvert fag, mens andre synes det er greit med minimum karakteren 3. Det er store forskjeller ved kravene rundt karakterer, allergier/sykdommer eller ønsker studenten selv har. Dette gir oss et vidt spekter å jobbe med, og vi kan derfor sende flere av de studentene som ikke nødvendigvis er A4-studenter.

Under reisen din vil du ha to kontaktpersoner som kjenner deg og som vet hva som er situasjonen din. Én på kontoret her i Norge, og én i lokalområdet i vertslandet. Begge disse personene kan du kontakte når som helst, om det er behov for det. Områderepresentanten bor maks en time unna med bil og kontakter deg en gang i måneden for å høre hvordan det står til med deg.