Året nærmer seg slutten

Fagefestival i Argentina

Nå har høsten slått ordentlig inn i Argentina
Tanken på at jeg snart skal forlate landet jeg har kalt hjemme de siste ni månedene er fryktelig mye sårere enn jeg noensinne hadde sett for meg. Jeg tenker på de første dagene her, da jeg følte jeg hadde et hav av tid på meg. Nå skjønner jeg ikke hvor all tiden har blitt av. Av og til blir jeg engstelig for at jeg ikke bruker tida mi her godt nok. Det begynner å gå opp for meg at livet jeg lever her kom med en tidsfrist.  

Jeg har det så himla bra her
med menneskene, kulturen, væremåten, alt. Alle de sene kveldene, smilene, klemmene, musikken og samtalene. Hvert eneste gnagsår fra de tilsynelatende evigvarende natteturene, alle literne med mate og søndagene med familiemiddag og siesta. Før jeg dro brukte jeg så mye tid på å planlegge reiser, steder jeg ville se og ting jeg ville oppleve og nå skjønner jeg at det er nettopp dette, hverdagen, som jeg kommer til å huske aller best. De siste månedene har jeg funnet meg bedre til rette enn jeg noensinne trodde var mulig så langt hjemmefra.

Før avreise ble jeg fortalt at det er de aller siste månedene man finner seg ordentlig til rette
og det er så sant. Den tilhørighetsfølelsen jeg har nå har absolutt ikke alltid vært her. Jeg sitter igjen med en gruppe venner jeg har blitt utrolig glad i og en by jeg tør å kalle min, men sannheten er at alt tar tid. Det er på mange måter veldig vondt, for nå som alt endelig har falt på plass har jeg ikke så lenge igjen her. Avstand er utfordrende, men jeg er hundre prosent sikker på at jeg har fått meg venner for resten av livet.

Om 53 dager setter jeg meg på flyet hjem
Jeg vet ikke om jeg noensinne kommer til å være klar for å ta farvel med Argentina. Inntil videre skal jeg nyte hvert eneste minutt jeg har igjen her.

Hilsen Hanna

Utvekslingsstudent med venner
Utvekslingsstudent med venner
Middag
Konsert