Poutine, lønnesirup & Tim Hortons

Skandinaviske utvekslingsstudenter i Canada!

Over: Skandinaviske utvekslingsstudenter samlet til BBQ i Prince George

Tiden flyr
Nå har jeg vært i Prince George i en måned, og jeg kan ikke si annet enn at jeg trives! Siden siste innlegg har det skjedd utrolig mye moro, og alt skjer så innmari fort! Skulle ønske jeg kunne saknet farten litt, for jeg har bare 9 måneder igjen!

Poutine, lønnesirup & Tim Hortons
Når jeg først er inne på det med canadisk kultur, kan jeg jo si at jeg har prøvd ut mye forskjellig av hva canadierne har å by på. Først ut var poutine, som jeg ærlig må innrømme at var noe for seg selv. Her snakker vi om pommes frites med kjøttsaus og ost, og en konsistens som knapt går an å beskrives. Definitivt verdt å prøve ut om man er i Canada! 

Jeg har også prøvd ut tjukke pannekaker med ekte canadisk lønnesirup, og fy fasan det var godt!  

Selvfølgelig har jeg også vært en del innom Tim Hortons, noe som har gjort at lommeboka mi har blitt usedvanlig mye tynnere… Dette er en fastfoodkjede canadierne er veldig stolte av, og man kan godt dra dit 3 ganger om dagen om ikke fler! 

Skolen
Som sagt startet skolen den 9. september, og hittil har jeg overlevd! Det er en veldig stor skole, med mange elever, og da også utvekslingselever. Her er det ikke noe spesielt om du kommer fra huset ved siden av skolen eller Papua de Guinea, så man må bare by så mye som mulig av seg selv! I starten syns jeg det var vanskelig, men det har bare gått bedre og bedre! Så lenge man står på nok skal jeg love deg at man blir kjent med flere og flere, og jeg begynner allerede og få venner! Jeg er også med i en klubb som heter me to we, som går ut på at man støtter oppom veldedige formål i tillegg til at det er sosialt. To fluer i en smekk! Lærerne er hyggelige og er ikke så forskjellige fra de i Norge, definitivt ikke like strenge som de i USA heller, ut i fra det jeg har hørt! 

Ellers
Jeg har også vært på ”hikes” og ”bonfires”, og jeg har sett nordlys og the big dipper som de så fint kaller karlsvogna. Ikke at det å se karlsvogna er så spesielt, men det at de kunne finne på å kalle den the big dipper fikk meg til å stusse. 

Vertsfamilien og jeg tok også en tur til Barkeville, som er en godt bevart gruvelandsby fra goldrushtiden, der vi deltok i the amazing race. Konkurransen gikk ut på at man som et lag skulle løpe rundt på forskjellige steder og utføre oppgaver. For hver godkjente oppgave fikk man poeng, om ikke var det bare å løpe videre til neste oppgave! Etter at poengene var telt opp var det vårt lag som stod øverst på pallen! (med over hundre poeng mer enn de som kom på andreplass!) Igjen var det duket for en ny konkurranse, denne gangen innad i laget. Vi skulle lete etter gullflak, og den som fant mest stod igjen som den ultimate seiersherren/kvinnen! Værsøstera mi vant, noe jeg syns var fortjent da hun nesten kastet opp etter å ha spist en chillisuppe på under fem minutter!

Jeg ser veldig frem til tiden fremover, for det skjer mye spennende for tiden! Kommer mer inn på dette i senere innlegg! 

Hilsen Karl

På kamp i Canada!Goldrush i Canada!Vakker Canadisk natur.