Møt utvekslingselevene

 
Vi leter etter vertsfamilier til elever som kommer til Norge!

Vi leter nå etter vertsfamilier til våre utvekslingselever og det er en flott gjeng som gleder seg til å oppleve Norge i tre, fem eller ti måneder! Vi plasserer elever rundt om i hele Norge og søker vertsfamilier på landet, langs kysten og i storbyene. Å være vertsfamilie er gøy, lærerikt og skaper et minne for livet – du kommer ikke til å angre!

Kontakt oss i dag for mer informasjon!  


Utvekslingselever som kommer til skolestart i august 2020:

Det belgiske flagget, svart, gult og rødt

Kato | 10 måneder | 18 år

Kato kommer fra Belgia og er født i 2002. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling til skoleslutt i juli.

Etter å ha vært interessert i reising med og uten familien en stund, ble det tydelig at Kato ønsket å reise på utveksling. Nå er hun aktiv gjennom volleyball tre ganger i uken, men liker også å gå på tur. Hun spiller også trommer i et band hver søndag, og musikk er viktig for henne. Drømmen nå er å studere kriminologi på universitet, fordi samfunnsfag interesserer henne.


 

Lola | 10 måneder | 14 år

Lola kommer fra Frankrike og er født i 2005. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Språk-glade Lola er i gang med å lære seg norsk, hun gleder seg til kalde dager i Norge. På fritiden liker hun å drive med sport, det går mest i gymnastikk som er hennes favorittsport, men ridning og badminton står på agendaen. Når hun blir voksen har hun en drøm om å starte en turisthytte på fjellet, og det passer jo bra for hun liker språk, folk og matlaging.


Anna | 10 måneder | 17 år

Anna kommer fra Tyskland og er født i 2003. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Ei veldig aktiv jente som driver med flere forskjellige sporter. Den hun liker best er fotball, og hvis det er mulig så håper hun å få en karriere innen sport. Hun har fotball 2-3 ganger i uken og håndball to ganger i uken, Helgene hennes er derfor ofte fylt opp med kamper. Når hun ikke har trening eller kamper liker hun å dra på orientering med familien eller henge med venner. I noen ferier blir det også hesteridning.


Tilo | 10 måneder | 15 år

Tilo kommer fra Tyskland og er født i 2005. Han kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Tilo er svært glad å holde seg i aktivitet med alt fra vannsport til å gå på turer. Det han driver mest med er håndball, som han trener 4 ganger i uken og ser på i helgene. I tillegg til å være aktiv i hverdagen kan han både fransk, tysk, engelsk og har allerede i gang med å lære norsk. Ved tidligere besøk i Norge har han blitt fascinert av landskapet og kulturen, og er veldig klar for å utveksle til det kalde nord. 


Anne | 10 måneder | 16 år

Anne kommer fra Tyskland og er født i 2004. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Anne er klar for å oppleve Norge, noe hun lenge har gledet seg til Hun har en skikkelig kampånd , holder seg positiv og motivert både på skolen og når det kommer til å holde seg i form. På fritiden (når hun ikke leser) tar hun seg en tur i skogen eller spiller brettspill med familien. Til slutt spiller hun også saksofon i skolekorps.


Annkathrin | 10 måneder | 16 år

Annkathrin kommer fra Tyskland og er født i 2003. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Nå bor Annkathrin på internatskole. Selv om det går mye tid til skolen, liker hun å bruke fritiden til å lese, skrive dikt og sanger, trening og maling. Når det gjelder familien hennes har de sammen drevet med dykking i 2,5 år, og de syns det er spennende å prøve nye ting sammen. Nå håper hun å fortsette å lære språket og kanskje lære litt om norsk mat på sin utveksling til Norge.


Benedikt | 10 måneder | 16 år

Benedikt kommer fra Tyskland og er født i 2004. Han kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Han er glad i både musikk, sport og agrikulturell teknologi. Det betyr at det er blitt piano-spilling siden han var bare 6 år, han begynte med klassisk, men nå er filmmusikk det som gjelder. Videre er det håndball og terrengsykling som holder han aktiv. Til slutt er han glad i naturen og han ønsker å bli skogvokter.


Emilia | 10 måneder | 16 år

Emilia kommer fra Tyskland og er født i 2003. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

På fritiden liker Emilia å spille piano, og musikk er noe hun synes er veldig spennede. På sommeren blir det badmingtion, jogging eller sykling som holder henne aktiv, mens på vinteren liker hun å stå på ski. Faktisk er hun veldig interessert i kombinert. Videre er hun glad i språk, hun lærer fransk og spansk samt engelsk på skolen og har allerede vært på utveksling i syv uker i Australia.


Felix | 10 måneder | 15 år

Felix kommer fra Tyskland og er født i 2004. Han kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Felix er glad både dyr og elektronikk. Han liker for eksempel å reparere ting som støvsugere, på samme tid som han er jordnær og glad i å kose med dyr. Da han var 12 år gammel bestemte han seg faktisk for å begynne med bi-hold (bier), som han nå har i hagen. Kanskje kan han få muligheten til å oppleve Norges skoger og natur på sykkel hos din familie? 


Florentine | 10 måneder | 16 år

Florentine kommer fra Tyskland og er født i 2004. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Hun er glad i mennesker og musikk. Hun spiller cello og tar timer for det en gang i uken, i tillegg til noen vokal-timer. Florentine har lært seg ungarsk, og etter å ha sett foredelene med å kunne flere språk, og med litt inspirasjon fra brorens utveksling, måtte det bli Norge hun skulle til. 
 


Kjell | 10 måneder | 16 år

Kjell kommer fra Tyskland og er født i 2003. Han kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår. Her søker vi etter en vertsfamilie som bor maksimalt 1 time fra Oslo. 

Drømmejobben til Kjell er ikke som alle andres, han ønsker å bli en tannlege! Derfor jobber han hardt på skolen i tillegg til å være aktiv. Han elsker å være ute i naturen, når han drar på teltturer med familien leser han ofte bøker og koser seg ute. Når han skal trene drar han enten å buldrer eller så trener han på treningssenter. Kjell er også glad i å bruke tid med venner og å spille spill. 


Laura | 10 måneder | 15 år

Laura kommer fra Tyskland og er født i 2004. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Hun liker godt å stå på rulleskøyter og sykling, hun tar ofte med venner på en tur ut for å være aktive sammen. Som person er hun veldig opptatt av å hjelpe og støtte andre. Gjennom for eksempel å melde seg frivillig på skolen til hjelpearbeid. På skolen liker hun best realfag, hun er motivert og er bevisst på fremtiden. Hun håper 10 måneder i Norge vil gjøre henne mer selvstendig og gleder seg til å utfordre seg selv med å lære norsk.  
Renée | 10 måneder | 15 år

Renée kommer fra Tyskland og er født i 2005. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

En gang i uken drar hun på badminton trening, der har hun fått mange av sine venner og hun trives med å være sportslig. Renée er også veldig glad i musikk og liker å synge og danse, hun er blant annet med i en drama prosjektgruppe som driver med muntlig skuespill. Norge interesserer henne fordi hun er glad i natur og tror at det vil åpne muligheter for henne i fremtiden. 


Det belgiske flagget, svart, gult og rødt

Sophie | 5 måneder | 16 år

Sophie kommer fra Belgia og er født i 2004. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling i et semester (5 mnd)

Som språkinteressert kan hun fem forskjellige språk (tysk, koreansk, fransk, nederlandsk og engelsk) flytende og har nå begitt seg ut på norsk. Hun er veldig motivert til videre utdannelse og har et ønske om å studere jus i fremtiden. I fritiden spiller hun fløyte, leser og skriver,  eller lager god mat fra forskjellige steder i verden. Hun er også veldig glad i å bake. Hun vil gjerne dele noen oppskrifter med en norsk familie.


Flavio | 10 måneder | 16 år

Flavio kommer fra Italia og er født i 2004. Han kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Flavio eier to skilpadder som han selv tar vare på. Han er glad i å tegne og har tatt flere kurs for å bli bedre i dette. Grunnen til at han ønsker å dra til Norge er fordi han tror skolesystemet vårt er et av de beste. Dessuten, skulle han gjerne kommet nærmere naturen. Det blir 2-3 turer til treningssenteret i uken, i tillegg til tid til venner og studier. Flavio har allerede begynt å lære seg norsk og studerer av og til helt til sent på kvelden.


Greta | 10 måneder | 15 år

Greta kommer fra Italia og er født i 2005. Hun kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Ei rolig jente som har noen gode vitser på lur. Hun liker å gå i naturen og ta bilder, men hvis været er dårlig kan du finne henne inne lesende på en bok eller kanskje ved pianoet. Når hun har litt ekstra tid kan hun finne på å dra på kunst-museum. Hun er dessuten glad i å reise og har vært på flere studie-ferier, hun skriver at å lære språk er hennes kall.


Matteo | 10 måneder | 16 år

Matteo kommer fra Italia og er født i 2003. Han kommer til Norge til skolestart i august 2020, og skal være her på utveksling et skoleår.

Er det noe Matteo liker, så er det å være leder («rover») i speideren, han har drevet med det siden han var åtte år gammel og stortrives med å kombinere venner og friluftsliv. Han har et tett forhold med søsteren, og de reiser mye sammen, selv om hun bor langt unna. Det er mange ulike aktiviteter han gjør (sjonglering, programmering, vindsurfing og ski), men han dedikerer mest med buldring som er en type klatring (ca. 2 ganger i uken).

  

Vi har flere elever kommer til Norge i 2020!

Ta kontakt dersom du kunne tenke deg mer informasjon om det å være vertsfamilie.

Meld din interesse

Alle elevene snakker engelsk og dette vil være hovedspråket den første tiden. Deretter blir det mer og mer erstattet av norsk. Det er med andre ord ikke nødvendig å snakke godt engelsk for å bli vertsfamilie! Mange av dem vet allerede mye om landet vårt. Noen kjenner til norsk musikk eller design, og andre har hørt om skolesystemet. De fleste vet at vi har flott natur, og alle er klar over at de kan få vertsfamilie enten i byen eller på landet.

Elevene har forskjellig bakgrunn, og derfor ønsker vi å komme i kontakt med forskjellige slags familier. I tillegg til faste langtidsfamilier trenger vi korttidsfamilier og stand-by-familier som kan trå til ved ferie eller sykdom hos den faste familien.