Sommerferien i Argentina

Heisann! Jeg aner ikke hvordan det skjedde, men nå er det plutselig april og sommerferien er over. Skoleåret er godt i gang, og kulden har til og med begynt å komme (med kulde mener jeg ca. 24 grader hahah).

Sommerferie var gøy så lenge det varte, og den varer jo ekstremt lenge her, helt fra midten av desember til mars, og er ekstremt varm, ligger på rundt 35-40 grader de fleste dagene, med veldig, veldig høy luftfuktighet. Så ja jeg døde nesten, lol.

Men var også helt sykt digg da, med laaaate sommerdager ved bassenget og lange, lange kvelder med familie og venner.

Denne sommeren var jeg så heldig at jeg fikk reise litt rundt til og med! Jeg dro til Rio de Janeiro med noen familievenner, som var helt syyykt fint, og så dro jeg til Disney i Miami med vertssøsteren min!! Hun fylte nemlig 15, quinceañeraen sin, og da har men enten en dritstor bursdagsfeiring hvor man inviterer sånn halve landsbyen, eller så er det mange som reiser til USA, eller drar på cruise.

tur til Rio
#representing Norge i Rio lol 


bursdag
Her var vi i Universal. Som du ser reiser man sammen med en hel gjeng med jenter, alle fra forskjellige steder i Argentina.

Men ja, alle gode ting må jo ta slutt, så nå er det fullt kjør på skolen igjen. Nå går jeg i sexto (siste skoleåret), som egentlig bare er en stor feiring, som man kaller ”promoción”. Det er på en måte russetiden dems, bare at det varer hele året hahaah.

Man feirer det med klassen sin, man designer skoleuniformen helt på egenhånd, og i løpet av året er det mange fester hvor man samles alle promoene fra området, og hele klassen drar sammen og alle har på seg uniformene. Det er sykt gøy, pluss at man blir kjent med mange fra de andre skolene.


selfie
Dette er skoleuniformen til klassen min! Klassen designa alt, fra t-skjorter, til jakker, pennaler, og et svært flagg som henger utenfor klasserommet. 

skolen i Argentina
Man dekorer også hele klasserommet! 

Det siste året er egentlig bare veldig gøy, og er sykt glad for at jeg for opplevd litt av det.
På slutten av året, er det vanlig å ha en ”viaje de egresados” hvor man reiser med hele klassen enten til Bariloche, som er en stor by i sør, eller til Brasil, som en avslutning med klassen. For når man er ferdig med sexto, begynner man nemlig å studere på universitet, og det er mange som flytter bort. Så det handler om å nyte den siste tiden man har sammen med klassen, de har jo vært samme i 6 år!

Man blir sykt close med klassekameratene her, de har blitt som min andre familie, selv om jeg bare har vært her nesten ett år har blitt helt sjukt glad i de. Tror sånn serr jeg kommer til å dø når jeg må dra fra de...

Men ja, det var da en liten oppdatering! Ellers går det veldig bra, begynner å nærme seg slutten av utvekslingsåret nå, noe som såååå rart å tenke på. Har ikke gått helt opp for meg ennå at jeg faktisk må forlate alt det her en dag...Men akkurat nå prøver jeg bare å stresse minst mulig, og nyte hvert sekund som er igjen. 

Hilsen Louise