En berikelse å være vertsfamilie


Når vår eldste sønn Trym var på utveksling i USA for to år siden kom lysten til å prøve å gi noen den opplevelsen som vi var så heldige at vår sønn fikk. Når vi tok kontakt med Explorius om ønsket vårt, gikk ting veldig fort. Pia satt i Østerrike og bare ventet på en familie. Mindre enn to uker senere stod vi på flyplassen og ventet på henne. Den januarkvelden hun kom var det et strømbrudd som varte i flere timer. Det endte med take away pizza, stearinlys, brettspill og masse tid til å prate og bli kjent. Pia var en sprudlende jente med masse spørsmål og ting hun ville prate om. De fem månedene hun var hos oss gikk altfor fort og avskjeden var hard.

Erfaringen hadde absolutt gitt oss mersmak og da Tanit fra Spania trengte en ny familie midt i året var vi ikke vanskelig å be. Tanit tilførte familien mye og var en spennende jente å bli kjent med. Med 4 ungdommer i huset er det aldri tid til å kjede seg. Et halvår har igjen gått fort og i begynnelsen av ferien fikk vi masse besøk. Tanits familie fra Spania og bestemor fra Tyskland kom for å oppleve Bergen. I tillegg kom Pia tilbake på et etterlengtet besøk og Tryms kjæreste fra USA kom for andre gang på besøk. Vi samlet alle 5 nasjoner til et langt og veldig kjekt måltid. Å være vertsfamilie har beriket familien vår på mange måter. Det har gitt oss muligheten til å bli kjent med kjekke ungdommer fra andre steder i verden og noe som vi håper blir til varige vennskap. Vi har åpne invitasjoner om å komme på besøk. For vår yngste sønn har den språklige fordelen vært fantastisk. Han snakker i en alder av 13 flytende engelsk og kan diskutere og forklare de mest innviklede emner på engelsk. I tillegg lærer det oss å være mer tolerante og åpne for andres meninger og måter å være på noe som gir våre barn en god erfaring å ta med videre i livet.

Nå skal vi sende vår datter på utveksling til Spania og er spente på hvordan det blir. I tillegg venter vi på at Xenia fra Tyskland skal komme til oss. Hun skal heldigvis være hele skoleåret. Et halvt år går altfor fort😄

Vi har ikke angret en eneste dag på at vi bestemte oss for å bli vertsfamilie.

Hilsen Monica