Møt utvekslingselevene

Vi leter etter vertsfamilier til elevene som kommer til Norge!

Vi leter nå etter vertsfamilier til våre utvekslingselever og det er en flott gjeng som gleder seg til å oppleve Norge i tre, fem eller ti måneder! Vi plasserer elever rundt om i hele Norge og søker vertsfamilier på landet, langs kysten og i storbyene. Å være vertsfamilie er gøy, lærerikt og skaper et minne for livet – du kommer ikke til å angre!

Kontakt oss i dag for mer informasjon!

Disse elevene trenger vertsfamilie:   


NO - NZ

Zhanti | skoleåret 2019/20 | 16 år

Zhanti kommer fra New Zealand men har nå bodd fire år i Brunei med familien sin. Hun er født i 2003. Zhanti kommer i august 2019 og skal være i Norge et skoleår. Hun er veldig åpen, elsker å reise og være utendørs. Hun har reist mye Sørøst-Asia med familien sin.

Det er nettball som er hennes spesialitet, men hun har også drevet med svømming, rugby, basketball, fotball, klatring og langdistanse løping. Hun er veldig positiv og er miljøbevisst.

Meld din interesse

 


Leonie | skoleåret 2019/20 | 15 år

Leonie er født i 2004 og kommer fra Tyskland. Hun kommer til Norge i august 2019 og skal være her i ett skoleår. Leonie liker å spille piano og gitar og har undervisning for begge. Hun driver med seiling og er ellers ei sporty jente som liker å sykle, jogge, karate og stå på ski når det er mulig.

Hun prøver å lære norsk og ønsker å studere og bo i Norge når hun er ferdig med skolen i Tyskland. Leonie har bodd 4 år i Nederland. Hun liker å hoppe på trampoline og svømme i sjøen. Hun har vært i USA og Danmark flere ganger, og gleder seg til å oppleve Norge. 

Meld din interesse

 


 

Henri | skoleåret 2019/20 | 16 år 

Henri er 16 år og kommer fra Tyskland. Han kommer til Norge i august 2019 og skal være her et skoleår. Henri liker håndball og basketball, og trener det hver uke. Noen ganger taekwondo. Han bor på en gård med familien sin. Han liker også å være med venner, gå på kino når han ikke spiller kamper eller trener. Han driver med litt programmering på sin PC og spiller litt dataspill.

Han gleder seg til å bli kjent med nye mennesker og oppdage Norge og vår kultur. Interessen for de nordiske landene ble vekket da han var på en ukes utveksling i Finland. 

Meld din interesseFlag Slovakia

Lukas | skoleåret 2019/20 | 17 år 

Lukas kommer fra Slovakia og er født i 2002. Han kommer til Norge i august og skal være her et skoleår. Lukas søker vertsfamilie i Oslo. Han liker fitness, kickboxing, basketball, snowboarding og skateboarding. Kampsport er viktig for han. Han har lyst til å isbade og prøve snowboarding i Norge. Han har mange venner både på skolen og i fritidsaktiviteter. Han er åpen og gleder seg til å knytte nye vennskaper i Norge, og gå på skole i Norge.

Meld din interesse


Johanna | skoleåret 2019/20 | 15 år 

Johanna kommer fra Tyskland og er født i 2004. Hun kommer til Norge i august 2019 og skal være her et skoleår. Hun er eldst av tre søsken og er veldig glad i dem. Hun spiller ofte spill med dem. Johanna har også en yngre halvbror. Hun er veldig glad i sport og dans. Dans er noe hun virkelig brenner for, hun er med i en dansegruppe. Hun synger i skolekor og kirkekor.

Hun liker å sykle, ta vare på kaninene sine og sitter barnevakt. Hun går også ukentlig på en science klubb og er flink på skolen. Hun er spesielt glad i science fagene på skolen men går i en tospråklig klasse, så lærer også italiensk på skolen. Hun er glad i natur og gleder seg nå til å bli mer kjent med den norske naturen.

Meld din interesse

 


Mauth | skoleåret 2019/20 | 16 år

Mauth kommer fra Nederland og er født i 2003. Hun kommer i august og skal være et skoleår i Norge. Hun elsker dyr og har hester, hunder, katter, ei geit og ei ku hjemme. Hun er veldig glad i å gå tur i skogen med hundene og fotograferer samtidig. Moren har to hester og hun rir en av dem. Ellers liker hun shopping og fantasifilmer. Hun er en selvstendig og ansvarsfull jente som gleder seg til å oppleve Norge.

Meld din interesse

 


Sophie | skoleåret 2019/20 | 16 år

Sophie kommer fra Tyskland og er født i 2002. Hun kommer til Norge i august 2019 og skal være her et skoleår. I fritiden liker hun å lese bøker, høre på musikk og være med venner. Hun spiller volleyball to ganger i uken. Hun liker også å danse, spesielt partner dans. Hun liker å stå på ski, og har gjort det siden hun var liten. Hun liker også fotball og vintersport som hun ser mye på TV.

Familien er viktig for henne og hvert år drar de på skiferie i sammen. Hun har også vært på en båtreise i Norge, og det var på den måten hennes interesse for Norge og vår kultur ble vekket. Hun gleder seg til å oppleve Norge over en lengre periode.

Meld din interesse

 


Flag Slovakia

Matus | skoleåret 2019/20 | 17 år 

Matus er født i 2001 og kommer fra Slovakia. Han kommer til august 2019 og skal være et skoleår i Norge. Matus søker vertsfamilie i Oslo. Matus liker pedagogiske videoer om historie og geografi. Han er på treningsstudioet ganske ofte, spiller fotball, floor ball eller basketball med venner. Han liker også lesing og mote. Han har stått på ski hvert år i 13 år, og har besøkt Norge før. Han synes nordmenn er veldig vennlige, og liker Norge veldig godt. Han ønsker også å studere i Norge etter endt skolegang.

Meld din interesse

 


Eva | skoleåret 2019/20 | 15 år 

Eva kommer fra Tyskland og er født i 2004. Hun kommer til Norge i august 2019 og skal være her et skoleår. Eva elsker teater og har en drøm om å bli skuespiller. Hun har vært med i skolemusikal hvor hun danset, sang og var med som skuespiller. Hun liker dansing og å ride hester. Hun er veldig glad i dyr. Hun er gjerne med på ting og tar i mot i glede mot forslag fra andre. Hun trener cardio power eller complete body workout 2-3 ganger i uken og rir en gang i uken. 

Meld din interesse

 


Paul | skoleåret 2019/20 | 16 år 

Paul kommer fra Tyskland og er født i 2003. Han kommer til Norge i august 2019 og skal være i Norge et skoleår. Han er en allsidig gutt og trener fotball tre ganger i uken, samt matcher i helgene. Han liker ellers å gå tur med hunden sin og være med venner. Som familie gjør de også mange aktiviteter sammen som å gå turer, besøke museum, spille spill, teater eller ut å spise sammen.

Han liker også å stå på ski og å surfe hvert år med venner og familie. Han er veldig glad i forskjellige sporter og har også spilt en del tennis og håndball. Han liker også å reise til nye steder i ferier med familien sin. Paul har besøkt Narvik og stedet falt virkelig i smak; fisking, fjorden, landet og spesielt menneskene. Nå gleder han seg til å bli bedre kjent i Norge og nordmenn.

Meld din interesse

 


France flag

Olga | skoleåret 2019/20 | 15 år 

Olga kommer fra Frankrike og er født i 2004. Hun kommer i august 2019 og skal være et skoleår i Norge. Olga søker vertsfamilie i Oslo. Hun kommer fra et lite sted i de franske alpene og vant til fjellaktiviteter sommer som vinter; ski, fotturer, skøyter, curling, svømming og ridning. Hun har også en bestemor like ved Paris som jobber med hester. Foreldrene driver en fjellhytte som brukes på sommeren, hun er da vant til å hjelpe til der eller passe sin yngre søster.

Hun reiser med familien til et nytt land hvert år for å oppleve andre kulturer. I fjor var de i Burma. Hun liker også musikk og spiller selv trekkspill, gitar, trommer, trompet og piano. Hun gleder seg nå til å bli kjent med Norge. 

Meld din interesse

 


Aanne | høsten 2019 | 15 år

Aenne kommer fra Tyskland og er født i 2004. Hun skal være 5 måneder (et semester) i Norge og kommer i August 2019. Aenne er en familiekjær jente som liker å være i naturen. Med familien så går de fotturer, sykler, står på ski og klatrer. De liker også å bare være sammen og spille spill. Hun har vært på en to ukers utveksling i Sør-Frankrike og fikk derfor lyst til å dra på utveksling til Norge. Familien har selv hatt flere utvekslingsstudenter boende hos seg fra f. eks Frankrike og Kina. Hun gleder seg til å bli kjent med Norge og vår kultur.


Meld din interesse

 


Tivon | skoleåret 2019/20 | 15 år

Tivon kommer fra Tyskland og er født i 2004. Han kommer til Norge i august 2019 og skal være her et skoleår. Han kommer fra en liten by i Nord-Tyskland. Han er glad i realfagene på skolen og ønsker å studere enten matte, fysikk, kjemi eller medisin senere. Tivon har spilt fotball i åtte år og trener et par ganger i uken på helsestudio. Han liker utendørs aktiviteter, og håper å få gjøre mer av det i Norge.

Tivon er også glad i musikk og begynte for ikke så lenge siden å spille saxofon. Han har spilt piano i tre år. Han elsker å høre på musikk, og noen ganger prøver han å komponere sin egen. Han er vant til å hjelpe til hjemme med lettere husarbeid, går tur med hunden og klipper plen på sommeren. Han gleder seg til å snart oppleve Norge.

Meld din interesse

 


Risa | skoleåret 2019/20 | 18 år 

Risa kommer fra Japan og er født i 2001. Hun kommer til Norge i august 2019 og skal være her et skoleår. Hun er i dette skoleåret på utveksling i Sverige og vil veldig gjerne forbli i Skandinavia et år til. Hun liker seg så godt her. Hun liker å høre på musikk og spiller selv gitar. Hun trener på et treningsstudio og går turer i parken. Hun driver også med litt veldedighetsarbeid som har tatt henne med til Vietnam og Cambodga. Hun syntes det var en flott opplevelse å få bli kjent med lokalbefolkningen og lære ting fra dem. Ellers liker hun å leke med katten sin og være med venner. Etter snart et skoleår i Sverige, gleder hun nå til å fortsette utvekslingen i Norge og lære den norske kulturen og folket å kjenne

Meld din interesse

 


Amy | høsten 2019 | 16 år 

Amy kommer fra Australia og er født i 2003. Hun kommer til Norge i august 2019 og skal være her frem til jul Hun er ikke med på noen regelmessig sportslig aktivitet nå, men liker gymnastikk og spille volleyball. Ellers er hun veldig glad i å høre på musikk og se på filmer, enten alene eller med venner. Hun liker å spille kort med vennene sine. Hun liker å reise og er allerede ei bereist jente; New Zealand, England, Japan, Sør-Afrika, UAE. Hun bodde først i New Zealand med familien før de flyttet til England. Hun gleder seg nå til å reise til Norge. 

Meld din interesse

 


Ignacio | høsten 2019 | 17 år

Ignacio kommer fra Chile og er født i 2002. Han kommer til Norge i august 2019 og skal være et semester i Norge, frem til jul 2019. Han er veldig glad i å spille trommer, og når det ikke er skole kan han spille så mye som fire timer per dag. Han er veldig glad i hunder, og går til daglig tur med hundene sine. Han spiller fotball en gang i uken, og kjører snowboard på vinteren. Ellers er han med venner og går i blant på kino med dem. Han er fascinert av det norske språket og gleder seg til å lære det.

Meld din interesse

 Elena | høsten 2019 | 16 år 

Elena kommer fra Italia og er født i 2002. Hun kommer til Norge i august 2019 og skal være i Norge i 3 måneder. Hun søker vertsfamilie i Oslo. Hun driver med svømming og løping, fem treninger i uken. Hun vil gjerne bruke den norske naturen til å løpe i. Hun er ellers glad i å lese og hører på musikk. Hun liker å lage mat, sykle samt å være med venner. Hun går turer med hundene sine og står på rulleskøyter. Så lenge hun kan huske har hun vært fascinert av Norge og vår kultur. Nå vil hun oppleve det selv.

Meld din interesse

 


Ilaria | skoleåret 2019/20 | 16 år 

Ilaria kommer fra Italia og er født i 2003. Hun skal være i Norge et skoleår fra august 2019. Ilaria er ei utadvendt jente og liker nye utfordringer og opplevelser i livet. Hun tilbringer mye tid sammen med venner, hører på musikk og trener på helsestudio. Hun liker å se på filmer og lese bøker. Hun har reist mye allerede i livet sitt og liker å sammenligne kulturer, oppdage dem.

Hennes favorittfag på skolen er de tekniske; computer technology og matte. Det er derfor hun ønsker å reise til nord Europa siden disse fagene er så viktige her. Hun gleder seg til å oppleve en ny hverdag, med nye vaner og andre måter å se ting på. Hun tar det som en stor utfordring og tror hun vil lære mye av det.

Meld din interesse

 


Markuss | skoleåret 2019/20 | 17 år 

Markuss kommer fra Latvia og er født i 2002. Han skal være i Norge et skoleår fra august 2019, og søker vertsfamilie i Trondheim. Han er veldig aktiv innen kombinert (kombinasjon av langrenn og skihopp) i Latvia og ønsker å fortsette med dette i Trondheim. Han ønsker å utvikle seg ennå mer innen sporten i Norge. Han har drevet med kombinert siden han var fire år, og det er hans bestefar som trener han. Han konkurrer mye og reist til mange forskjellige land med sporten sin. Ellers liker han å fiske og stå på rulleskøyter. Han er spesielt glad i mat fra Italia og sjømat.

Meld din interesse

 


Yagmur | skoleåret 2019/20 | 18 år 

Yagmur kommer fra Tyrkia og er født i 2001. Hun skal være et skoleår i Norge og kommer i august 2019. Yagmur trener volleyball hver uke men er også glad i svømming. Hun liker også å lese bøker, dans og reiser.

Hun er på utveksling i Canada dette skoleåret og stortrives med det, nå vil hun fortsette opplevelsene i Norge. Hun er sosial, har mange venner og kommer godt overens med mennesker fra andre kulturer. Hun er glad i dyr og flink med barn. Favorittfagene på skolen er matte, geometri, biologi, kjemi og språk. Å drive med sport er en livsstil for henne f. eks: svømming, volleyball, rugby, sykkel og fotball. Hun prøver gjerne ut nye sportsgrener også.

Meld din interesse

 


Yosita | skoleåret 2019/20 | 15 år 

Yosita kommer fra Thailand, men har britisk mor. Hun er dermed helt tospråklig i både thai og engelsk. Hun er født i 2003 og skal være i Norge et skoleår med ankomst i august 2019. Yosita har reist mye til England og Australia med sin mor i ferier, og har også vært i Canada med sin bestemor. Der prøvde hun seg på ski.

Yosita liker teater og skuespill og liker å være aktiv. Hun liker å løpe eller gå turer i skogen. Hun er veldig glad i sport og spesielt landhockey som hun trener tre ganger i uken. De er ofte med på kamper. Hun er også glad i å sykle. Hjemme er deres fire katter hennes ansvar. På skolen er det drama, teknologi og engelsk som er favorittfagene.

Meld din interesse

 

 


Astra | skoleåret 2019/20 | 16 år

Astra kommer fra Canada men er halvt finsk, hun har også finsk pass. Hun er født i 2003 og kommer til Norge i August 2019 og skal være her et skoleår. Astra er en aktiv jente som liker å tegne og lese. Hun spiller trompet og fiolin og er noen ganger med i amatørteater. Hun trener Ringette flere ganger i uken og liker å stå slalåm. Hun er flink på skolen og går på et IB program. Hun liker mest hi psykologi, kjemi og biologi. Hun håper å jobbe med noe i dette feltet senere i livet. Hun er en bereist jente som har vært i Finland, Tanzania, Frankrike og sett mye av Canada.

Meld din interesse

 


Iana | skoleåret 2019/20 | 16 år

Iana kommer fra Russland og er født i 2003. Hun kommer til Norge i august 2019 og skal være i Norge et skoleår. Hun er en positiv, åpen og flink jente som er vant til å gjøre mange ting sammen med familien sin. Hun liker å se på dokumentarer, være med venner, samt diskutere nyheter med dem. Hun er også pådriver på å lære seg engelsk og norsk. Iana leser også mye om historien fra det 20. århundre. Ellers liker hun å stå på snowboard, slalåm, sykle, wakeboarding og stå på skøyter. Hun danser også regelmessig.

Meld din interesse

 


Katharina | høsten 2019 | 15 år 

Katharina kommer fra Tyskland og er født i 2004. Hun kommer til Norge i august 2019 og skal være her frem til jul 2019. Hun er positiv og åpen og liker å møte nye mennesker. Hun er entusiastisk og liker å prøve nye ting. Hun er med i en danseklubb hvor hun er med på sceneopptredener. Hun synger også i kor. Ellers spiller hun volleyball og er hjelpetrener for barn i en turnklubb. Hun setter også stor pris på å lese bøker, høre på musikk, lage ting og skrive historier.

På skolen er hun med i en filmklubb, hun lærer å klippe og redigere filmer. Hun er også med i en annen gruppe via skolen hvor de lærer om teknologi og sosiale medier, og igjen viderebringer denne kunnskapen til barn slik at de blir bedre og tryggere i den digitale verdenen. Hun liker dette veldig godt siden hun er glad i barn

Meld din interesse

 Maria 
| tre måneder fra august | 16 år

Maria er en fleksibel og positiv jente fra Colombia, født i 2002. Hun kommer til Norge august 2019. Her skal hun være her i 3 måneder. Maria er en jente som har prøvd mange ulike sporter, og i dag er det taekwondo og tennis som gjelder. Det som derimot står hennes hjerte aller nærest er kulturelle aktiviteter som maling, fotografering, piano, sang og i tillegg spiller hun bass.

Maria ser meget frem til et opphold i Norge, og er allerede i gang med å lære seg språk. Hun er også ivrig etter å se mer av det norske landskapet, og vil gjerne lære seg å hanskes med ski på bena, når hun ankommer vårt land i nord.

Meld din interesse

 


Marike | skoleåret 2019/20 | 16 år 

Marike er født i 2003, og er en aktiv jente fra Tyskland. Hun kommer til Norge i august 2019, og skal være her ett skoleår. Hun er glad i å lese skjønnlitterære bøker, samt opptatt av å lære seg språk. Hun har ellers en bred interesse for musikk, og liker å utfolde seg i kunstaktiviteter og baking. Særlig fordi hun liker å se hvordan andre reagerer på det hun lager. Håndball og tennis er også viktige fritidssyssler for Marike, og hun vil gjerne finne et lag i Norge, slik at hun kan fortsette å spille her.

Venner og familie er også viktig for Marike, og hun gleder seg til å møte mange nye mennesker, og prøve nye ting her i Norge.

Meld din interesse

 


Sabryn | høsten 2019 | 16 år 

Sabryn er en reiseglad jente fra Canada, som er født i 2002. Hun skal være i Norge frem til jul, og ankommer i august 2019. Den musikkinteresserte jenta synger i kor, og spiller mange instrumenter i band, samt at hun liker å fotografere, se film, lese og dra på sykkeltur med venner og familie. Hun gjør det ellers godt på skolen, og er med i skolens akademiske kvisslag der de konkurrerer mot andre skoler. Kjærligheten for dyr er stor hos Sabryn, og hun er særlig glad i katter.

Sabryn har prøvd flere sporter, men vil ikke beskrive seg selv som den mest kompetente atlet. Hun er likevel klar for å prøve aktivitetene som Norden har å by på, og gleder seg særlig til å prøve ski.

Meld din interesse

 


Lyndon | skoleåret 2019/20 | 16 år

Lyndon er en gutt fra USA, født i 2003. Han ankommer Norge i august, og skal være her et skoleår. Ved siden av interessen for å gjøre det godt på skolen, er Lyndon også interessert i speideren. Aktivitetene går særlig på camping og frivillig arbeid. Lyndon er også med i skolens elevrådsstyre. Der er han med å planlegge arrangementer som for eksempel dances og fundraising. For utenom dette er han en kar som liker godt å henge med familie og venner, og tar gjerne et slag kort eller videospill sammen med dem.

Språk er viktig for Lyndon, og han gleder seg masse til å lære seg et nytt språk, og se mer av det berømte norske landskapet.

Meld din interesse

 


Leonora | høsten 2019 | 17 år 

Leonora, eller Noor, som hun kaller seg, er en jente fra Nederland født i 2001. Hun kommer til Norge i august 2019, og blir her frem til jul. Noor er interessert i politikk og verden. I tillegg drømmer hun seg bort i aktiviteter som lesing, tegning og kokkelering. Hun er ellers ikke deltakende i noen faste sporter, men er glad i å holde seg i aktivitet, for eksempel ved at hun hver dag sykler 45 minutter til og fra skolen.

Noor har vært en del på Norgesbesøk de siste årene, og har begynt å lære seg norsk. Hun gleder seg nå svært til å prøve seg på ski når hun kommer igjen.

Meld din interesse

 


Pedro | skoleåret 2019/20 | 17 år 

Pedro er en gutt fra Brasil født i 2002. Han skal være i Norge ett skoleår, fra august 2019. På fritiden er Pedro glad i å holde seg i aktivitet judo eller squash, samt spille videospill. I tillegg er han ofte på gårdsbesøk til familien, og liker å ri og hjelpe til med dyrene.

Når han kommer til Norge har han lyst til å prøve ski og snowboard, og han gleder seg masse til å utforske en ny og annerledes kultur.

Meld din interesse

 


Camilla | tre måneder fra august | 16 år 

Camilla er en jente fra Italia født i 2002. Hun kommer til Norge i august 2019, og skal være her i tre måneder. På fritiden spiller Camilla trommer, og er også veldig glad i å løpe. Særlig i parken eller ved sjøen. Da sier hun at hun føler seg fri. Hun er også glad i å lage mat, og spille videospill.

Camilla setter stor pris på å være med venner. De liker å prøve nye aktiviteter sammen, noe hun også håper på å kunne gjøre i Norge.

Meld din interesse

 


Liv Amelie | høsten 2019 | 15 år 

Liv er en jente fra Tyskland født i 2004. Hun kommer til Norge i august 2019, og skal være her frem til jul. Hverdagen til Liv går mye i å spille klarinett, da hun er medlem av tre ulike orkestre. Familien hennes er også svært musikalske, og dette er en interesse de dyrker mye felles. Ellers er hun og familien glad i å være ute på tur og enten stå på ski, gå i fjellet, klatre eller sykle.

Liv sier at hun er sosial, og åpen for det meste. Hun prøver gjerne noen nye aktiviteter i Norge, som langrenn eller skiskyting.

Meld din interesse

 


Sid | høsten 2019 | 15 år 

Sid er en glad og aktiv gutt fra Australia, født i 2003. Han kommer til Norge i august 2019, og skal være her frem til jul. Han elsker å sykle, og konkurrerer i terreng- og landeveissykling. Ellers er han mye ute i bølgene på surfebrettet sitt. I og med at han ikke har sett noe særlig til snø før, er han også ivrig på å prøve noen vintersporter når han kommer til Norge.

Når været er mindre fint trekker Sid inn og spiller gitar eller lytter til musikk. Han gleder seg masse til å lære mer om en ny kultur, bo i en lokal familie, og lære litt av språket.

Meld din interesse

 


Johanna Marie | skoleåret 2019/20 | 15 år 

Johanna er en jente født i 2004, som kommer fra Tyskland. På fritiden bruker hun mye tid på å synge, og går regelmessig i kor på skolen og i kirken. Hun er ellers opptatt av å gjøre det godt på skolen, der hun også er med i en realfagsklubb.

Ved siden av dette går hun på dans, cheerleading, ridning og hundekjøring. I tillegg er hun glad i nye opplevelser, og gleder seg til å lære om en ny kultur.

Meld din interesse

 


 

Alle elevene snakker engelsk og dette vil være hovedspråket den første tiden. Deretter blir det mer og mer erstattet av norsk. Det er med andre ord ikke nødvendig å snakke godt engelsk for å bli vertsfamilie! Mange av dem vet allerede mye om landet vårt. Noen kjenner til norsk musikk eller design, og andre har hørt om skolesystemet. De fleste vet at vi har flott natur, og alle er klar over at de kan få vertsfamilie enten i byen eller på landet.

Elevene har forskjellig bakgrunn, og derfor ønsker vi å komme i kontakt med forskjellige slags familier. I tillegg til faste langtidsfamilier trenger vi korttidsfamilier og stand-by-familier som kan trå til ved ferie eller sykdom hos den faste familien.