Argentina og fotball!

Argentinske flagg

CopaAmerica
Som de fleste sikkert vet var det CopaAmerica forrige uke, noe som er veldig stort her i Argentina. Jeg fulgte derimot ikke så veldig godt med, i og med at vertsfar er ekstrem fotballentusiast ble jeg godt oppdatert gjennom hele greia.

Argentina spilte bra og kom til finalen, mot Chile, kanskje Argentinas største rival. Dette ville bli en historisk kamp. Dagene fram til finalen var fylt med spenning og nerver, og det med god grunn.

Når Argentina spiller kamp er det ikke liv i gatene. Alt er musestille, mens folk samler seg i hjemmet eller på pub og gjerne med en fernet i hånda. Det er noe helt spesielt, for det har så mye betydning for dem. Og denne kampen var intet unntak.

Vi samlet oss med god mat og drikke og forventningene var skyhøye, jeg har aldri vært så spent før en fotballkamp. Gjennom hele kampen satt alle med øynene klistra til skjermen, for til tross får ingen mål var det slettes ikke en kjedelig kamp. Spillet var i konstant bevegelse, men tilslutt blåste fløyta 0-0. Ekstraomgang, men heller ingen mål. Straffespark.

Chile begynner. Bom. Argentina. Bom. Chile, mål. Argentina, mål. Chile, mål. Argentina…bom. Treffer Chile nå er det over. De sekundene gikk sakte. Chile….Mål.

Stillhet. Ingen sier noe på kanskje 10 minutter. Det er over, Chile vant! Jeg  ser skuffelsen i vertsfars øyne, vertsøsteren min på 10, sitter ved siden av meg med landslagsdrakten og flagget rundt halsen med tårer i øynene. Jeg kjente på skuffelsen selv, men de tok de virkelig tøft.

Fotball er ikke bare fotball for argentinerne, det er så mye mer. Det er kultur, lidenskap og dedikasjon. De er kjent for å være en av de beste nasjonene i verden og har verdens beste fotballspiller, noe de er så utrolig stolte over.

Hilsen Kristin

Utvekslingsstudent i Argentinsk forballdrakt