Vel fremme i Argentina!

Norsk student med vertsfamilie i Argentina

Fremme i Córdoba
29. juli våknet jeg over Andesfjellene til en av de fineste soloppgangene jeg har sett, etter fjorten timer på flyet fra Paris til Santiago. Noen timer senere var jeg fremme i Córdoba, hvor jeg skal tilbringe de neste elleve månedene av livet mitt. Det er fortsatt helt surrealistisk å tenke på, og jeg lurer på om det noensinne kommer til å synke helt inn.

Soft Landing Camp i Rio Ceballos
De første fem dagene ble tilbragt på Soft Landing Camp i Rio Ceballos. Selv om jeg var aller mest ivrig etter å komme frem til vertsfamilien og mitt nye hjem var dette en veldig god erfaring. Navnet på campen stemmer virkelig – i løpet av fem dager fikk vi både store mengder spanskundervisning og innføringer i Argentinsk kultur som gjør overgangen til et nytt liv veldig mye enklere. Selv om kultur og skikk er noe man i stor grad oppdager på egenhånd, var det veldig fint å ha en viss peiling før jeg kastet meg ut i dette året. Nordmenn er generelt sett veldig mye mer tilbakeholdne enn Argentinere. Jeg blir fortsatt litt satt ut over gjestfriheten og åpenheten jeg møter her.

I tillegg er jeg veldig glad for å ha hatt muligheten til å møte andre utvekslingsstudenter i samme situasjon. Når man plutselig befinner seg tolv tusen kilometer unna alt av kjent og kjært er det lett å føle seg relativt alene, i hvert fall de første dagene. Da har det vært veldig godt å ha muligheten til å prate med noen som går gjennom akkurat det samme.

Møte med vertsfamilien
På søndag reiste jeg endelig til Bell Ville, hvor vertsfamilien min bor. Jeg har prøvd å ikke ha noen forventninger til hvordan det første møtet kom til å bli, så da jeg gikk av bussen ble jeg helt overveldet. Vertsmor, vertsfar, vertssøsken, venninne av vertssøster og til og med vertsbesteforeldre hadde møtt opp. Jeg ble møtt med en stor, rosa plakat med teksten ‘bienvenida Hanna’ og enda større mengder kyss.

Husholdningen består av en mor, en far, en søster og en bror, og hunden Tiago. I tillegg kommer Emiliano, eldstebror, ofte innom, eldste vertssøster bor her i helgene når hun ikke studerer i Córdoba og det er alltid noen på besøk. Huset er veldig mye mindre enn det jeg er vant til og familien veldig mye større. Overgangen fra en 1,20 seng og stort klesskap til en liten overkøyeseng og relativt begrenset med oppbevaringsplass er utfordrende, men også en god erfaring!

17 år!
I dag fyller jeg sytten år. Samtidig som det er veldig tøft å ha bursdag så langt unna familie og venner blir jeg tatt veldig godt vare på her. Vertsmor og vertssøster lagde bursdagskake til meg, og både familie og venner av vertsfamilie stikker stadig innom for å gratulere meg. Igjen, menneskene her er utrolig omsorgsfulle og inkluderende! 

Norsk student i ArgentinaUtsikt over Andes