Hadde satt meg på første fly tilbake igjen...

Hjemkomsten

Hei!

Nå har det gått en ganske lang stund siden jeg kom hjem fra Australia, og til tross for at jeg har sommerferie så vil jeg si at jeg har glidd ganske så bra inn igjen i min norske hverdag. En ting som jeg - og sannsynligvis også mange andre utvekslingsstudenter er litt redd for når man drar, er at ting vil være forandret når man kommer tilbake. Heldigvis var min, og kanskje også de fleste andre sin frykt forgjeves. De samme gamle vennene mine møtte meg allerede på flyplassen, noe som var en stor lettelse for min del. Også var det jo utrolig godt å få se dem igjen!

Når man kommer hjem fra utveksling så får man mye oppmerksomhet. Jeg har fått utrolig mange spørsmål fra fjerne og nære, men de aller fleste spør bare om det samme. De fleste svarene på disse spørsmålene kommer ganske naturlig nå. Jeg tror nesten at jeg ubevisst har fått de innøvd, siden jeg har svart på de så mange ganger! Jeg synes jo at det er veldig koselig når folk er interessert i å høre om hvordan jeg har hatt det, men jeg har prøvd å være forsiktig med å snakke for mye om Australia. Jeg vet at mange utvekslingsstudenter går i den fellen, og selv om jeg godt kunne ha snakket om det i timevis med hvem som helst, så skjønner jeg godt at det kanskje ikke er like interessant for den andre parten.

Et godt begrep på hvordan det var å komme hjem er at det var skikkelig bitter sweet. Det er utrolig deilig fordi man endelig er i trygge, gode omgivelser, man er omringet av sine aller nærmeste og fordi man får en utrolig stor frihetsfølelse. Likevel hadde jeg satt meg på første fly tilbake dersom jeg hadde fått muligheten. Vertsfamilien min, vennene mine og Australia generelt har nesten blitt som en del av meg, og jeg føler nesten at jeg tok det litt for gitt da jeg var der nede. Jeg er så glad og fornøyd med hvordan mitt utvekslingsår ble, og jeg er så takknemlig for alle jeg har møtt. Nå gjenstår det bare å fullføre mitt siste år på skolen i Norge, også får vi se da. Kanskje jeg er tilbake i Australia allerede om et år? Det streifer i hvert fall tankene mine ofte!

Tusen takk for meg!

Hilsen Hanne Sofie


Hjemkomsten