Ærlighet; oppturer og nedturer

Utvekslingstudent med venner

Jeg synes man skal være ærlig om sitt utvekslingsår, for det er nemlig ikke alltid en dans på roser
Jeg skriver dette 30. April 2016, 277 dager etter jeg forlot Norge, og jeg vil hjem. Så enkelt er det. Jeg har ingen planer om å dra hjem tidligere enn det som er den satte datoen, men jeg ser frem til dagen jeg skal sette meg på flyet hjemover. Jeg har litt over to måneder igjen, og sammenlignet med tiden jeg har vært her er det ingenting.

Hjemlengsel?
Jeg liker meg her, jeg har venner og kommer overens med vertsfamilien, men føler meg likevel ikke 100 %. Det er vanskelig å sette ord på det. Jeg vil ikke kalle det hjemlengsel, for det haster det ikke å komme hjem til mamma og pappa, det er heller det at jeg savner mine gamle vaner, frihet og regler.

Å være så lenge borte fra det som er kjent og trygt liker jeg ikke. Jeg var så gira på å dra at det første halvåret gikk på skinner og jeg følte at her kunne jeg vært for alltid, men det her endret seg nå.  

Det er ikke alltid slik som vi fremstiller det
Jeg liker å fremstille til verden at jeg har det så bra og at alt er supert, men bak gliset ligger det mer. Jeg kan bare snakke for meg selv, men vi prøver jo alle å imponere Instagram-følgere og Facebook-venner med de fineste bildene og ønsker at folk skal beundre ”livet” vårt. Jeg har hatt kjempe mange øyeblikk der jeg reelt har hatt det helt fantastisk, men det betyr ikke at det alltid er sånn.

Det beste valget jeg har hatt
Som sagt synes jeg vi skal være ærlig. Utveksling er, med hånda på hjerte, det beste valget jeg har hatt. Gjennom oppturer og nedturer har jeg blitt kjent med nye sider av meg selv og jeg har fått oppleve ting som for alltid vil være med meg. Jeg er mer selvstendig og voksen. Jeg har møtt mennesker som har fått meg til å endre syn på enkelte ting og nå har jeg har  til og med venner verden over, i Argentina, Japan, Tyskland, USA, Danmark osv. Jeg er så full av opplevelser og kunnskap som jeg verdsetter høyere enn noe annet.

Det er de koselige øyeblikkene som holder motet oppe. Jeg vil åpenbart savne alt jeg har nå, men jeg er fult klar over at dette ikke er mitt liv og er derfor klar for å dra hjem!

Takk for at du tok deg tiden til å lese!

Hilsen Kristin