Spørsmål og svar for deg som er mellom 14 og 18 år


Når bør man søke?

Jo tidligere du søker, desto større er sjansen for å komme med i programmet. Send derfor inn din søknad så snart som mulig!

Hvordan søker man til Explorius? 
Fyll inn vårt interesseskjema på nettsiden så tar vi kontakt for et personlig intervju.

Hva skjer etter at jeg har sendt inn interesseskjema?
Vi tar kontakt med deg for å sette opp et intervju. Intervjuet er gratis og uforpliktende. Du og dine foresatte har mulighet til å stille spørsmål om Explorius og ditt utvekslingsår. 

Hvordan vet jeg om jeg er godt forberedt for mitt utvekslingsår?
Du kommer til å få løpende informasjon av Explorius i løpet av året før du reiser med detaljer om alt du trenger å vite før du reiser. Du har din egen kontaktperson hos Explorius som alltid er der for deg. Du og dine foresatte vil også være med på våre forberedende informasjonsmøter i løpet av vinteren og våren. Les mer om de forberedende møtene her.

For å forberede deg ytterligere tilbyr vi også Soft Landing Camp i de fleste av våre utvekslingsland. 

Hvorfor vil en vertsfamilie ta imot meg som utvekslingelev?
Det er familien som velger deg. De tar deg inn i familien fordi de er nysgjerrige og interessert i din kultur og for å kunne dele sin egen kultur med deg. Familien ønsker at du skal bli en del av deres familie og ikke bare være en gjest. De har gått gjennom samme søknadsprosedyre som deg for å kunne bli nettopp din vertsfamilie. 

Hva om jeg ikke trives i vertsfamilien?
Din lokale kontaktperson bor i nærheten av deg. Om det skulle oppstå problemer finnes han/hun tilgjengelig for å hjelpe deg til å løse situasjonen. Det viktigste er at du er åpen og ærlig. Som oftest løser man problemene sammen. Går ikke det, ser din lokale kontaktperson til at du får bytte vertsfamilie. 

Hva skjer etter at jeg har kommet hjem igjen?
Vi kommer til å holde kontakt med deg også etter ditt år i utlandet. Sammen med de andre utvekslingselevene fra ditt årskull vil du bli invitert til en reunion med oss på Explorius. På dette treffet vil vi også informere om ulike jobbmuligheter som finnes for deg hos Explorius og mange av våre tidligere utvekslingselever jobber med oss på ulike vis etter utvekslingsåret er forbi. De er for eksempel referanseelever, hjelper til på utdanningsmesser og lignende. Når du kommer hjem fra utvekslingsåret kommer du forhåpentligvis til å merke at du er mer motivert for skolen og du vil helt sikkert ha mange nye venner å holde kontakt med. 

Har du andre spørsmål- kontakt oss!
Du kan kontakte oss på telefon 21 37 75 09. Vi er her for deg!