Julefeiring og ny vertsfamilie

Nydelig utsikt i Argentina

Jeg hadde gruet meg ganske mye til jula i forkant
Noe av det som trekkes mest frem som det aller vanskelige med utvekslingsåret er jo nettopp jula – jula uten familien hjemme. Jeg feiret jul med farssiden til vertssøster, altså ikke den siden av familien jeg kjenner aller best. Selv om det ble en veldig koselig julekveld var det, ærlig talt, en påkjenning å være den litt ukjente som alle hilser litt høflig på. Det var tungt å ikke være en skikkelig del av familien, å måtte bruke kvelden på bli-kjent spørsmål heller enn oppdateringer på sist.

Hjemlengselen jeg ikke har kjent så veldig på siden de første ukene kom sterkt tilbake. Likevel har jeg alt i alt hatt en koselig og, ikke minst, veldig forskjellig jul.

Jeg merket egentlig ikke at det var jul før 24. desember
I motsetning til i Norge, hvor julefeiringa starter mer eller mindre uti oktober en gang, feires det veldig lite i Argentina. Rent bortsett fra at det ble satt opp et par blinkende plastikkjuletre i noen av butikkvinduene i midten av desember, har jeg kommet over svært få påminnelser. Dette, i kombinasjon med tretti plussgrader og full sommer, dempet julestemningen ganske heftig. Det synes jeg egentlig var helt greit. Det gjorde det litt enklere å feire jul borte fra familien når det ikke føltes ut som om det var jul i det hele tatt.

24. desember samlet hele familien seg for å spise på uteplassen til faren til vertssøster. Mesteparten av maten var kald, med tanke på varmen. I Argentina er 25. desember den offisielle juledagen, så feiringa starter ikke ordentlig før ved midnatt. De siste sekundene før midnatt ble talt ned, og jula ble feira med fyrverkeri og gaveåpning. En relativt alternat julefeiring med andre ord.

Denne uka har jeg byttet vertsfamilie
Det var tungt å bli nødt til å starte på nytt etter så lang tid. Heldigvis hadde venninnen min og hennes familie plass i huset sitt og var villige til å ta meg inn, noe jeg er veldig takknemlig for. Nå bor jeg i sentrum, heldigvis i samme by.

Det føles vondt å bytte, på en måte litt utakknemlig på vegne av de som har tatt meg inn i huset. De siste dagene har jeg fått veldig mange negative reaksjoner for det valget jeg har tatt. Jeg tror likevel at det var veldig riktig gjort, både med tanke på min egen trivsel og vertsfamilien sin.

Nå gleder jeg meg til å finne meg til rette i mitt nye hjem og å gjøre det beste ut av de fem månedene jeg har igjen her!

Hilsen Hanna

Julepyntet stue i Argentina
Julematen spises ute i Argentina
Argentinsk julemat