Det har skjedd mye i løpet av den siste tiden!

Utvekslingsstudent med koala i Australia

Sommerferie
Jeg har blant annet fått sommerferie, noe som betyr at det ikke blir noe skole på meg frem til Februar. Den største forandringen jeg har gått igjennom i løpet av de siste ukene har garantert vært da jeg måtte bytte skole og vertsfamilie i begynnelsen av oktober. Det var en vanskelig avgjørelse å ta for meg siden jeg gikk veldig godt overens med den forrige vertsfamilien min og jeg trivdes godt på skolen jeg gikk på. Dessverre er det andre ting som også spiller en rolle når man ønsker å få så mye ut av året sitt som mulig, så for meg ble det å bytte den beste løsningen.

Nå bor jeg på andre siden av Perth i forhold til hvor jeg bodde før, og jeg trives kjempegodt i den nye vertsfamilien og på den nye skolen. Jeg begynte faktisk på den nye skolen min bare to uker før sommerferien startet, så jeg var ganske redd for at jeg ikke skulle klare å skaffe meg venner i området før ferien. Heldigvis var jeg så heldig at jeg ble kjent med en herlig gjeng i løpet av de to ukene, så det at jeg kom til å sitte alene hjemme hele ferien var heldigvis en unødvendig bekymring.

Vertsfamilien
Vertsfamilien jeg bor hos nå består av vertsmor, vertsfar og tre vertsbrødre på 11, 9 og 3 år. Familien har også en katt og en papegøye. Jeg må innrømme at det til tider kan være utfordrende å bo med tre vertsbrødre som er så mye yngre enn meg, men samtidig så er det kjempegøy! Det skal i hvert fall mye til for å kjede seg i dette huset. Nå bor jeg i tillegg mye nærmere stranden, noe som er gull verdt her nede i disse dager. Nå som vi er i desember, den første sommermåneden i Australia, så kan gradestokken nemlig stige til noe som virker umenneskelig for en nordmann som meg!

Det er stort sett slik dagene mine går her nede for tiden. Enten så drar jeg på stranden for å bade, surfe eller bare henge med venner. Ellers drar jeg ofte for å utforske nye steder rundt omkring i byen sammen med venner fra skolen eller andre utvekslingsstudenter.

Nå som vi er i begynnelsen av desember betyr det jo også at vi går juletiden i møte og det er den tiden jeg har gruet meg mest til i løpet av utvekslingsåret mitt. Jeg tror det kommer til å bli kjempevanskelig å feire jul så langt unna familien min, men det vil garantert bli en god erfaring også! Julefeiringen i Australia er jo helt utrolig forskjellig fra hvordan man feirer den i resten av verden, og kanskje spesielt forskjellig fra den Norske. Selv om jeg ville foretrukket pinnekjøtt, juletre og snø akkurat nå, så blir det nok veldig spennende å teste ut sjømat, barbecue og strand i julen. Jeg skal nok klare å få presset frem litt julestemning i år også!

Hilsen Hanne Sofie

Utvekslingsstudenter klare for dykking i Australia
Utsikt til stranden i Perth
Utvekslingsstudenter og badeglede i Perth
Nydelig kveldsutsikt over Perth