Et tilbakeblikk på året til nå


Hei, jeg heter Hanna og jeg er på utveksling i Río Tercero, Argentina. Nå er det under fem måneder igjen av utvekslingsåret, og det føles helt uvirkelig!

 

Starten av utvekslingsåret 

En av de første dagene i august står jeg i en fremmed dusj og griner. Ingenting er helt som forventet.

Jeg prøver å snakke spansk, men spansken her er annerledes enn den jeg har lært. Alt går fort, og tonefallet og ordene er annerledes. Taster inn fraser på google translate og føler meg klumsete og dum.

Om natta ligger jeg øverst i en køyeseng og klarer ikke sove. Hører på pustinga til mine to nye vertssøstre og lydene av det nye huset, føler meg mindre og lengre hjemmefra enn noensinne før. Jeg blir så overveldet av alt det jeg ikke er vant til at jeg, midt oppi det hele ikke klarer å se gjestfriheten, vennligheten og tålmodigheten til familien som har åpnet huset for meg.

Det var første dag i nytt hjem, og ganske sikkert den verste dagen i hele utvekslingsåret.

Nå som jeg ser tilbake på de første dagene her skjønner jeg virkelig hvor langt jeg har kommet og ikke minst, hvor mye jeg har lært. I begynnelsen kunne jeg ikke vente med å komme meg hjem igjen, nå vet jeg ærlig talt ikke om jeg har lyst til å forlate livet mitt her.

 

Det beste, vanskeligste og tyngste valget jeg har tatt


Jeg, for min del, ble sjokka da jeg innså det siste. I løpet av utvekslingsåret har jeg vært både mer sliten, fortapt og nedfor, men også mer lykkelig, stolt og åpen enn jeg noensinne har følt meg før.

Det å lære språket har selvfølgelig vært veldig viktig for å trives her.

Jeg er veldig fornøyd med at jeg la inn så mye innsats som jeg gjorde i starten, for å lære meg castellano, eller spansk, raskt. Likevel har jeg vært veldig usikker på om jeg gjør nok, eller om måten jeg lærer på er riktig. Språket kommer smygende innpå og jeg skjønte nesten ikke hvor mye jeg hadde lært før jeg følte meg nesten flytende.

Det finnes ingen fasit på å lære et språk og det kan til tider være fryktelig frustrerende. Det har vært tider jeg har ønsket meg en sjekkliste mer enn noe annet, for å i hvert fall vite at jeg er på rett vei. Uansett om aksenten henger igjen og spansk rulle-r er noe av det vanskeligste min sørlandske skarre-r har begitt seg utpå så lenge jeg kan huske, er språket mer eller mindre på plass nå. Det er ubeskrivelig herlig.

Under fem måneder igjen

Nå har jeg litt under fem måneder igjen her i Argentina, noe som føles helt uvirkelig.

Vertsfamilien jeg bor hos nå, har jeg bodd hos i to uker og jeg stortrives allerede. Alt faller mer på plass for hver dag og nettopp derfor er det vondt å vite at jeg må forlate alt om bare 140 dager.

Mest av alt skriver jeg dette fordi jeg har innsett nettopp hvor mye dette året har, og fortsetter å gi meg. Uansett hvor klisjé det høres ut – jeg tror utveksling har gjort meg til et bedre menneske.

Hilsen Hanna

Fest i Argentina
Aktivitet med venner i Argentina


Hanna blogger fra Río Tercero i løpet av sitt utvekslingsår i Argentina. Vil du også reise på utveksling til Argentina? Avtal et intervju for å starte søknadsprosessen i dag! 

Avtal intervju