AiDucatius Foundation


Visste du at den mest effektive måten å bekjempe fattigdom på er å gi mennesker en mulighet til å skaffe seg en bedre fremtid, ved å utdanne seg? 

Sammen med våre partnerorganisasjoner sponser vi derfor studenter i Gambia gjennom vår non-profit organisasjon AiDucatius. Dette betyr at for hver student som reiser på utveksling igjennom Explorius så får en elev fra Gambia et skolepengestipend for et akademisk år. 

Aid + Education = AiDucatius Foundation!

Hvordan oppstod idéen?
Vi i Explorius har lenge følt at vi burde gjøre noe for ungdommer som ikke har sjansen til å dra på et utvekslingsår eller ta en utdanning generelt. Vi begynte med å hjelpe til med byggingen av et bibliotek i Gambia. Men vi ønsket også å gjøre noe mer og i større skala. Når en ansatt i Explorius leste en artikkel om en amerikansk entreprenør som solgte sko på nettet, og donerte et par sko til trengende for hvert solgte skopar, falt bitene på plass for oss. Explorius kan også sponse en trengende elev for hver utvekslingsstudent vi sender på utveksling, en idé alle likte. Slik ble det. 

I dag har vi gått bort ifra one-to-one modellen og har valgt å støtte flere lokalsamfunn i Gambia. På denne måten får enda flere skoleelever støtte til sin utdanning. 

Hva vil du som utvekslingsstudent lære av dette? 
Utvekslingsstudentene kommer til å oppleve et fantastisk, men tøft år i et fremmed land. De fleste utvekslingsstudentene drar til land med høy levestandard og med stor velstand i samfunnet. Våre utvekslingsstudenter kommer til å vokse og modnes som mennesker på sitt første år borte fra komforten hjemme. Men vi i Explorius synes også at det er viktig å gi våre utvekslingsstudenter enda en dimensjon og mer perspektiv under sitt utvekslingsår, når de modnes og formes som individer raskere enn noensinne tidligere. Explorius vil derfor bidra til at utvekslingsstudentene også blir kjent med de svært vanskelige situasjonene som andre unge mennesker har rundt om i verden. Vi ønsker å bidra til at utvekslingsstudentene gir en tanke nå og da til disse ungdommene. Vi tror at kombinasjonen av å oppleve så mye moro under utvekslingen, hvor tilliten vokser hver dag, sammen med å bidra til at en mindre heldigstilt ungdom får en bedre fremtid, kan gjøre underverker for hvordan neste generasjon vil forandre verden.

Her kan du lese et utdrag fra AiDucatius egen nettside:
'Vi bryr oss om barn. Vi mener at alle barn har rett til en trygg hverdag og et liv uten fattigdom, enten de bor i Europa, Nord-Amerika eller Afrika.

Vårt mål er å bekjempe fattigdom med utdanning. Ved utdanning kan barna få ferdigheter som gjør dem i stand til å søke jobb når de blir voksne. Å få lønn gir folk muligheten til å kjøpe de varer som trengs for å ha et godt liv; mat og vann. Arbeid tjener som grunnlag for en moderne og demokratisk samfunn. Mange positive kortsiktige og langsiktige resultater stammer fra utdanning.

Ved å betale for undervisning, eksamensavgift, skolebøker, uniformer og sko, gir vi mer enn 1 450 barn i Afrika og Sør- Amerika muligheten til å gå på skole.'

Close
Takk for din interesse i Explorius Norge. Explorius Norge er en del av Educatius Group AB som består av flere selskaper som samarbeider om studentutveksling. Educatius Group AB gir ungdommer muligheten til å studere i utlandet og oppdage en ny kultur gjennom læring. 

"Vennligst fyll ut begge feltene"