Møt utvekslingselevene

Vi leter etter vertsfamilier til elevene som kommer til Norge!

Vi leter nå etter vertsfamilier til våre utvekslingselever og det er en flott gjeng som gleder seg til å oppleve Norge i tre, fem eller ti måneder! Vi plasserer elever rundt om i hele Norge og søker vertsfamilier på landet, langs kysten og i storbyene. Å være vertsfamilie er gøy, lærerikt og skaper et minne for livet – du kommer ikke til å angre!

Kontakt oss i dag for mer informasjon!

Disse elevene trenger vertsfamilie:   


NO - NZ

Zhanti | skoleåret 2019/20 | 16 år

Zhanti kommer fra New Zealand men har nå bodd fire år i Brunei med familien sin. Hun er født i 2003. Zhanti kommer i august 2019 og skal være i Norge et skoleår. Hun er veldig åpen, elsker å reise og være utendørs. Hun har reist mye sør-øst Asia med familien sin.

Det er nettball som er hennes spesialitet, men hun har også drevet med svømming, rugby, basketball, fotball, klatring og langdistanse løping. Hun er veldig positiv og er miljøbevisst.


Leonie | skoleåret 2019/20 | 15 år

Leonie er født i 2004 og kommer fra Tyskland. Hun kommer til Norge i august 2019 og skal være her i ett skoleår. Leonie liker å spille piano og gitar og har undervisning for begge. Hun driver med seiling og er ellers ei sporty jente som liker å sykle, jogge, karate og stå på ski når det er mulig.

Hun prøver å lære norsk og ønsker å studere og bo i Norge når hun er ferdig med skolen i Tyskland. Leonie har bodd 4 år i Nederland. Hun liker å hoppe på trampoline og svømme i sjøen. Hun har vært i USA og Danmark flere ganger. Hun er med på sommerleirer og driver med klatring der,Henri | skoleåret 2019/20 | 16 år 

Henri er 16 år og kommer fra Tyskland. Han kommer til Norge i august 2019 og skal være her et skoleår. Henri liker håndball og basketball, og trener det hver uke. Noen ganger taekwondo. Han bor på en gård med familien sin. Han liker også å være med venner, gå på kino når han ikke spiller kamper eller trener. Han driver med litt programmering på sin PC og spiller litt dataspill.

Han gleder seg til å bli kjent med nye mennesker og oppdage Norge og vår kultur. Interessen for de nordiske landene ble vekket da han var på en ukes utveksling i Finland.


Nina | skoleåret 2019/20 | 16 år

Nina kommer fra Australia og er født i 2003. Hun kommer til Norge i august 2019 og skal være her et skoleår. Nina er musikalsk og spiller fløyte. Hun har spilt det i 5 år. Hun er også veldig glad i sport og har drevet med Kyokushin Karate i 4 år. Hun er glad i nettball i vinterhalvåret med trening hver uke og kamper på lørdager. I tillegg liker hun løping, være ute i naturen, stå på ski, snowboarding, lesing og skriving.

Mest av alt er hun opptatt av seiling, og begynte med det da hun var 4 år. Det har blitt hennes lidenskap og er en stor del av livet hennes. Familien hennes driver også med windsurfing, så hun har selvsagt også gjort det en del. Hun har lest seg opp mye om Norge og vår kultur og gleder seg til å oppleve det.


Flag Slovakia

Lukas | skoleåret 2019/20 | 17 år 

Lukas kommer fra Slovakia og er født i 2002. Han kommer til Norge i august og skal være her et skoleår. Lukas søker vertsfamilie i Oslo. Han liker fitness, kickboxing, basketball, snowboarding og skateboarding. Martial arts er viktig for han. Han har lyst til å isbade og prøve snowboarding i Norge. Han har mange venner både på skolen og i fritidsaktiviteter. Han er åpen og gleder seg til å knytte nye vennskaper i Norge, og gå på skole i Norge.


Johanna | skoleåret 2019/20 | 15 år 

Johanna kommer fra Tyskland og er født i 2004. Hun kommer til Norge i august 2019 og skal være her et skoleår. Hun er eldst av tre søsken og er veldig glad i dem. Hun spiller ofte spill med dem. Johanna har også en yngre halvbror. Hun er veldig glad i sport og dans. Dans er noe hun virkelig brenner for, hun er med i en dansegruppe. Hun synger i skolekor og kirkekor.

Hun liker å sykle, ta vare på kaninene sine og sitter barnevakt. Hun går også ukentlig på en science klubb og er flink på skolen. Hun er spesielt glad i science fagene på skolen men går i en tospråklig klasse, så lærer også italiensk som morsmål på skolen. Hun er glad i natur og gleder seg nå til å bli mer kjent med den norske naturen.


Mauth | skoleåret 2019/20 | 16 år

Mauth kommer fra Nederland og er født i 2003. Hun kommer i august og skal være et skoleår i Norge. Hun elsker dyr og har hester, hunder, katter, ei geit og ei ku hjemme. Hun er veldig glad i å gå tur i skogen med hundene og fotograferer samtidig. Moren har to hester og hun rir en av dem. Ellers liker hun shopping og fantasifilmer. Hun er en selvstendig og ansvarsfull jente som gleder seg til å oppleve Norge.


Sophie | skoleåret 2019/20 | 16 år

Sophie kommer fra Tyskland og er født i 2002. Hun kommer til Norge i august 2019 og skal være her et skoleår. I fritiden liker hun å lese bøker, høre på musikk og være med venner. Hun spiller volleyball to ganger i uken. Hun liker også å danse, spesielt partner dans. Hun liker å stå på ski, og har gjort det siden hun var liten. Hun liker også fotball og vintersport som hun ser mye på TV.

Familien er viktig for henne og hvert år drar de på skiferie i sammen. Hun har også vært på en båtreise i Norge, og det var på den måten hennes interesse for Norge og vår kultur ble vekket. Hun gleder seg til å oppleve Norge over en lengre periode.


Flag Slovakia

Matus | skoleåret 2019/20 | 17 år 

Matus er født i 2001 og kommer fra Slovakia. Han kommer til august 2019 og skal være et skoleår i Norge. Matus søker vertsfamilie i Oslo. Matus liker pedagogiske videoer om historie og geografi. Han er på treningsstudioet ganske ofte, spiller fotball, floor ball eller basketball med venner. Han liker også lesing og mote. Han har stått på ski hvert år i 13 år, og har besøkt Norge før. Han synes nordmenn er veldig vennlige, og liker Norge veldig godt. Han ønsker også å studere i Norge etter endt skolegang.


Eva | skoleåret 2019/20 | 15 år 

Eva kommer fra Tyskland og er født i 2004. Hun kommer til Norge i august 2019 og skal være her et skoleår. Eva elsker teater og har en drøm om å bli skuespiller. Hun har vært med i skolemusikal hvor hun danset, sang og var med som skuespiller. Hun liker dansing og å ride hester. Hun er veldig glad i dyr. Hun er gjerne med på ting og tar i mot i glede mot forslag fra andre. Hun trener cardio power eller complete body workout 2-3 ganger i uken og rir 1 gang i uken. 


Paul | skoleåret 2019/20 | 16 år 

Paul kommer fra Tyskland og er født i 2003. Han kommer til Norge i august 2019 og skal være i Norge et skoleår. Han er en allsidig gutt og trener fotball tre ganger i uken, samt matcher i helgene. Han liker ellers å gå tur med hunden sin og være med venner. Som familie gjør de også mange aktiviteter sammen som å gå turer, besøke museum, spille spill, teater eller ut å spise sammen.

Han liker også å stå på ski og å surfe hvert år med venner og familie. Han er veldig glad i forskjellige sporter og har også spilt en del tennis og håndball. Han liker også å reise til nye steder i ferier med familien sin. Paul har besøkt Narvik og stedet falt virkelig i smak; fisking, fjorden, landet og spesielt menneskene. Nå gleder han seg til å bli bedre kjent i Norge og nordmenn.


France flag

Olga | skoleåret 2019/20 | 15 år 

Olga kommer fra Frankrike og er født i 2004. Hun kommer i august 2019 og skal være et skoleår i Norge. Olga søker vertsfamilie i Oslo. Hun kommer fra et lite sted i de franske alpene og vant til fjellaktiviteter sommer som vinter; ski, fotturer, skøyter, curling, svømming og ridning. Hun har også en bestemor like ved Paris som jobber med hester. Foreldrene driver en fjellhytte som brukes på sommeren, hun er da vant til å hjelpe til der eller passe sin yngre søster.

Hun reiser med familien til et nytt land hvert år for å oppleve andre kulturer. I fjor var de i Burma. Hun liker også musikk og spiller selv trekkspill, gitar, trommer, trompet og piano. Hun gleder seg nå til å bli kjent med Norge. 


Milou | høsten 2019 | 15 år 

Milou kommer fra Tyskland og er født i 2004. Hun skal være 5 måneder (et semester) in Norge og kommer i August 2019. Hun har flyttet med familien flere ganger og er vant til å få seg nye venner. Hun trener ballett tre ganger i uken. Hun liker også å tegne.

Nesten hvert år drar familien sammen på en lang sykkelferie hvor de sykler mange mil hver dag. Dette har gjort at har blitt veldig glad i natur og være ute. Milou spiser nesten alt og liker å smake nye ting. Hun er glad, utadvendt og morsom person


Aanne | høsten 2019 | 15 år

Aenne kommer fra Tyskland og er født i 2004. Hun skal være 5 måneder (et semester) i Norge og kommer i August 2019. Aenne er en familiekjær jente som liker å være i naturen. Med familien så går de fotturer, sykler, står på ski og klatrer. De liker også å bare være sammen og spille spill. Hun har vært på en to ukers utveksling i Sør-Frankrike og fikk derfor lyst til å dra på utveksling til Norge. Familien har selv hatt flere utvekslingsstudenter boende hos seg fra f. eks Frankrike og Kina. Hun gleder seg til å bli kjent med Norge og vår kultur.


Tivon | skoleåret 2019/20 | 15 år

Tivon kommer fra Tyskland og er født i 2004. Han kommer til Norge i august 2019 og skal være her et skoleår. Han kommer fra en liten by i Nord-Tyskland. Han er glad i realfagene på skolen og ønsker å studere enten matte, fysikk, kjemi eller medisin senere. Tivon har spilt fotball i åtte år og trener et par ganger i uken på helsestudio. Han liker utendørs aktiviteter, og håper å få gjøre mer av det i Norge.

Tivon er også glad i musikk og begynte for ikke så lenge siden å spille saxofon. Han har spilt piano i tre år. Han elsker å høre på musikk, og noen ganger prøver han å komponere sin egen. Han er vant til å hjelpe til hjemme med lettere husarbeid, går tur med hunden og klipper plen på sommeren. Han gleder seg til å snart oppleve Norge.


Risa | skoleåret 2019/20 | 18 år 

Risa kommer fra Japan og er født i 2001. Hun kommer til Norge i august 2019 og skal være her et skoleår. Hun er i dette skoleåret på utveksling i Sverige og vil veldig gjerne forbli i Skandinavia et år til. Hun liker seg så godt her. Hun liker å høre på musikk og spiller selv gitar. Hun trener på et treningsstudio og går turer i parken. Hun driver også med litt veldedighetsarbeid som har tatt henne med til Vietnam og Cambodga. Hun syntes det var en flott opplevelse å få bli kjent med lokalbefolkningen og lære ting fra dem. Ellers liker hun å leke med katten sin og være med venner. Etter snart et skoleår i Sverige, gleder hun nå til å fortsette utvekslingen i Norge og lære den norske kulturen og folket å kjenne.


Alyssa | høsten 2019 | 18 år 

Alyssa kommer fra USA og er født i 2001. Hun kommer til Norge i august 2019 og skal være et semester i Norge, frem til jul 2019. Alyssa spiller golf regelmessig på skolelaget og liker å spille volleyball med venner. Hun har en jobb ved siden av skolen i en trampolinepark, og har vært der i snart tre år nå. Hun syns det er en veldig hyggelig der og er omgitt av venner.

Hun har lyst til å reise på utveksling for å lære et nytt språk. Hennes familie stammer fra Sør-Trøndelag. Hun er utadvendt og gleder seg til å få nye venner og bli kjent med den norske kulturen og vertsfamilien.


Claire | skoleåret 2019/20 | 16 år

Claire kommer fra Australia og er født i 2003. Hun kommer til Norge i august 2019 og skal være her et skoleår. I fritiden liker hun å lage mat for familie og venner, spesielt desserter. Hun elsker å høre på musikk og liker Imagine Dragons, One Republic og Coldplay. Hun er ikke spesielt sportsinteressert, men er et absolutt utemenneske. Hun er derimot eventyrlysten og er glad i å dra på campingturer både med venner og familie. Der svømmer de, sitter ved bålet, går turer osv. Hun har mange gode minner fra slike turer. Hun er også glad i å være på stranda. Hun er også frivillig i en lokal friidrettsklubb på søndager. Hun hjelper til å rigge til utstyr, lager mat på grillen og passer på barna. Hun sitter barnevakt for noen familier. Hun har jobbet som servitør og har nå en ekstrajobb på en bensinstasjon.

Hun gleder seg enormt til å reise på utveksling til Norge, og være med på mange forskjellige ting med nye venner og vertsfamilien.


Amy | skoleåret 2019/20 | 16 år 

Amy kommer fra Australia og er født i 2003. Hun kommer til Norge i august 2019 og skal være her et skoleår. Hun er ikke med på noen regelmessig sportslig aktivitet nå, men liker gymnastikk og spille volleyball. Ellers er hun veldig glad i å høre på musikk og se på filmer, enten alene eller med venner. Hun liker å spille kort med vennene sine. Hun liker å reise og er allerede ei bereist jente; New Zealand, England, Japan, Sør-Afrika, UAE. Hun bodde først i New Zealand med familien før de flyttet til England. Hun gleder seg nå til å reise til Norge.


 

Zoe | skoleåret 2019/20 | 16 år 

Zoe kommer fra Canada og er født i 2003. Hun kommer til Norge i august 2019 og skal være et semester i Norge, frem til jul 2019. Zoe er ei sporty jente som spiller basketball, curling og rir på fritiden. Det er viktig for henne å være aktiv, hun er vant til det hjemmeifra. Hun liker seg utendørs, men også veldig glad i å lese. Sammen med familien svømmer de, drar på kanoturer og campingturer om sommeren. På vinteren står de på ski, kjører kjelke og spiller spill sammen. Zoe har en stor hund som hun er vant til å gå tur med. Familien har også 2 katter, og de er Zoe sitt ansvar. Hun er også flink til å hjelpe til hjemme. Hun er også miljøbevisst.


 

Ignacio | høsten 2019 | 17 år

Ignacio kommer fra Chile og er født i 2002. Han kommer til Norge i august 2019 og skal være et semester i Norge, frem til jul 2019. Han er veldig glad i å spille trommer, og når det ikke er skole kan han spille så mye som fire timer per dag. Han er veldig glad i hunder, og går til daglig tur med hundene sine. Han spiller fotball en gang i uken, og kjører snowboard på vinteren. Ellers er han med venner og går i blant på kino med dem. Han er fascinert av det norske språket og gleder seg til å lære det.


Harry | høsten 2019 | 16 år

Harry kommer fra Australia og er født i 2003. Han kommer til Norge i august 2019 og skal være et semester i Norge, frem til jul 2019. Harry liker å spille trommer og har planer om å starte et band med venner. Han klatrer hver uke og liker å gå turer. Han går 25 km i uken. Han ønsker å studere filosofi og jus senere. Vil gjerne bli advokat etter endte studier.


Elena | høsten 2019 | 16 år 

Elena kommer fra Italia og er født i 2002. Hun kommer til Norge i august 2019 og skal være i Norge i 3 måneder. Hun søker vertsfamilie i Oslo. Hun driver med svømming og løping, fem treninger i uken. Hun vil gjerne bruke den norske naturen til å løpe i. Hun er ellers glad i å lese og hører på musikk. Hun liker å lage mat, sykle samt å være med venner. Hun går turer med hundene sine og står på rulleskøyter. Så lenge hun kan huske har hun vært fascinert av Norge og vår kultur. Nå vil hun oppleve det selv.


Ilaria | skoleåret 2019/20 | 16 år 

Ilaria kommer fra Italia og er født i 2003. Hun skal være i Norge et skoleår fra august 2019. Ilaria er ei utadvendt jente og liker nye utfordringer og opplevelser i livet. Hun tilbringer mye tid sammen med venner, hører på musikk og trener på helsestudio. Hun liker å se på filmer og lese bøker. Hun har reist mye allerede i livet sitt og liker å sammenligne kulturer, oppdage dem.

Hennes favorittfag på skolen er de tekniske; computer technology og matte. Det er derfor hun ønsker å reise til nord Europa siden disse fagene er så viktige her. Hun gleder seg til å oppleve en ny hverdag, med nye vaner og andre måter å se ting på. Hun tar det som en stor utfordring og tror hun vil lære mye av det.


Markuss | skoleåret 2019/20 | 17 år 

Markuss kommer fra Latvia og er født i 2002. Han skal være i Norge et skoleår fra august 2019, og søker vertsfamilie i Trondheim. Han er veldig aktiv innen kombinert (kombinasjon av langrenn og skihopp) i Latvia og ønsker å fortsette med dette i Trondheim. Han ønsker å utvikle seg ennå mer innen sporten i Norge. Han har drevet med kombinert siden han var fire år, og det er hans bestefar som trener han. Han konkurrer mye og reist til mange forskjellige land med sporten sin. Ellers liker han å fiske og stå på rulleskøyter. Han er spesielt glad i mat fra Italia og sjømat.


Yagmur | skoleåret 2019/20 | 18 år 

Yagmur kommer fra Tyrkia og er født i 2001. Hun skal være et skoleår i Norge og kommer i august 2019. Yagmur trener volleyball hver uke men er også glad i svømming. Hun liker også å lese bøker, dans og reiser.

Hun er på utveksling i Canada dette skoleåret og stortrives med det, nå vil hun fortsette opplevelsene i Norge. Hun er sosial, har mange venner og kommer godt overens med mennesker fra andre kulturer. Hun er glad i dyr og flink med barn. Favorittfagene på skolen er matte, geometri, biologi, kjemi og språk. Å drive med sport er en livsstil for henne f. eks: svømming, volleyball, rugby, sykkel og fotball. Hun prøver gjerne ut nye sportsgrener også.


Yosita | skoleåret 2019/20 | 15 år 

Yosita kommer fra Thailand, men har britisk mor. Hun er dermed helt tospråklig i både thai og engelsk. Hun er født i 2003 og skal være i Norge et skoleår med ankomst i august 2019. Yosita har reist mye til England og Australia med sin mor i ferier, og har også vært i Canada med sin bestemor. Der prøvde hun seg på ski.

Yosita liker teater og skuespill og liker å være aktiv. Hun liker å løpe eller gå turer i skogen. Hun er veldig glad i sport og spesielt landhockey som hun trener tre ganger i uken. De er ofte med på kamper. Hun er også glad i å sykle. Hjemme er deres fire katter hennes ansvar. På skolen er det drama, teknologi og engelsk som er favorittfagene.


Brennan | høsten 2019 | 17 år 

Brennan kommer fra USA og er født i 2002. Hun skal være i Norge frem til jul og kommer til Norge i august 2019. Hun liker å lese, være med familie og venner, gå på langrennsski på vinteren, og generelt trene med venner. Hun er flink på langrenn og er med i konkurranser. Hun går ofte tur med hunden sin og liker å løpe. Hun er veldig glad i naturen. Hun har stått på ski siden hun var 5 år. Familien står også på slalåm i sammen. Hun er opptatt av omgivelsene og er med i en miljøgruppe på skolen. Hennes favorittfag er historie, kunst og spansk, men liker også matte og engelsk.


Matteo | høsten 2019 | 17 år

Matteo kommer fra Italia og er født i 2002. Han kommer til Norge i august 2019 og skal være i Norge frem til jul. Han er interessert i europeisk og øst-europeisk kultur, historie, science og astronomi. Han liker videospill, lese bøker og være med venner. Har er glad i sport og har tidligere drevet med gymnastikk.

Hans favorittfag på skolen er historie, engelsk og fransk. Han liker å lære nye kulturer å kjenne og lese om historien til disse landene. Han har senere lyst til å bli forfatter og samtidig studere politikk på universitetet.


Astra | skoleåret 2019/20 | 16 år

Astra kommer fra Canada men er halvt finsk, hun har også finsk pass. Hun er født i 2003 og kommer til Norge i August 2019 og skal være her et skoleår. Astra er en aktiv jente som liker å tegne og lese. Hun spiller trompet og fiolin og er noen ganger med i amatørteater. Hun trener Ringette flere ganger i uken og liker å stå slalåm. Hun er flink på skolen og går på et IB program. Hun liker mest hi psykologi, kjemi og biologi. Hun håper å jobbe med noe i dette feltet senere i livet. Hun er en bereist jente som har vært i Finland, Tanzania, Frankrike og sett mye av Canada.

 


Alle elevene snakker engelsk og dette vil være hovedspråket den første tiden. Deretter blir det mer og mer erstattet av norsk. Det er med andre ord ikke nødvendig å snakke godt engelsk for å bli vertsfamilie! Mange av dem vet allerede mye om landet vårt. Noen kjenner til norsk musikk eller design, og andre har hørt om skolesystemet. De fleste vet at vi har flott natur, og alle er klar over at de kan få vertsfamilie enten i byen eller på landet.

Elevene har forskjellig bakgrunn, og derfor ønsker vi å komme i kontakt med forskjellige slags familier. I tillegg til faste langtidsfamilier trenger vi korttidsfamilier og stand-by-familier som kan trå til ved ferie eller sykdom hos den faste familien.

  Oscar kommer fra Australia og skal gå VG2
Oscar blir beskrevet som en sosial og vennlig gutt som er glad i å tilbringe tid med venner og familie. Han har reist mye og elsker å møte nye folk og oppleve andre kulturer. På fritiden er han glad i å holde seg i aktivitet, og liker å sykle, klatre, gå turer og stå på både ski og snowboard. Oscar er også glad i å lese om naturvitenskap, ta bilder, tegne og se på filmer. Han gleder seg til å komme til Norge for å prøve nye ting og lære seg språket!

Oscar kommer til Norge i november og skal være her i to måneder.
  Oscar kommer fra Australia og skal gå VG2
Oscar blir beskrevet som en sosial og vennlig gutt som er glad i å tilbringe tid med venner og familie. Han har reist mye og elsker å møte nye folk og oppleve andre kulturer. På fritiden er han glad i å holde seg i aktivitet, og liker å sykle, klatre, gå turer og stå på både ski og snowboard. Oscar er også glad i å lese om naturvitenskap, ta bilder, tegne og se på filmer. Han gleder seg til å komme til Norge for å prøve nye ting og lære seg språket!

Oscar kommer til Norge i november og skal være her i to måneder.