Oppdatering fra Australia

Hei igjen!

Siden jeg skrev siste innlegg har en masse skjedd. Jeg har hatt alle eksamenene mine (disse teller ikke inn på siste karakter), besøkt flere attraksjoner, fått senior-jakke(!), fått flere australske venner og vært på stranda et par ganger.

Utifra dette er det ganske lett å tenke at året mitt er perfekt, og det er veldig bra for det er sant, men det er langt fra perfekt - og slik vil det ikke være for dere hvis dere bestemmer dere for å dra heller. Det vil være masse stress, både skolemessig og sosialt. Jeg har følt det veldig, begge to. Så det er ingen dans på roser i det hele tatt.

For meg har ikke dette tatt fra opplevelsen, men det motsatte faktisk. Jeg føler meg sterkere psykisk, mer voksen og mer uavhengig, men slik er det nok ikke for alle. Selv den sterkeste kan knekke under presset, og det er en risk du blir nødt å ta.

Bah, nok av det dype og meningsfulle, tid for litt selvviktig skryteprat!

Siden sist har jeg som sagt gjort en masse. Fått flere venner, hatt eksamener osv. Mange av Italienerne har dessverre dratt, så utvekslingsgjengen har krympet. Vi som dro ned hit sammen fra Norge har også holdt kontakten selv om vi alle ikke går på samme skole. Sist helg dro vi for eksempel på colour run sammen, som var noe av det morsomste jeg ha vært med på her:) Det kan hende dere allerede vet hva det er, men jeg har aldri hørt om at det skjer i Norge, så jeg gir en kort forklaring for de som ikke har hørt om det før.

nsw-colour run in australia

Colour run er et minimaraton der man løper mens man blir bombardert med skum og fargepulver! Det er supergøy og arrangementet er en vakker fargeeksplosjon! Etter man har løpt, arrangeres det en mini-musikkfestival der man får utdelt masse fargepulver og danser mens man kaster det rundt seg. Alt i alt er det et supert arrangement! Vi norske som er her prøver å gjøre sånne ting ofte, slik at vi holder kontakten:)

Men for å summere: Jeg har hatt 4 supre måneder her nede, og gleder meg skikkelig til de resterende 8:) 

Until next time, cheers

Tobias

Tobias blogger fra New South Wales i løpet av sitt utvekslingsår i Australia. Vil du også på utveksling til Australia? Med Explorius kan du velge skole i Australia. Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Avtal intervju