Hello... it's me. Buen dia y feliz navidad!

Sommer i Argentina

Forrige uke fikk jeg offisielt sommerferie og juleferie, selv om hele oppholdet mitt til nå nesten har vært en ferie #noentiendonada!

Ferie kommer ikke av seg selv
Å få sommerferie er ikke bare-bare for argentinere. Skolesystemet funker slik; De har karakterer 1-10 og ender du opp med standpunktkarakter under 6 i et fag på slutten av året, må du ‘llevar’ (ta med/bringe) faget enten til desember, januar eller februar (akkurat det har jeg ikke helt forstått, men handler vel om hvor mange temaer du har) så har du prøve i disse. Ender du opp med fire eller flere fag med standpunktkarakter under 6, må du ta året om igjen. Dette betyr dermed at du må studere i sommerferien, som en ‘straff’ for at du ikke jobber godt nok i løpet av året, for å sette det litt på spissen.

Men Kristin har ferie!
Jeg derimot klarte å komme meg over den skumle 6ern, utrolig nok, til tross for at jeg bare har fortsatt typ 50% av det som har skjedd på skolen, men klager for all del ikke. Det som gjenstår nå er å finne på noe å gjøre, ferien her varer nemlig til mars (!), trolig på grunn av varmen.

Sommer og jul, hæ?
Sommeren har definitivt kommer for fult! Noe jeg ikke klarer å sette meg inn i på denne tiden av året. Sommer i desember sitter ikke i mitt vokabular, så velger å tro at det er juli, noe som går litt ut over julestemninga. Jula er ikke så veldig mye å skryte av, ett grantre er ikke så lett å oppdrive her for å si det sånn (se vedlagt bilde).

Villa Rumipal
Familien min her har to hus, ett hovedhus og ett jeg ville kalt sommerhus, men vi drar dit så å si hver helg. Der er det basseng, de har en kajakk og fjelltopper og innsjø, veldig vakkert! Stedet heter Villa Rumpial og ligger rundt to timer unna her vi bor.

Været har ikke vært til å klage på den siste tiden og det nyter jeg så det holder. Livet i Rumipal er veldig avslappet, vi gjør veldig lite der borte, noe som betyr mye sol-tid for meg. Men medaljen har sin bakside, hver, og da mener jeg hver, gang klarer jeg å brenne meg noe grusomt. Tror jeg har  svidd hver kroppsdel bare på de to siste ukene. Og fy hvor vondt de gjør i ettertid. Per nå er det rompa som er verst, den fikk gjennomgå i helga og de kjennes i dag!

Takk for at du tok deg tiden til å lese!

Hilsen Kristin

Utsikt i Argentina
Juletre i Argentina
Utvekslingsstudent i Argentina drikker mate