The Great Barrier Reef


Great Barrier selfie

I dag er det bare åtte dager til jeg setter kursen hjemover og jeg prøver så godt jeg kan å nyte min siste tid som utvekslingsstudent. Det er så surrealistisk at jeg er hjemme igjen om bare litt over en uke! Jeg har sagt det tusen ganger tidligere men jeg sier det igjen; tiden går så fort!

For en uke siden kom pappa til Australia for å reise over til østkysten av landet med meg før hjemreisen. Det var veldig deilig å se han igjen, men veldig rart å snakke norsk! Jeg klarte faktisk ikke å formulere norske setninger på en naturlig måte den første dagen, noe som ble veldig rart og komisk. Det kom seg heldigvis raskt. 

Det var ikke koselig var å ta farvel med vennene mine og vertsfamilien min
De har trossalt vært de eneste menneskene jeg har brukt tid sammen med i løpet av dette året. Selve øyeblikket da vi tok farvel gikk bedre enn jeg hadde trodd, men så fort jeg satt på flyet så innså jeg at de faktisk ikke kommer til å være en del av min hverdag lenger. Jeg var jo klar over at det var noe jeg ville bli nødt til å gå igjennom da jeg dro på utveksling, men man klarer ikke å sette seg inn i situasjonen før man opplever det selv. 

Med tanke på at jeg bodde i Perth som er den eneste storbyen på vestkysten og flere tusen mil fra de andre byene i Australia, så har ikke jeg fått sett så mye av landet i løpet av de siste månedene. Jeg hadde spesielt lyst til å oppleve The Great Barrier Reef når jeg først er her nede, men også med tanke på hvor kort levetid det er antatt å ha igjen.

Nå som jeg har fått opplevd The Great Barrier Reef sitter jeg igjen med veldig mange inntrykk
Det var helt utrolig å se hvor mye liv som finnes under vann og hvor mange forskjellige skapninger som lever sammen, men det var også trist å høre om utviklingen som skjer og ikke minst se hvor mye farge korallene har mistet. The Great Barrier Reef har blitt redusert med 50% i løpet av de siste 27 årene på grunn av varmere havtemperaturer! Det er ikke før man får se sånt på nært hold at man innser konsekvensene av levemåten vår. 

Det er så trist å tenke på hvilken retning verden beveger seg mot og hvordan de store lederne i verden kan tillate oss å gjøre det. Jeg tror at alle ville hatt godt av å se forandringene i verden på nært hold, for jeg tviler på at vi ville hatt like store vanskeligheter med å kutte ut deler av den luksuriøse livsstilen vår om vi bare hadde vært klar over at det ville skapt en forskjell.

Hilsen Hanne Sofie

Snorkling the reef
The reef
fish on the reef