Møt utvekslingselevene

Vi leter etter vertsfamilier til elever som kommer til Norge!

Vi leter nå etter vertsfamilier til våre utvekslingselever og det er en flott gjeng som gleder seg til å oppleve Norge i tre, fem eller ti måneder! Vi plasserer elever rundt om i hele Norge og søker vertsfamilier på landet, langs kysten og i storbyene. Å være vertsfamilie er gøy, lærerikt og skaper et minne for livet – du kommer ikke til å angre!

Kontakt oss i dag for mer informasjon!  


Utvekslingselever som kommer til skolestart i august 2020:

Kira | 10 måneder | 15 år

Kira kommer fra Australia og er født i 2004. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling til skoleslutt i juli.

Hun er glad i å spille nettball i sesongen med noen av hennes nære venner, Kira tenker at sport med samarbeid er en god måte å utvikle vennskap på. Aktiv er hun også, med gym trening tre ganger i uken. På skolen er det realfag og gym som er de morsomste fagene, men hun liker også å shoppe eller passe på dyr.

Meld din interesse  

Det belgiske flagget, svart, gult og rødt

Sophie | 5 måneder | 16 år

Sophie kommer fra Belgia og er født i 2004. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling i 5 måneder frem til ca. 20. januar 2021.

Som språkinteressert kan hun fem forskjellige språk (tysk, koreansk, fransk, nederlandsk og engelsk) flytende og har nå begitt seg ut på norsk. Hun er veldig motivert til studering og har et ønske om å studere jus i fremtiden. I fritiden spiller hun fløyte eller lager god mat fra forskjellige steder i verden. Hun vil gjerne dele noen oppskrifter med en norsk familie.

Meld din interesse

Brasil flag

Beatriz | 10 måneder | 17 år

Beatriz kommer fra Brasil og er født i 2002. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Det er når Beatriz danser at hun føler hun kan slappe best av og senke skuldrene. Hun driver regelmessig med moderne ballet og koser seg med det, og det blir også noen turer på treningssenteret. Selv om hun er aktiv liker hun å slappe av med venner, se på serier eller tilbringe tid med familien. Beatriz tror at Norge er ganske annerledes enn hennes hjemland og gleder seg til muligheten for å prøve utveksling.

Meld din interesse   

Lola | 10 måneder | 14 år

Lola kommer fra Frankrike og er født i 2005. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Språk-glade Lola er i gang med å lære seg norsk, hun gleder seg til kalde dager i Norge. På fritiden liker hun å drive med sport, det går mest i gymnastikk som er hennes favorittsport, men ridning og badminton står på agendaen. Når hun blir voksen har hun en drøm om å starte en turisthytte på fjellet, og det passer jo bra for hun liker språk, folk og matlaging.

Meld din interesse

Viola | 5 måneder | 16 år

Viola kommer fra Italia og er født i 2003. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et semester frem til jul 2020. 

Skolen hennes er en språkskole og der hun trives med å studere engelsk, tysk, spansk og attpåtil latin. Hun bruker gladelig fritiden sin på å lese eller se på film på et av språkene hun lærer seg siden hun elsker å lære nye språk. Musikk er også viktig for henne og hører på alle mulige sjangre. På fritiden driver hun med friidrett, og det har hun gjort siden hun var 7 år.  Nå håper hun å kunne prøve å gå på ski igjen, for det likte hun godt første gang hun prøvde.

Meld din interesse

Sebastiano | 5 måneder | 16 år

Sebastiano kommer fra Italia og er født i 2003. Han kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et semester frem til jul 2020.

Sebastiano liker å drive med er akrobatikk, som han gjør to ganger i uken. Akrobatikk og snowboard er noe av det som får han til å føle seg bra, så om han har mulighet til å gjøre det her i Norge hadde han vært svært takknemlig. Utenom disse hobbyene liker han teater og er med i en drama-klubb. På skolen er det språkene tysk, spansk og engelsk som er favorittene, men litteratur og biologi også er spennende. Nå gleder han seg til å utforske Norge og norsk kultur.

Meld din interesse

Beatrice | 10 måneder | 16 år

Beatrice kommer fra Italia og er født i 2003. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Hvis Beatrice kan sitte og lese med katten sin eller hekle mens hun ser på film med bestemoren da har hun det bra. Hun liker også å tegne og male når hun har tid til det. Da hun var yngre drev hun med sport, som volleyball og rytmisk gymnastikk, men det er dans som virkelig falt i smak. Nå danser hun klassisk dans en gang i uken og moderne dans tre ganger i uken. Venner og familie betyr også mye for Beatrice, og tilbringer mye tid med dem. Nå ser hun frem til å lære mer om norsk kultur.

Meld din interesse

Flavio | 10 måneder | 16 år

Flavio kommer fra Italia og er født i 2004. Han kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Flavio eier to skilpadder som han selv tar vare på. Han er glad i å tegne og har tatt flere kurs for å bli bedre i dette. Grunnen til at han ønsker å dra til Norge er fordi han tror skolesystemet vårt er et av de beste. Dessuten, skulle han gjerne kommet nærmere naturen. Det blir 2-3 turer til treningssenteret i uken, i tillegg til tid til venner og studier. Flavio har allerede begynt å lære seg norsk og studerer av og til helt til sent på kvelden.

Meld din interesse
 


Matteo | 10 måneder | 16 år

Matteo kommer fra Italia og er født i 2003. Han kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Er det noe Matteo liker, så er det å være leder («rover») i speideren. Han har drevet med det siden han var åtte år gammel og stortrives med å kombinere venner og friluftsliv. Han har et tett forhold med søsteren, og de reiser mye sammen, selv om hun bor langt unna. Det er mange ulike aktiviteter han gjør (sjonglering, programmering, vindsurfing og ski), men han dedikerer mest med buldring som er en type klatring (ca. 2 ganger i uken).

Meld din interesse

Elena | 10 måneder | 17 år

Elena kommer fra Italia og er født i 2005. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Hvis det er noe som er viktig for Elena, så er det musikk. Hun har spilt piano siden hun var fire år, men falt pladask for cello på leir da hun var åtte år. Siden da har hun spilt konserter og bruker mye tid på å øve, da hennes mål er å komme inn på Julliard. Når hun ikke spiller musikk liker hun å holde seg aktiv med diverse sporter som stylter, bueskyting og dans. Hun skriver at på lørdagene tar hun det ofte med ro og lager pizza til henne og vennene hennes.

Meld din interesse

Mei | 10 måneder | 16 år

Mei kommer fra Japan og er født i 2003. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Etter å ha gått på basketball i regi av skolen på ungdomsskolen hver dag, bestemte Mei seg for å bli leder av hennes videregående skoles kendo-klubb (kampsport). I fritiden hennes liker hun også å høre på musikk, og er godt kjent med Markus og Martinius! Utveksling har alltid vært hennes drøm, og hun er veldig klar for å lære om norsk kultur, men også å dele ting om Japan, som matlaging og tradisjonelle leker. Matlaging interesserer henne ganske mye og hun håper å få lage både norsk og japansk mat her i Norge.

Meld din interesse


Flag Slovakia

Daniela | 5 måneder | 16 år

Daniela kommer fra Slovakia og er født i 2003. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling i fem måneder.

Her har vi ei jente som er glad i dans, som hun har drevet med siden hun var 7. Hun danser regelmessig 3-5 ganger i uken, dessuten noen ganger mer i helger og konkurranser. Nå går hun på studiespesialiserende og tar kunst som et av sine valgfag. Som en artist er hun kreativ og ønsker å ende opp som en interiør designer.

Meld din interesse

Annkathrin | 10 måneder | 16 år

Annkathrin kommer fra Tyskland og er født i 2003. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Nå bor Annkathrin på internatskole. Selv om det går mye tid til skolen, liker hun å bruke fritiden til å lese, skrive dikt og sanger, trening og maling. Når det gjelder familien hennes har de sammen drevet med dykking i 2,5 år, og de syns det er spennende å prøve nye ting sammen. Nå håper hun å fortsette å lære språket og kanskje lære litt om norsk mat på sin utveksling til Norge.

Meld din interesse

Johanna | 10 måneder | 15 år

Johanna kommer fra Tyskland og er født i 2005. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Rett fra gården har vi Johanna. Hun kommer godt over ens med alle slags dyr og kan til og med litt om organisk dyrking, og der hun bor er det kaniner, kuer, høner og en hund. Som den aktive jenta hun er drar hun på Teakwondo 2-3 ganger i uken. Når hun skal roe litt ned kan hun ta seg til å høre på musikk eller spille litt trommer, dra på sykkeltur eller bruke tid med familien.

Meld din interesse

Linnea | 10 måneder | 14 år

Linnea kommer fra Tyskland og er født i 2005. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

For Linnea er det å være glad i matematikk og andre realfag det som gnistet liv i hennes lidenskap for å kode roboter. Hun har vært med i First Lego League som er en robot-kode-konkurranse og kommet til semi-finalen for å nevne noe. Hun driver også med sport, badminton, på en regelmessig basis. Nå vil hun utfordre seg selv med å fortsette å lære norsk og forhåpentligvis ta noen vakre bilder av naturen her.

Meld din interesse

Fynn | 10 måneder | 14 år

Fynn kommer fra Tyskland og er født i 2005. Han kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Fotball blitt en stor del av livet hans, da han spiller 2-3 ganger i uken i tillegg til å se på fotball på tv. I tillegg er han nysgjerrig på fisking, hyttetur og andre ting han kanskje ikke har muligheten til i Tyskland. Fynn har veldig lyst til å dra på utveksling til Norge fordi familien hans har nemlig røtter i Norge! Fynn har et ønske om å kunne snakke norsk med sin bestemor og lære mer om norske tradisjoner. Han forstår allerede litt norsk og har et mål om å snakke flytende når utvekslingen er omme.

Meld din interesse

Laura | 10 måneder | 15 år

Laura kommer fra Tyskland og er født i 2004. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Hun liker godt å stå på rulleskøyter og sykling, hun tar ofte med venner på en tur ut for å være aktive sammen. Som person er hun veldig opptatt av å hjelpe og støtte andre. Gjennom for eksempel å melde seg frivillig på skolen til hjelpearbeid. På skolen liker hun best realfag, hun er motivert og er bevisst på fremtiden. Hun håper 10 måneder i Norge vil gjøre henne mer selvstendig og gleder seg til å utfordre seg selv med å lære norsk.

Meld din interesse

Felix | 10 måneder | 15 år

Felix kommer fra Tyskland og er født i 2004. Han kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Felix er glad både dyr og elektronikk. Han liker for eksempel å reparere ting som støvsugere, på samme tid som han er jordnær og glad i å kose med dyr. Da han var 12 år gammel bestemte han seg faktisk for å begynne med bi-hold (bier), som han nå har i hagen. Kanskje kan han få muligheten til å oppleve Norges skoger og natur på sykkel hos din familie?

Meld din interesseRenée | 10 måneder | 15 år

Renée kommer fra Tyskland og er født i 2005. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

En gang i uken drar hun på badminton trening, der har hun fått mange av sine venner og hun trives med å være sportslig. Renée er også veldig glad i musikk og liker å synge og danse, hun er blant annet med i en drama prosjektgruppe som driver med muntlig skuespill. Norge interesserer henne fordi hun er glad i natur og tror at det vil åpne muligheter for henne i fremtiden.

Meld din interesse


Flere elever kommer til Norge i 2020

Vi går nå igjennom søknadene for elever som ønsker å reise på utveksling til Norge i august 2020. Ta gjerne kontakt dersom du kunne tenke deg mer informasjon om elevene. 

Meld din interesse

Alle elevene snakker engelsk og dette vil være hovedspråket den første tiden. Deretter blir det mer og mer erstattet av norsk. Det er med andre ord ikke nødvendig å snakke godt engelsk for å bli vertsfamilie! Mange av dem vet allerede mye om landet vårt. Noen kjenner til norsk musikk eller design, og andre har hørt om skolesystemet. De fleste vet at vi har flott natur, og alle er klar over at de kan få vertsfamilie enten i byen eller på landet.

Elevene har forskjellig bakgrunn, og derfor ønsker vi å komme i kontakt med forskjellige slags familier. I tillegg til faste langtidsfamilier trenger vi korttidsfamilier og stand-by-familier som kan trå til ved ferie eller sykdom hos den faste familien.