På flyplassen i Sydney

Hanne Sofie på vei hjem

Heisann!

Nå er det omtrent en uke siden jeg kom hjem fra Australia, men denne teksten skrev jeg på flyplassen i Sydney:

Akkurat nå sitter jeg på flyplassen i Sydney. Flybilletten er satt mot Norge, og det har absolutt ikke gått opp for meg at utvekslingsåret mitt har begynt å skimte målstreken allerede. Jeg har hatt det så vanvittig gøy de siste 10 månedene. De har vært turbulente, så absolutt, men nå som jeg er så nærme slutten så hadde jeg gjort hva som helst for å få gjenoppleve hvert eneste øyeblikk. Selv de aller kjipeste. For når jeg ser tilbake, og alt kommer til alt så har dette vært det beste året i mitt liv.

I løpet av dette året har jeg bodd i tre forskjellige familier og fem forskjellige hus. Jeg har hatt fire vertsbrødre og tre vertssøstre. Også har jeg jo skaffet meg en håndfull med utrolig gode venner som jeg ikke akkurat kommer til å glemme med det første.

Jeg har svart på de samme, dumme spørsmålene om Norge hundrevis av ganger, og forklart for kanskje ti personer at vi ikke har isbjørner som tusler rundt i gatene. Vel, med tanke på at jeg hadde de samme forventningene når det kom til kenguruer så kan jeg kanskje ikke dømme dem for det.

Før jeg la ut på den lange reisen min så sa jeg flere ganger til meg selv at ja, det kommer til å bli vanskelig å dra fra alt og alle hjemme i Norge. Likevel så var jeg helt sikker på at det kom til å bli verre å dra hjem igjen. Der tok jeg farlig rett. Alle menneskene jeg har møtt, opplevelsene jeg har hatt og minnene jeg har fått er det jo bare jeg, og vennene mine på andre siden av jorden som vil sitte igjen med. Det er ingen hjemme i Norge som vet hva jeg har sett, følt og opplevd. Jeg vet jo at alle kommer til å være kjempe interessert i å høre om det jeg har opplevd den første tiden etter at jeg kommer hjem, men etter hvert så blir de nok ganske lei av å høre på maset mitt kan jeg tenke meg.

Nå som utvekslingsåret mitt så og si er ferdig, så vil jeg bare si tusen takk til alle jeg har møtt i Australia som har gjort året mitt så fantastisk som det har blitt. Tusen takk til foreldrene mine som lot meg dra til andre siden av jorden, selv om jeg vet hvor lite lyst de hadde til å sende meg så langt bort. Tusen takk til vennene mine hjemme i Norge som har minnet meg på at uansett hva som har skjedd her nede og hvor tungt jeg har hatt det, så har jeg alltid verdens beste gjeng å komme hjem til.

Tusen takk til Explorius som jobber for at ungdommer får opplevelser som dette, for jeg ville aldri byttet denne opplevelsen bort mot noe annet!

Hilsen Hanne Sofie