Hanne Sofie har landet Down Under

Hanne Sofie i Australia

Etter det som føles som en evighet med venting, nerver og ikke minst forventninger så har endelig tiden kommet. Jeg har nå begitt meg ut på mitt livs største eventyr og forlatt alt og alle som jeg har kjær hjemme i Norge for å bo de neste 10 månedene i landet down under, Australia!

Jeg har elsket å reise så lenge jeg kan huske, og foreldrene mine har alltid tatt meg og søsknene mine med på spennende ferier til nye steder helt siden jeg var liten. Følelsen man har når man står på flyplassen med passet i den ene hånden og kofferten i den andre, det må være den beste følelsen jeg vet om. Man vet aldri hva man får se eller hva man får høre når man er bortreist, men man kommer likevel alltid tilbake med nye minner og historier som man har med seg resten av livet.

Valget av organisasjon
For meg er det alltid like trist å returnere hjem etter et nytt eventyr, og tanken på å bo i utlandet har streifet meg så utallig mange ganger når jeg har vært ute på reise. Det å dra på utveksling er derfor noe som har lagt i tankene mine helt siden jeg ble presentert for det for første gang, og etter et par måneder med masing og research av forskjellige organisasjoner klarte jeg endelig å overtale foreldrene mine til å la meg dra! Valget av organisasjon falt til slutt på Explorius, en organisasjon som virket trygg og seriøs. Jeg leste også mange utvekslingsblogger på denne tiden, og jeg fikk inntrykk av at alle som reiste med Explorius virket veldig fornøyde, noe jeg absolutt vil si at jeg også er.

Australia
Det er flere grunner til at jeg valgte å dra til Australia. Jeg må innrømme at det er et land jeg visste veldig lite om før jeg kom hit, det er trossalt på andre siden av jorden! Likevel hadde jeg et veldig godt inntrykk av landet, og det at det er så annerledes fra absolutt alle andre land i verden gjorde valget ganske enkelt. Klimaet er det jo heller ikke noe å si på, jeg sier ikke nei takk til sommertemperaturer året rundt!

Ankomsten og den første uka
Jeg har nå rukket å være i Australia i akkurat en uke nå, og jeg har allerede opplevd utrolig mye! Vi ankom Sydney tidlig på morgenen forrige onsdag og var klar for noen fine dager på soft landing camp. Etter 33 timer med reising kan man trygt si at det var mange trette ansikter på campen, men det var likevel noen flotte dager hvor jeg ble kjent med de andre utvekslingsstudentene fra Norge men også fra andre land i Europa. De som jobbet på campen hadde planlagt mye gøy for oss, og noe av det som stod på programmet var blant annet å besøke det ikoniske operahuset i Sydney. Vi besøkte også Harbour Bridge og bydelen Manley hvor vi vandret nedover en superkoselig gate som endte i en strand som visstnok skal være et paradis for surfere. Ellers ble vi delt inn i grupper hvor vi gjorde forskjellige aktiviteter som skulle forberede oss til møte med vertsfamilien og det å bo i Australia generelt. Jeg syntes at Campen var en kjempefin opplevelse! Det var deilig å møte andre ungdommer i samme situasjon som en selv, slik at man ikke føler seg helt alene i et helt fremmed land.

Hanne Sofie på Soft Landing Camp i Sydney

Registrer deg her for å få vite mer om Explorius' utvekslingsprogrammer.