Utflukt til Great Barrier Reef

Heisann, da har jeg vært i Australia i 7 uker og går inn i min 8 uke her Down Under. Så utrolig sjukt!! Dagene flyr virkelig av sted her nede. I dette blogginnlegget har jeg tenkt å skrive litt om en snorkletur jeg var på med noen andre internasjonale elever fra skolen min til Great Barrier Reef.

I og med at noen av de internasjonale elevene skulle dra allerede etter en termin, noe som betyr at de bare har litt over fire uker igjen, bestemte en del av de internasjonale elevene seg for å dra på en organisert snorkletur samme til Great Barrier Reef. Da vi alle er mindreårige måtte vi ha med oss en voksenperson som da var kontordama.

Avreise fra Cairns

jente ser utover havet

Dagen startet relativt tidlig til å være en lørdag med oppmøte utenfor båtterminalen 07:15. Etter alle hadde kommet, gikk vi ombord på en utrolig fin og stor katamaran. Båtturen ut til det ytre revet varte i ca. halvannen time og viste seg etter en stund å bli ganske tøff for de alle fleste om bord. Med gigantiske bølger og relativ høy fart på båten ble det ikke den mest komfortable båtturen for en del for å si det mildt.

Første stopp: Saxon Reef

havutsikt

Omtrent halvannen time etter vi forlot havna i Cairns, var vi vel fremme med vår første location, Saxon Reef. Etter en rask sikkerhetsdemonstrasjon var vi alle mer enn klare for å hoppe ut i vannet. Vanntemperaturen lå på ca. 23 grader, noe som for alle oss fra Europa egentlig er ganske varmt. De lokale derimot bet tenner og ristet. Det var til og med en del av dem som leide ekstra våtdrakter fordi de syntes det var så kaldt.

Vi fikk til sammen to timer som vi fikk bruke fritt i Saxon Reef. Det var en helt ubeskrivelig følelse å endelig få se en av de få gjenlevende delene av Great Barrier Reef med mine egne øyne. Etter rundt en time i vannet bestemte jeg og to andre internasjonale studenter seg for å gå ut av vannet og legge oss oppe på det øverste dekket for å sole oss.

studenter svømmer i havet 

Da klokka var slagen 11, var det klart for lunsj. Til lunsj fikk servert en fantastisk buffet med Australian styled BBQ biff, sjømat og hele 8 forskjellige salater. Etter vi hadde spist oss vel og mette bar det videre til vårt neste stopp et annet rev som jeg ikke husker navnet på, hehe...

 

Stopp nummer to: Enda mer snorkling og snacks

Sjøutsikt

Vi kjørte deretter rundt en halvtime lengre ut fra Saxon Reef før vi ankom vårt neste stopp hvor vi fikk tilsvarende halvannen time til å snorkle og utforske. Etter å ha tatt enda flere undervannsvideoer, forsøkt å ta enda flere gruppebilder under vann, fått advarsler av livvakten fordi vi svømte for langt ut og desperat lett etter skilpadder og små haier uten hell, gikk vi nok en gang om bord på båten for snacks som denne dagen bestod av fersk frukt og ostefat.

Da personalet om bord endelig var ferdige med sikkerhetsrunden sin og hadde forsikret seg om at alle var trygt ombord tilbake på båten igjen, startet vi på den omtrent to timer lange turen hjemover igjen.

På turen hjemover var det liveunderholdning på båten med liv og røre. De aller fleste av de internasjonale elvene, inkludert med selv, derimot var så utslitte at vi sov store deler av turen. Rundt halv fem tiden var vi tilbake i Cairns igjen, veldig trøtte, men med minner for livet og opplevelser vi aldri kommer til å glemme.

Hilsen Linn

 

Linn blogger fra Cairns, Queensland i løpet av sitt utvekslingsår i Australia. Vil du også på utveksling til Cairns? Med Explorius kan du velge skole i Australia. Avtal et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!


Avtal intervju