Møt utvekslingselevene

Vi leter etter vertsfamilier til elevene som kommer til Norge!

Vi leter nå etter vertsfamilier til våre utvekslingselever og det er en flott gjeng som gleder seg til å oppleve Norge i tre, fem eller ti måneder! Vi plasserer elever rundt om i hele Norge og søker vertsfamilier på landet, langs kysten og i storbyene. Å være vertsfamilie er gøy, lærerikt og skaper et minne for livet – du kommer ikke til å angre!

Kontakt oss i dag for mer informasjon! 


Disse elevene er plassert i velkomstfamilie og trenger fast vertsfamilie:

german flag

Tivon | skoleåret 2019/20 | 15 år

Tivon kommer fra Tyskland og er født i 2004. Han kom til Norge i august 2019 og bor hos en vertsfamilie i Trondheim. Han kommer fra en liten by i Nord-Tyskland. Han er glad i science fagene på skolen og ønsker å studere enten matte, fysikk, kjemi eller medisin senere. Tivon har spilt fotball i 8 år og trener et par ganger i uken på helsestudio.

Tivon er også glad i musikk og begynte for ikke så lenge siden å spille saxofon. Han har spilt piano i 3 år. Han elsker å høre på musikk, og noen ganger prøver han å komponere sin egen. Han er vant til å hjelpe til hjemme med lettere husarbeid, går tur med hunden og klipper plen på sommeren. Han gleder seg til å snart oppleve Norge.

Meld din interesse

Italia

Ilaria | skoleåret 2019/20 | 16 år 

Ilaria kommer fra Italia og er født i 2003. Hun bor i en velkomstfamilie i Oslo og skal være her ut skoleåret 2019/20. Ilaria er ei utadvendt jente og liker nye utfordringer og opplevelser i livet. Hun tilbringer mye tid sammen med venner, hører på musikk og trener på helsestudio. Hun liker å se på filmer og lese bøker. Hun har reist mye allerede i livet sitt og liker å sammenligne kulturer, oppdage dem.

Hennes favorittfag på skolen er de tekniske; computer technology og matte. Hun ønsket å reise til nord Europa siden disse fagene er så viktige her. Hun gleder seg til å oppleve en ny hverdag, med nye vaner og andre måter å se ting på. Hun tar det som en stor utfordring og tror hun vil lære mye av det.

Meld din interesse

 


flagg til Latvia

Markuss | skoleåret 2019/20 | 17 år  

Markuss kommer fra Latvia og er født i 2002. Han skal være i Norge et skoleår fra august 2019, og Trondheim. Han er veldig aktiv innen kombinert (kombinasjon av langrenn og skihopp) i Latvia og ønsker å fortsette med dette i Trondheim. Han ønsker å utvikle seg ennå mer innen sporten i Norge. Han har drevet med kombinert siden han var fire år, og det er hans bestefar som trener han. Han konkurrer mye og reist til mange forskjellige land med sporten sin. Ellers liker han å fiske og stå på rulleskøyter. Han er spesielt glad i mat fra Italia og sjømat.

Meld din interesse

 


german flag

Leonie |  skoleåret 2019/20 | 15 år 

Leonie er født i 2004 og kommer fra Tyskland. Hun kommer fram i august 2019 og skal være et skoleår i Norge. Leonie liker å spille piano og gitar og har undervisning for begge. Hun driver med seiling og er ellers ei sporty jente som liker å sykle, jogge, karate og stå på ski når det er mulig. Hun prøver å lære norsk og ønsker å studere og bo i Norge når hun er ferdig med skolen i Tyskland. Leonie har bodd 4 år i Nederland. Hun liker å hoppe på trampoline og svømme i sjøen. Hun har vært i USA og Danmark flere ganger. Hun er med på sommerleirer og driver med klatring der.

Meld din interesse

 


Alle elevene snakker engelsk og dette vil være hovedspråket den første tiden. Deretter blir det mer og mer erstattet av norsk. Det er med andre ord ikke nødvendig å snakke godt engelsk for å bli vertsfamilie! Mange av dem vet allerede mye om landet vårt. Noen kjenner til norsk musikk eller design, og andre har hørt om skolesystemet. De fleste vet at vi har flott natur, og alle er klar over at de kan få vertsfamilie enten i byen eller på landet.

Elevene har forskjellig bakgrunn, og derfor ønsker vi å komme i kontakt med forskjellige slags familier. I tillegg til faste langtidsfamilier trenger vi korttidsfamilier og stand-by-familier som kan trå til ved ferie eller sykdom hos den faste familien.