Minner fra Norge

Sienna og vertsfamilien

Siden retur tilbake til Australia de fleste vanskelige spørsmål jeg har fått fra folk er "hva var den beste delen av din utveksling” eller "Hvis du kunne oppsummere din utveksling i ett ord hva ville det være", og jeg synes det er nesten umulig å gjøre dette. 

Hvordan kan en oppsummere en hel 5 måneder med eventyr og spenning i ett ord eller en betydelig minne? 
Fra å se de vakreste solnedganger og de mest betagende utsikt til familie og venner som har blitt en stor del av livet mitt, har jeg lært å kjenne og elske Norge.

Jeg plukket Norge som det landet jeg ønsket å dra på utveksling til for en rekke årsaker. Jeg ønsket å møte nye mennesker, lære et nytt språk og erfaring, og setter pris på forskjellene i hverdagen mellom Australia og Norge. Og jeg kan definitivt si jeg oppfylt alle mål av meg. Jeg har møtt folk fra hele verden, og selv Australia at hvis ikke for utveksling ville jeg aldri møtt. Jeg har lært norsk til et punkt hvor jeg kan lese og forstå en innfødt uten problem, og har vedtatt norske skikker inn i min daglige rutine som jeg er spent på å dele i Australia som søndagsturer og en ekte kjærlighet til naturen.

De erfaringer som vertsfamilien min og utforsker gitt meg jeg vil aldri glemme. 
Jeg gikk på min første vandring tur med min vertsfamilie til Gaustatoppen som var ekstremt utmattende, ofte til tider det eneste presser meg gjennom var vafler på toppen, men det var også utrolig spennende og verdt det. Min familie også tok meg på mange andre turer til Mølen, Sjusjøen og andre spektakulære steder rundt min lokale området. I løpet av vinteren ble jeg også anledning til å prøve ski på Kongsberg, prøve skøyter i Oslo og København med andre utvekslingsstudenter og oppleve min første europeiske og kald jul. Også mens på mitt utvekslingsår jeg fikk muligheten til å se Danmark og Sverige som var helt utrolig og uvirkelig hvordan to forskjellige land er så nær hverandre som for i Australia er det 6 timer å fly fra den ene siden av landet til den andre.

Den vanskeligste delen av mitt utvekslingsår var ikke læring av språk eller hjemlengsel, selv om begge var vanskelig, det var slutten på min utveksling som var den vanskeligste. Si farvel til min andre utvekslingsstudenter, min fantastiske lokale koordinator, mine klassekamerater og venner som hadde hjulpet meg gjennom alt, og min fantastiske vertsfamilie var det aller vanskeligste delen. Det er trolig det eneste som ingen noensinne forbereder seg før de reiser på deres utvekslingsår. Det eneste vi kan gjøre for å hjelpe denne er å nyte hvert øyeblikk med disse menneskene, og benytte enhver anledning som det kunne ta lang tid før du ser disse menneskene igjen.

Min utveksling har vært den absolutt beste beslutningen jeg noensinne har gjort, og jeg vil gjøre det igjen i et hjerteslag hvis gitt muligheten til. Jeg har aldri hørt om noen som angrer på sitt utvekslingsåret, har jeg bare hørt om studenter angrer ikke å velge et helt år program (inkludert meg selv.) 

Benytt enhver anledning, oppleve alt du kan, og viktigst, nyte det hele!

Hilsen Sienna

Sienna på skitur
utvekslingsstudenter på skøyter i Oslo