Første måneden i Australia

Hallo, alle sammen!

Jeg heter Tobias og har vært i Australia i fire uker nå. La meg bare si dere; WOW!! Jeg storkoser meg her nede virkelig:) Alt her er så vakkert!

Jeg har allerede opplevd masse; jeg har vært ved Operaen, sett Harbour bridge, svømt på Cronulla beach, vært på surfekurs i Wollongong, og alt dette på bare fire uker! Jeg gleder meg utrolig til et helt år her fylt med opplevelser!

ungdommer som surfer i Sydney
Surfekurs i Wollongong

gutt surfer
Meg som suger på å surfe;)

Skolen har jeg allerede begynt på, siden skoleåret starter i januar her, så jeg måtte korte ned på sommerferien min, men det har ikke føltes dritt ut i det hele tatt. Stikk motsatt faktisk! Det føles nesten ut som jeg går på sommerskolen:)Man velger jo nesten alle fagene på skolen selv, så det jeg har valgt føles litt ut som et utvidet sommerskolekurs. Fagene jeg har valgt er english standard, maths advanced, ancient history, chemistry, geography, og skal begynne på french continuers neste uke.

Når vi er inne på skoletemaet: Jeg hadde min første prøve på mandag! Den var i kjemi, som er det faget jeg trengte mest tid på å catche opp i. Jeg gruet meg i flere dager, og da dagen endelig var der innså at jeg hadde overreagert. VELDIG. Det er en av de enkleste prøvene jeg noen gang har hatt! Det var en praktisk prøve der vi skulle skrive ned volten på en galvanisk celle – et tema vi gikk gjennom i 1. klasse hjemme! Det er altså ikke en så veldig stor omjustering å komme hit.

Det største problemet jeg har opplevd hittil er å forstå en person med veldig bred aksent;)

Sosiallivet går også bra! Jeg har hengt veldig med utvekslingsgjengen siden vi allerede hadde en connection. Jeg dro ned hit med fire andre, hvorav to skulle på samme skole som meg. Vi tre har hengt masse sammen med en svær gjeng med italienske utvekslingsstudenter. Vi tenker at det er best å få seg et sikkerhetsnett før vi slipper oss selv ut i det australske miljøet.

et bilde av et bilde
Utveksling-squaden

Det betyr ikke at vi ikke prøver på å få australske venner ennå. Jeg har faktisk kommet inn i en australsk vennegjeng allerede! Speaking of: Mitt nr. 1 tips for et suksessrikt utvekslingssår er nettopp dette. Opparbeid en connection med de norske du eventuelt drar med og de andre utvekslingsstudentene før du prøver deg på å få australske venner. De andre vet jo akkurat hvordan du har det siden de er i samme situasjon selv. Det sikkerhetsnettet du opparbeider deg gir deg noe å falle tilbake på om du ikke finner venner med en gang.

Men for å oppsummere: De første ukene har vært dritbra! Jeg har opplevd utrolig mye, hengt med både australiere og utvekslingsstudenter og begynt på en skole jeg allerede elsker! (og brukt dritmye penger(oops))

Gleder meg til resten av året her!
Peace out;)

Tobias

Tobias blogger fra New South Wales i løpet av sitt utvekslingsår i Australia. Vil du også på utveksling til Australia? Med Explorius kan du velge skole i Australia. Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Avtal intervju