Møt utvekslingselevene

Vi leter etter vertsfamilier til elevene som kommer til Norge!

Vi leter nå etter vertsfamilier til våre utvekslingselever og det er en flott gjeng som gleder seg til å oppleve Norge i tre, fem eller ti måneder! Vi plasserer elever rundt om i hele Norge og søker vertsfamilier på landet, langs kysten og i storbyene. Å være vertsfamilie er gøy, lærerikt og skaper et minne for livet – du kommer ikke til å angre!

Kontakt oss i dag for mer informasjon!

Disse elevene trenger vertsfamilie:   


Flag Slovakia

Lukas | skoleåret 2019/20 | 17 år 

Lukas kommer fra Slovakia og er født i 2002. Han kommer til Norge i august og skal være her et skoleår. Lukas søker vertsfamilie i Oslo. Han liker fitness, kickboxing, basketball, snowboarding og skateboarding. Kampsport er viktig for han. Han har lyst til å isbade og prøve snowboarding i Norge. Han har mange venner både på skolen og i fritidsaktiviteter. Han er åpen og gleder seg til å knytte nye vennskaper i Norge, og gå på skole i Norge.

Meld din interesse

 


Flag Slovakia

Matus | skoleåret 2019/20 | 17 år 

Matus er født i 2001 og kommer fra Slovakia. Han kommer til august 2019 og skal være et skoleår i Norge. Matus søker vertsfamilie i Oslo. Matus liker pedagogiske videoer om historie og geografi. Han er på treningsstudioet ganske ofte, spiller fotball, floor ball eller basketball med venner. Han liker også lesing og mote. Han har stått på ski hvert år i 13 år, og har besøkt Norge før. Han synes nordmenn er veldig vennlige, og liker Norge veldig godt. Han ønsker også å studere i Norge etter endt skolegang.

Meld din interesse

 France flag

Olga | skoleåret 2019/20 | 15 år 

Olga kommer fra Frankrike og er født i 2004. Hun kommer i august 2019 og skal være et skoleår i Norge. Olga søker vertsfamilie i Oslo. Hun kommer fra et lite sted i de franske alpene og vant til fjellaktiviteter sommer som vinter; ski, fotturer, skøyter, curling, svømming og ridning. Hun har også en bestemor like ved Paris som jobber med hester. Foreldrene driver en fjellhytte som brukes på sommeren, hun er da vant til å hjelpe til der eller passe sin yngre søster.

Hun reiser med familien til et nytt land hvert år for å oppleve andre kulturer. I fjor var de i Burma. Hun liker også musikk og spiller selv trekkspill, gitar, trommer, trompet og piano. Hun gleder seg nå til å bli kjent med Norge. 

Meld din interesseMarik| skoleåret 2019/20 | 16 år 

Marike er født i 2003, og er en aktiv jente fra Tyskland. Hun kommer til Norge i august 2019, og skal være her ett skoleår. Hun er glad i å lese skjønnlitterære bøker, samt opptatt av å lære seg språk. Hun har ellers en bred interesse for musikk, og liker å utfolde seg i kunstaktiviteter og baking. Særlig fordi hun liker å se hvordan andre reagerer på det hun lager. Håndball og tennis er også viktige fritidssyssler for Marike, og hun vil gjerne finne et lag i Norge, slik at hun kan fortsette å spille her.

Venner og familie er også viktig for Marike, og hun gleder seg til å møte mange nye mennesker, og prøve nye ting her i Norge.

Meld din interesse

 


Maximilian | skoleåret 2019/20 | 17 år 

Maximilian kommer fra Italia og er født i 2002. Han kommer til Norge i slutten av august, og skal være her et helt skoleår. Maximilian har mange interesser, og liker spesielt godt fysikk og astronomi. Han er også glad i å stå på scenen og er med i en teatergruppe på skolen i Italia. På fritiden leser han bøker, er med venner, står på slalåm og spiller fotball.

Han har lenge ønsket å lære mer om andre kulturer, og gleder seg til å reise på utveksling.

Meld din interesse

 


 

Disse elevene er plassert i velkomstfamilie og trenger fast vertsfamilie:

Ilaria | skoleåret 2019/20 | 16 år 

Ilaria kommer fra Italia og er født i 2003. Hun skal være i Norge et skoleår fra august 2019. Ilaria er ei utadvendt jente og liker nye utfordringer og opplevelser i livet. Hun tilbringer mye tid sammen med venner, hører på musikk og trener på helsestudio. Hun liker å se på filmer og lese bøker. Hun har reist mye allerede i livet sitt og liker å sammenligne kulturer, oppdage dem.

Hennes favorittfag på skolen er de tekniske; computer technology og matte. Det er derfor hun ønsker å reise til nord Europa siden disse fagene er så viktige her. Hun gleder seg til å oppleve en ny hverdag, med nye vaner og andre måter å se ting på. Hun tar det som en stor utfordring og tror hun vil lære mye av det.

Meld din interesse

 


Iana | skoleåret 2019/20 | 16 år

Iana kommer fra Russland og er født i 2003. Hun kommer til Norge i august 2019 og skal være i Norge et skoleår. Hun er en positiv, åpen og flink jente som er vant til å gjøre mange ting sammen med familien sin. Hun liker å se på dokumentarer, være med venner, samt diskutere nyheter med dem. Hun er også pådriver på å lære seg engelsk og norsk. Iana leser også mye om historien fra det 20. århundre. Ellers liker hun å stå på snowboard, slalåm, sykle, wakeboarding og stå på skøyter. Hun danser også regelmessig.

Meld din interesse


Markuss | skoleåret 2019/20 | 17 år 

Markuss kommer fra Latvia og er født i 2002. Han skal være i Norge et skoleår fra august 2019, og søker vertsfamilie i Trondheim. Han er veldig aktiv innen kombinert (kombinasjon av langrenn og skihopp) i Latvia og ønsker å fortsette med dette i Trondheim. Han ønsker å utvikle seg ennå mer innen sporten i Norge. Han har drevet med kombinert siden han var fire år, og det er hans bestefar som trener han. Han konkurrer mye og reist til mange forskjellige land med sporten sin. Ellers liker han å fiske og stå på rulleskøyter. Han er spesielt glad i mat fra Italia og sjømat.


Meld din interesse

 


Alle elevene snakker engelsk og dette vil være hovedspråket den første tiden. Deretter blir det mer og mer erstattet av norsk. Det er med andre ord ikke nødvendig å snakke godt engelsk for å bli vertsfamilie! Mange av dem vet allerede mye om landet vårt. Noen kjenner til norsk musikk eller design, og andre har hørt om skolesystemet. De fleste vet at vi har flott natur, og alle er klar over at de kan få vertsfamilie enten i byen eller på landet.

Elevene har forskjellig bakgrunn, og derfor ønsker vi å komme i kontakt med forskjellige slags familier. I tillegg til faste langtidsfamilier trenger vi korttidsfamilier og stand-by-familier som kan trå til ved ferie eller sykdom hos den faste familien.