Mitt kommende år i Australia

Heisann! Jeg heter Tina og jeg har nå lagt ut på en veldig spennende reise til Australia. I dette blogginnlegget skal jeg fortelle litt om mine forventninger for det kommende året i Australia, hvor jeg bor, i tillegg til hvorfor jeg nettopp valgte Australia.

Litt om meg selv

Sydney

Før jeg starter kan jeg fortelle litt om meg selv. Mitt navn er Tina, jeg er 17 år og kommer fra Snarøya, en halvøy utenfor Oslo. Min hverdag hjemme i Norge består av å spille håndball, være med venner og familie, lufte hunder og lage mat.

Jeg har alltid vært veldig glad i å utforske og reise, derfor ble valget om å dra et år til Australia veldig naturlig for meg.

Om stedet jeg bor

utsikt ved havet

Jeg tilbringe utvekslingsåret på Sunshine Coast, et vakkert byområde ved vannet. Sunshine Coast har egentlig alt man trenger: fine strender, restauranter, mange parker, butikker og kjøpesentre. Og som navnet tilsier er det så og si alltid sol her.

Området jeg bor i heter Buderim. Buderim ligger sentralt på Sunshine Coast med gåavstand til butikker og havet. Jeg går på Mountain Creek State High School som er en gåtur på cirka 25 minutter.

Hvorfor valgte jeg Australia?

turist i queensland

Å dra på utveksling er noe jeg aldri har tenkt noe på, men som jeg ikke har utelukket helt.

Utveksling er en fantastisk opplevelse. Du får sjansen til å oppleve en ny kultur, møte nye menneske, forbedre språket og få en ny forståelse av din arv og dine verdier. Men hvorfor valgte jeg akkurat Australia?

Det var først da søsteren min fortalte meg om hvor fantastisk utvekslingsåret til en venninne hadde vært, at det vekket interesse hos meg. Jeg satte meg litt mer inn i utveksling i Australia, og i høstferien hadde jeg endelig bestemt meg, jeg måtte dra! Det var mye som lokket meg hit, kanskje aller mest de vakre strendene og de hyggelige menneskene. Australiere er gjerne kjent for å være veldig åpne og «laidback».

Mine forventninger for utvekslingsåret

utvekslingsstudent og vertsfar på stranden

Et av spørsmålene jeg ble stilt mest før jeg reiste var «Hva slags forventninger har du?». Første gang jeg ble stilt dette spørsmålet kom det som et sjokk for meg. Jeg ante ikke hva jeg skulle svare. Jeg bestemte jeg meg for å ikke ha høye forventinger, noe jeg tror var smart med tanke på at forventninger gjerne kan lede til skuffelse. Men en ting du burde forvente er at ting ikke vil bli slik som hjemme.

Jeg ville få mest ut av året, og bestemte meg derfor for å lage en liste med mål for året, også kalt en bucketlist. Bucketlisten besto blant annet av å forbedre engelsken min, se kenguruer og haier, lære meg å surfe, oppleve kulturen til den australske urbefolkningen og ta dykkerlappen.

Dykkersertifikat

tre jenter ved havet

Det er nå tre uker siden jeg satte meg på flyet til Australia. Jeg har hatt mine oppturer og nedturer, men for det meste oppturer. I starten slet et flertall med hjemlengsel, meg inkludert. Det er selvfølgelig vanskelig å sitte på andre siden av kloden å kjenne at du ikke får se familie en god stund. Under denne tiden er det veldig viktig å være åpen om hvordan man har det og snakke med familie og venner. Det er i hvert fall det som hjalp meg!

Vi snakkes!

Klem fra Tina


Tina blogger fra Sunshine Coast, Queensland i løpet av sitt utvekslingsår i Australia. Vil du også på utveksling til Sunshine Coast? Med Explorius kan du velge skole i Australia. Avtal et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Søk nå