Sikkerhet

Trygghet og sikkerhet
Å reise på utveksling er en trygg måte for ungdom å oppleve verden på. Når du reiser på utveksling med Explorius finnes det alltid en voksen du kan snakke med; din vertsfamilie, din skole og dine kontaktpersoner – både hjemme i Norge og i ditt vertsland.

Vi er her for deg
Din kontaktperson i Explorius er her for deg! Har du spørsmål underveis, trenger råd, eller kanskje du bare vil snakke? Du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss. Ofte får du hjelp fortere i vertslandet ditt – men vi vet at noen problemer, gleder og bekymringer er det lettere å snakke om på norsk.

På plass i vertslandet ditt har du en lokal kontaktperson som bor i nærheten av deg og din vertsfamilie. Din lokale kontaktperson kommer du til å ha kontinuerlig kontakt med gjennom utvekslingsåret ditt.

24/7 nødtelefon
Det finnes et nødnummer både i vertslandet ditt og i Norge som du kan ringe døgnet rundt. Selvfølgelig har du også tilgang til kontaktinformasjonen til din lokale kontakt person, både i vertslandet og hjemme i Norge.

Oppfølging
For å forsikre oss om at du har det bra sender vi både deg og dine foresatte tilbakemeldingsskjema underveis i utvekslingsåret. Her ber vi dere om å vurdere vertsfamilien, skolen og den lokale organisasjonen. Dette er et av de verktøyene vi bruker for å kontinuerlig kunne forbedre utvekslingsprogrammene våre.

Erfarne samarbeidspartnere
Vi samarbeider kun med godkjente samarbeidspartnere. Organisasjonene vi jobber med er alle godkjente av lokale myndigheter i de respektive vertslandene.