Spooky oktober & byturer

Nydelig utsikt i Canada

Spooky oktober
Da er snart min tredje måned her i Canada over, og som vanlig har tiden gått usedvanlig fort samtidig som den har vært veldig innholdsrik!

I starten av oktober dro vi til Ancient Forest som ca. er en time unna byen, og det er den mest nordligste innlandsregnskogen i verden! Det var en veldig fin tur, og det er den første gangen jeg noen gang har vært i en regnskog!

Oktober er også måneden for Thanksgiving her i Canada, og søndag den 11. oktober hadde vi kalkunmiddag med hele familien! Tradisjonelt feires Thanksgiving den andre mandagen i oktober, men de fleste feirer den dagen før.

Jeg har også vært i Quesnel som er en by like ved, hvor vi dro for å spise middag, samt dra til en ”cornmaze”. Det var veldig koselig/spooky, og vi var en hel gjeng som dro i lag.

Byturer
Fra den 18. til 23. oktober dro jeg og 20 andre utvekslingsstudenter til Vancouver og Victoria. Det er to fantastiske byer, og jeg skulle gjerne likt å være i området lengre! I Vancouver dro vi til Vancouver Aquarium, vandret rundt i Stanley Park (hvor de holdt på med en innspilling for en supernatural episode), besøkte Capilano Bridge som tydeligvis skal være en ganske gammel hengebru. Vi gjorde også mye annet moro, men ord blir dessverre fattig når man gjør så mye nytt og spennende på så kort tid!

I Victoria dro vi på hvalsafari, og vi så opptil flere spekkhoggere, samt sel og ørn! Vi kunne også se Washington, USA i det fjerne, og vi var bare 80 km fra Seattle. Jeg prøvde ut zip-lining og, noe som var veldig morsomt!

Halloween forberedelser
Oktober er måneden for Halloween, og for mange canadiere er dette en stor begivenhet! Selv har jeg og vertsfamilien for eksempel ”carved pumpkins” og dekorert både hus og katter med skumle effekter… Dagen før Halloween vil alle på skolen kle seg ut, og mange ser frem til dette. Selv har jeg ikke forberedt meg så mye, men dagen har vært den store snakkisen siden starten av måneden!

Hilsen Karl

Spooky oktober!Sea walk utsikt