Hvordan er det å være vegetarianer på utveksling?

Om å være vegetratianer på utveksling

Hei, jeg heter Hanna og jeg er på utveksling i Río Tercero, Argentina. 

Noe av det jeg, personlig, synes det var vanskeligst å finne informasjon om i forkant av utvekslingen og som jeg har vært aller mest bekymret for, er om det er mulig å gjennomføre et utvekslingsår som vegetarianer.

Jeg har selv vært vegetarianer på prinsippgrunnlag i seks år og tanken på å måtte bli nødt til å legge det fra meg var kanskje det eneste som holdt meg igjen fra å reise. Da vi endelig fikk svar fra Explorius og vertsorganisasjonen i Argentina om at det var mulig å gjennomføre utvekslingen var jeg helt sikker på å dra. Så, for å bidra litt til informasjonen jeg skulle ønske jeg hadde hatt selv, her kommer noen tanker jeg har gjort meg opp i løpet av de siste syv månedene!

vegetarianer på utveksling

For det første: Argentina

Argentina er et kjøttland. Punktum.

På søndagene samles familier og venner for å spise ‘asado’ (et slags fellesord for alt som har med grilling å gjøre), det meste av argentinsk mat inneholder store mengder kjøtt og kjøtt generelt er kanskje en av Argentinas største stoltheter. Heldigvis er to andre typiske argentinske trekk vennlighet og gjestfrihet og det har veldig få ganger blitt fremstilt som et problem at jeg ikke spiser kjøtt.

Jeg tenker noe av det viktigste i en slik sammenheng er egen holdning.

Alle familier har forskjellige grunnlag og måter å leve på. Jeg har flere ganger følt meg som en vekt i matsammenhenger og det kan være en ganske ubehagelig følelse å sitte inne med. Da tenker jeg at det aller viktigste man kan gjøre er å være aktiv og bidra. Forklar hvorfor og hva du spiser, vær åpen og del og vær klar for å legge mye egeninnsats i matlaginga.

I løpet av tida mi her har jeg bodd hos tre forskjellige familier.

Min første familie 

I hver av de familiene har det blitt forventet veldig forskjellige ting. I den første familien var vertsmor vant til å lage forskjellig mat til de forskjellige familiemedlemmene og laget dermed også mat til meg. 

Min andre familier

I den andre vertsfamilien lagde jeg alle måltider selv.

Min tredje familie

I den familien jeg bor hos nå spises det i utgangspunktet ikke så mye kjøtt av helseårsaker. Vertsfamilien min har nå, imot alle argentinske forventninger, blitt skikkelig glad i vegetarmaten jeg lager, så nå spiser vi mye av den samme maten.

Poenget er at du vet aldri hva du kan forvente.

Så lenge du er åpen for det meste og ikke minst, for å tilpasse deg (så langt det gjøres), så skal det gå veldig greit! Det hender, i middagsselskap og lignende, at jeg ender opp med å spise meg mett på brød og salatblader, men det gjør meg i bunn og grunn ingenting. Den muligheten jeg har fått og de opplevelsene dette året har gitt og fortsetter å gi meg, ville jeg ikke ofret for noe.

Hilsen Hanna

Hanna blogger fra Río Tercero i løpet av sitt utvekslingsår i Argentina. Vil du også reise på utveksling til Argentina? Avtal et intervju for å starte søknadsprosessen i dag! 

Søk om å reise på utveksling