Jeg fikk en ny datter fra Australia

utvekslingsstudent i Troms

Tanken om å bli vertsfamilie hadde egentlig ikke slått meg før jeg ble kontaktet av Explorius. Jeg bor alene etter at begge barna mine er flyttet ut og tenkte at jeg kanskje ikke har så mye å tilby en utvekslingsstudent. Etter litt frem og tilbake sa jeg likevel ja. Det angrer jeg ikke på i det hele tatt. Jeg og Maia fikk kjempegod kontakt fra dag èn. Jeg fikk en jente i hus som er snill, hyggelig, morsom og virkelig var interessert i å lære så mye som mulig om Norge. Hun begynte på videregående skole og trivdes kjempegodt i klassen hun gikk i. Jeg er veldig takknemlig for skolen som tok så godt imot henne og gjorde hennes opphold flott. 

utvekslingselev feirer jul

Skolen var nok en gledelig overraskelse for henne. Hun går på privatskole hjemme i Australia, der disiplinen er litt annerledes enn her i Norge, og hun syntes det var veldig avslappet på skolen her. Hun elsket at forholdet til lærerne var så vennskapelig, og kunne ikke tro at lærerne tok med kake på skolen til elevene sine, samt at de fikk grøt på skolen til lunsj i hele desember. 

Det var veldig spennende å oppleve Norge gjennom hennes øyne. Vi gikk mange turer i Vestfold og jeg fikk også sett nye steder sammen med henne. Hun er så entusiastisk og lett å glede. Bare det å gå en tur på et islagt vann var en kjempestor opplevelse for henne. 

Jeg er opprinnelig fra Troms og vi hadde en fantastisk fin tur opp der i januar. Nydelig mørketid og hun fikk både sitte på med snøskuter og lage snøengler. Å lage snøengler var en av de tingene som hun hadde på sin "bucket list" for oppholdet i Norge. 

snøengel 

Jeg har fortsatt kontakt med Maia og vil fortsette å ha det i lang tid fremover. Jeg har lyst til å reise å besøke henne og familien og håper det vil bli mulig om ikke så lenge. Jeg håper også at hun kan komme hit igjen når det er sommer i Norge, da det er så mye mer jeg vil vise henne.

Hilsen Marita