Endelig i gang

andrine i australia2

Da er jeg endelig fremme i Australia, etter det som har vært den store drømmen i flere år bak i tid. Jeg har gått lenge å gledet meg til å endelig få komme meg ut og reise igjen, for reising er noe som står høyt på ønskelisten.

Bare noen dager før avreise hadde det enda ikke gått opp for meg at jeg skulle flytte til andre siden av jordkloden, og kofferten stod tom helt til dagen før avreise – da jeg innså at jeg manglet et par ting og kanskje burde begynne på pakkingen. Det var vanskelig å finne ut hva jeg skulle ta med meg og hva jeg skulle legge igjen hjemme. Jeg endte opp med en del sommerklær og altfor lite utvalg av varmere klær, og jeg anbefaler virkelig å ta med noen gode gensere dersom du skal til Australia. Ja, Australia er ett varmt land, men her eksisterer en vinter også. Vi er midt i Juli måned noe som betyr at det er vinter her, og dermed ganske så kaldt om kveldene..

Før avreise

Det å ta farvel med gode venner var nok noe av det mest utfordrende. Siden det ikke gikk opp for meg at jeg skulle ut å reise, så ble jeg å si hade til vennene mine noen dager før jeg dro. Og så snille som de er så arrangerte de en avskjedsfest for meg også. Det var virkelig gøy og jeg koste meg skikkelig. Og det er i samme øyeblikk som dette at man begynner å tenke, klarer jeg meg virkelig uten disse menneskene i ett år fremover? Tenk på alt det kule de får oppleve sammen, og alt jeg går glipp av nå som jeg skal dra. Et tips fra meg: ikke tenk sånn! Det er tross alt du som skal ut å reise og oppleve noe helt annet, få minner og nye venner rundt om i hele verden. Du er heldig som får lov til å oppleve din store drøm og få litt forandring i hverdagen. Jeg tenker vertfall at det er mye diggere å oppleve skolegang i et helt annet land, enn å sitte i det samme klasserommet gjennom hele videregående, med de samme medelevene og lærerne.

Reisen

andrine i australia3
Fra flyplassen i Hong Kong, sammen med to søte jenter som har blitt noen gode venninner. 

Reisen ned hit var lang, det er ikke noe å legge skjul på. Først flydde vi fra Oslo til London, fra London til Hong Kong og deretter til Sydney. 24 timer i fly kan fort bli lenge, i tillegg til en god del venting på flyplassen og noen forsinkende fly. Men reisen var så mye bedre enn forventet, og jeg koste meg virkelig. Vi var en stor gjeng som reiste samtidig, så vi fikk bli kjent med mange nye ansikter mens vi ventet på flyene. Det var alltid noen å snakke med og der var alltid noen hyggelige sjeler som ville spille kort med deg eller spise en god middag sammen. Reisen blir ikke noe problem, den går mye raskere enn du tror. Alt i alt, ikke gru deg til å forlate hjemstedet ditt – for du kommer til å ha ´´the time of your life´´.

Hilsen Andrine 

utveklsing australia
Bondi Beach i Sydney:)

en lokal strand i Australia
En lokal strand. 

Les også: Derfor valgte Andrine å reise på utveksling til Australia 

Kunne du tenke deg å reise på utveksling til Australia? Les mer om våre utvekslingsprogram her.