Hverdagsrutiner i Argentina

Skolevenner i Argentina

Nå har jeg allerede gått tre uker på skolen etter den nesten tre måneder lange sommerferien her. I den anledning tenkte jeg å skrive litt om hvordan gjennomsnittshverdagen ser ut for meg. I Argentina finnes det både morgen- og ettermiddagsskoler og hvilke man havner på kommer helt an på plassering og tilgjengelighet. Den første måneden her gikk jeg på morgensskole, fra omtrent sju på morgenen til klokka ett. Siden september har jeg derimot gått på den skolen jeg går på nå, som er en ettermiddagsskole.

07:00: De to dagene i uka jeg har gym våkner jeg opp rundt denne tida. Hvis ikke sover jeg gjerne til rundt ni. Jeg står opp, lager meg en kaffe, tar på meg gymuniformen og går til gymcampusen, rundt en halvtimes gåtur.

09:00: Vi går ut fra gymtimen og går mot det gamle skolebygget hvor vi har kristendomsfag på morgenen. Jeg går på en katolsk privatskole, noe som er veldig vanlig her.

10:30: Når vi er ferdig med kristendom går jeg hjem, skifter og dusjer. I min vertsfamilie bruker vi morgenene på å vaske, så jeg setter gjerne i gang med det. Vi bor i sentrum, så jeg pleier også å gjøre de fleste ærendene på morgenen. Ellers blir jeg ferdig med lekser, hjelper vertsmor å lage lunsj og tar på meg skoleuniformen.

12:45: Jeg har som vane å begynne å spise lunsj alt for seint. Hiver i meg maten, samler sammen tingene mine og løper på skolen.

Vennegjengen i Argentina

13:30: Skolen starter halv to. Skoledagen starter med at alle samler seg foran skolen og ber. Etter det går vi inn i klasserommet og begynner med timen. Jeg går i samfunnsfagklassen på skolen og har fag som ‘etisk og politisk problematikk’, ‘statsborgerskap og politikk’, ‘økonomi og politikk’ og filosofi. I tillegg er historieundervisningen sterkt rettet mot Argentina. I geografi og historie dette året lærer vi spesifikt om Córdoba, regionen jeg bor i, noe jeg synes er veldig spennende. Skolen er selvfølgelig noe jeg setter veldig mye mer pris på nå enn før, ettersom jeg faktisk skjønner det som blir sagt.

19:20: Skolen slutter og vi går hjem. Noen dager drar jeg på trening eller til musikkonservatoriet i byen, hvis ikke samler vi oss ofte for å ‘merendar’ (et eget spansk verb for å spise et mellommåltid, gjerne mellom lunsj og middag). De fleste torsdagene går vi ut, noe som er ekstra tradisjon nå som vi går i sisteåret. Da kommer vi gjerne hjem i femtida på morgenen. Fredagene våkner vi opp halv åtte for å nå gymtimen, så fredag er kjent for å være en lang dag.

22:00: Rundt titida spiser vi middag. Vertsfar, vertsbror og jeg har skole- og jobbtider som krasjer, så det er først til middag vi får spist sammen alle sammen.

24:00 – 01:00: Jeg gjør alt klart for morgendagen og legger meg. 

Hilsen Hanna

Hanna blogger fra Río Tercero i løpet av sitt utvekslingsår i Argentina. Vil du også reise på utveksling til Argentina? Avtal et intervju for å starte søknadsprosessen i dag! 

Avtal intervju