Derfor reiste jeg til Australia med Explorius

Det å reise på utveksling er virkelig noe jeg unner alle. Du får ett år fylt med opplevelser, nye venner og du sitter igjen med mange minner som du kommer til å ha for resten av livet.

Mange ting å tenke på


Det er mange ting som surrer oppe i hodet før man tar det valget om å dra på utveksling. Hvilken organisasjon er best, billigst og tryggest, hvordan skal man søke og ikke minst hvor man skal dra, er spørsmål man kanskje stiller seg selv. Mange googler rundt, mens andre spør tidligere utvekslingselever om hvordan de gjorde det. Det er mye å velge mellom der ute og det er mange valg som skal bli tatt.

Valget av destinasjon

Med meg så var det destinasjon jeg landet på først. Jeg kan egentlig huske at helt siden jeg gikk på barneskolen så var det USA jeg skulle til. Jeg hadde da sett så mye på amerikanske serier og filmer og ville virkelig dra dit for å oppleve dette ´´in real life´´. Allerede når jeg startet i åttende klasse så søkte jeg litt rundt på dette om utveksling og om USA. Jeg ble kjent med mange organisasjoner og leste flere blogger, dette tenker jeg at det er mange som gjør. Til slutt så havnet jeg inn på en blogg, der var det en jente som var i Australia og da tenkte jeg: DIT skal jeg.

Litt mer av grunnen til at jeg landet på Australia er fordi at det er det tvert motsatte av Norge. I Australia har de vinter når de i Norge har sommer, og selv om det er vinter i Australia så er det ikke som norsk vinter hvor vi må stå opp flere timer før skolen for å måke innkjørselen som er fylt opp med snø. Her er det fin temperatur og det er fullt mulig å ta en dykkert, jeg vil si at vannet nå er som det norske vannet om sommeren – om ikke varmere! I tillegg til klimaet så ville jeg til Australia fordi at det virket som ett veldig ´´laidback´´ land. Det er det også, vertfall sann jeg opplever det. 

Hvilken organisasjon skal jeg velge?


I slutten av niende/starten av tiende startet jeg seriøst med å lete rundt etter de beste organisasjonene. Jeg var veldig usikker og visste ikke hvilke som var seriøse eller ikke, men jeg plukket fort ut noen favoritter. Det var på en blogg jeg leste om Explorius og havnet dermed på denne etter litt research. Dette var organisasjonen som tilbudte flest land og hadde mange ulike muligheter, med tanke på Classic program og Select program. Dette var viktig for meg, plassen jeg skulle til hadde jeg bestemt meg for allerede året før og valgte derfor Select programmet. Dette koster litt ekstra, men gir deg muligheten til å velge plassering, skole, om du har noen fag du vil ha eller en spesiell sport du vil trene på.

Så var jeg i gang!

Det er lett å komme i gang med søkingen! Det man trenger å gjøre er å fylle ut ett interesse skjema på nettsiden til Explorius og deretter ha ett intervju enten over nett eller i virkeligheten. Etter dette så går det som det suser og man starter fort med å fylle ut diverse papirer og velger sted, fag og skoler.

One to One

Noe av det jeg synes er best med Explorius er at de støtter ett veldedighetsprogram. Denne veldedigheten betyr at for hver student som reiser på utveksling så får en elev fra Gambia ett skolepengestipend for ett akademisk skoleår. Så du støtter altså en god sak med å velge denne organisasjonen ovenfor andre!

Håper det jeg skrev nå kan være nyttig for deg dersom du tenker på å reise på utveksling, og hvert fall om du tenker på Australia. Det er virkelig verdt det og jeg lover at du vil kose deg!

Klem Andrine