Perth er alt annet enn kjedelig!

Utvekslingsstudent på stranden i Perth

Hei,


Denne gangen har jeg valgt å skrive litt om byen jeg bor i her i Australia, nemlig Perth.

Da jeg fikk mailen med plasseringen min før sommeren så ble jeg faktisk ganske overrasket.
Jeg ble nemlig plassert i Perth, den eneste storbyen på vestkysten av Australia. Perth er også kjent som verdens mest isolerte storby, noe som virket ganske trist og kjedelig i mitt hode. De aller fleste turistattraksjonene i Australia som The Great Barrier Reef og Bondi Beach ligger jo på andre siden av landet.

Da jeg kom til Perth og fikk opplevd byen så fikk jeg et helt annet inntrykk, for Perth er alt annet enn kjedelig!
Vi kan starte med en liten fun fact. Perth faktisk er den mest solrike storbyen i Australia! Her sjekker ingen værmeldingene, for det er sol og blå himmel omtrent hver dag! I gjennomsnitt er det nesten ni timer med sol hver eneste dag. En annen fun fact er at Perth er verdens tredje mest vindfulle by etter Auckland og Chicago. Vindkastene er heldigvis ikke så sterke, da. Det er mer som en konstant, frisk bris, men det er bare deilig når det er så varmt.

Også kan jeg ikke komme unna de vakre strendene!
Perth er en kystby, så det føles nesten som at det er endeløst med strender her. Det jeg kanskje liker best med å bo på vestkysten, er at solen alltid går ned over havet.

Å se en solnedgang over det Indiske hav er noe av det fineste jeg noen sinne har sett, og bare det veier opp for at jeg ikke får dratt på Bondi Beach for å si det sånn!

Jeg hadde med andre ord ikke noe å være skuffet over.
Jeg tror kanskje også jeg tenkte mer som en turist som skulle på ferie enn en som faktisk skulle bo i landet i nesten et år. Perth er en veldig stor by i forhold til befolkningen (som er på omtrent to millioner så det sier vel litt) og det er ikke så mange turister her, men det er veldig mange utlendinger som flytter til Perth! Jeg er sikker på at jeg har blitt kjent med flere Briter og Sørafrikanere enn folk som faktisk kommer fra Australia.

Perth er egentlig bare en skikkelig bra kombinasjon av alt.
Strandliv og storbyliv om en annen, store parker rundt omkring i sentrum, og en skikkelig avslappet og deilig livsstil. Jeg stortrives her og som veldig mange andre utvekslingsstudenter har sagt før meg, så ser jeg ikke frem til å dra herfra knappe syv måneder!

Hilsen Hanne Sofie

Lifet på surfebrett i PerthNydelig strand i PerthFornøyelsespark i PerthNydelig utsikt over Perth