Dette har jeg lært i løpet av mitt utvekslingsår

Nydelig havutsikt i Australia.

Som utvekslingsstudent så lærer man utrolig mye. Her snakker vi om alt fra å kunne snakke et nytt språk mer eller mindre knirkefritt til hvordan man vasker klær på egenhånd. Med andre ord så får man både store og små erfaringer i løpet av et år som dette, og all livserfaring er god livserfaring eller hva?

Her er fem små og store ting som jeg har lært i løpet av de siste ni månedene!

1. Den første tingen jeg har lært er å dusje i lysets hastighet. Her i Perth har de veldig lite vann i forhold til befolkningen, så her gjelder det å være sparsom. Ikke bare er det dårlig for miljøet her nede dersom vi bruker for mye vann, men det er også ekstremt dyrt å sløse med vannbruken sin.

2. Hvor utrolig glad jeg er i familien og vennene mine hjemme. Det var noe jeg kjente mye på i begynnelsen før jeg hadde skaffet meg venner her, for det sier vel seg selv at det å være alene på andre siden av jorden kan være ganske ensomt. Man innser at ting som man kanskje tar litt for gitt hjemme faktisk ikke er en selvfølge, og selv om jeg har fått kjempegode venner her nede, så savner jeg alle hjemme hver eneste dag.

3. Å se livet sitt fra et nytt perspektiv. Dette er noe jeg finner veldig fascinerende, for her i Australia føler jeg at jeg ser på livet mitt hjemme fra en annen person sitt perspektiv. Man innser at ting som man kanskje så på som verdens største problem der og da, faktisk ikke betyr så mye i et bredere bilde.

4. Hvor ekstremt fort tiden går! Det at jeg allerede har vært her nede i ni av ti måneder er en helt syk tanke for meg, for jeg skulle gjerne ha blitt her i minst ti måneder til. Den siste månedene skal nytes til det fulle, for hjemme er jeg nok før jeg vet ordet av det.

5. Hvor glad jeg er for at jeg tok det første steget og bestemte meg for å dra på utveksling. Dette er kanskje tidenes største klisjé, men dette året har jeg virkelig trengt. Jeg tror faktisk at alle ville hatt godt av et år som dette, langt borte fra de samme gamle omgivelsene som man ser hver dag. Jeg vet veldig godt hvor skummelt det er, jeg har jo vært i situasjonen selv, men jeg kan med hånden på hjertet si at det er den beste avgjørelsen jeg noen sinne har tatt.

Hilsen Hanne Sofie

Utvekslingsstudent på tur i Australia.
Morsomt kengurubilde fra Australia.