Canada, eh!

Karl i Canada

Nå har endelig eventyret mitt startet for fullt, som for så mange andre. 
Jeg har både gledet og gruet meg, hatt mange sene netter der jeg bare kan tenke på hver minste lille ting som kan skje, for så bare å hoppe i det. For en som nesten aldri krysser landegrensa, er det her ganske spesielt. For å bo nesten et helt år utenlands er ikke bare bare.

Det er nå ti dager siden jeg dro fra Værnes, og jeg har opplevd veldig mye på kort tid!
Først startet det med fem dager i New York, så var det videre til Canada og Prince George hvor jeg kommer til å tilbringe de neste ti månedene. Jeg må ærlig innrømme at jeg var litt skeptisk i starten, for ting var virkelig ikke slik jeg hadde forestilt meg det. Jeg hadde ikke skyhøye forventinger før jeg dro, men jeg hadde jo selvfølgelig noen.  Etter å ha pratet med kontaktpersonen min føltes alt mye bedre, og jeg vil anbefale alle utvekslingsstudenter å ha en god kommunikasjon med denne personen, da det vil være en av dine viktigste støttespillere opp gjennom året. 

New York skyline

Så kan jeg jo oppsummere litt av det jeg har gjort! Etter at jeg ankom flyplassen i Prince George tok vertsfamilien meg med til en restaurant litt utenfor sentrum, og jeg ble introdusert til noen venner av dem. De var veldig hyggelig, og jeg følte meg velkommen fra første stund!

Neste dag tok vertsbroren min meg med til et sted som het Huble Homestead, som er noe à la Maihaugen i Lillehammer, sammen med en annen utvekslingsstudent fra Tyskland. På veien så vi en bjørn, noe som er veldig vanlig her i Canada, og det blir neppe den siste gangen jeg ser det. De er heldigvis ikke farlig så lenge man ikke mater dem! Senere på kvelden hadde vertsmor arrangert en slags fest for meg slik at jeg kunne bli introdusert til enda flere av vennene hennes. Det var veldig koselig, og jeg prøvde ut ‘smokies’, som er en slags krydret pølse. Veldig godt! 

Huble Homestead

På mandagen dro vertsbror og jeg til noen venner av familien, og vi ble med å bygge en hylle inne i garasjen slik at de kunne parkere bilen der. Hyllebyggingen ble etterfulgt av en middag litt utenom det vanlige, nemlig ‘beer butt chicken’! Det smakte veldig godt det og! 

Det høyeste fjellet i Canadian Rockies, Mount Robson!

Jeg har også vært med å kjøre litt rundt i provinsen, og jeg må si at det er veldig mye fin natur her. Vi kjørte forbi det høyeste fjellet i Canadian Rockies, Mount Robson!

Jeg starter ikke på skolen før 9. September, men jeg ser frem til det!

Hilsen Karl