Ferie og farvel

Heisann!

Jeg har det fortsatt helt topp her nede, og koser meg mye. Jeg prøver å oppleve så mye som mulig nå, da jeg merker att tiden flyr, så da passer det bra at jeg har fått sommerferie.

I Australia så har jo vi sommertid når de hjemme i Norge har vinter, dette betyr at vi får ferien våres fra november til januar. Så nå er jeg offisielt ferdig i Year 11 og blir å bli en Senior å starte i Year 12 etter jul.

Uken før man slutter på skolen så har vi noe som heter "shut-down" uke. Dette er en uke hvor eksamener pågår, og man møter bare opp på skolen de dagene man har eksamen og etter dette starter man på ferien. I mitt tilfelle så ble det en ekstra lang ferie, da jeg hadde alle mine eksamener i vanlige skoletimer slik jeg slapp å dra på skolen den uken. Tenker at det skal bli sykt deilig med strand, bading og kos i ni uker, samtidig som at det kommer til å bli veldig rart.

Triste avskjeder

Det at skoleåret er ferdig betyr også at utvekslingsåret er slutt for andre. Mange av mine nærmeste, inkludert min aller beste venninne må returnere hjemover. Dette vil jeg si er den eneste ulempen med utvekslingen, fordi det er så ufattelig trist å ta farvel med de som har blitt din familie her nede. Jeg har vært veldig heldig å få blitt kjent med så mange fantastiske mennesker fra "all over the world" og skapt minner i massevis sammen med dem. Samtidig som at det er veldig trist og kjipt i disse tider, så føler jeg meg også veldig takknemlig og prøver å se det positive i det. Det at jeg har fått venner i Brasil og Italia gir meg jo bare en unnskyldning til å kunne reise og besøke dem i fremtiden og jeg har allerede lagt planer for dette.

venner i australia
De internasjonale på skolen. De fleste er brasilianere, italienere og norske. 

Les også: Vertsfamilien og skolen i Australia

Klar for nye eventyr

Selv om dette er en litt trist periode så tror jeg nok at disse månedene blir supre fordi om! Det er selvfølgelig litt kjipt og uvant nå i starten å ikke lengre ha muligheter for å møte de du er glad i hver dag, men samtidig er jeg klar for enda mer eventyr. Det er trossalt ferie og nå har jeg full mulighet for å få sole meg på stranden for å få en fin farge, møte nye mennesker og oppleve mer av Australia.

I sommer så vil jeg få mest mulig ut av dagene, kanskje ta meg en tidlig joggetur langs stranden etterfulgt av ett morgenbad og en god frokost ute. Jeg har allerede planer om plasser jeg skal besøke, og ting jeg vil se.

utveksling snorkling
Snorkling på Moreton Island, på en skoletur. 

palmer i australia

Les også: Endelig i gang

Tror jeg rett så vil disse ukene fly fort og jeg er nok tilbake på skolen fortere enn jeg tror. Og når jeg kommer tilbake på skolen så er det nye internasjonale som står for tur og da er det vi "gamle" som har ansvaret for å ta dem godt i mot og få dem til å føle seg like velkommen som det vi gjør <3

Vi snakkes!

Andrine 

Høres et utvekslingsår i Australia spennende ut? 
Bestill er gratis og uforpliktende intervju med Explorius i dag!