Time flies when you're having fun!

Utvekslingsstudenter på isen

En ny måned er forbi
Da har det gått rundt tre måneder siden jeg landet på Canadisk jord, og som vanlig har tiden gått unna. ”Time flies when you're having fun” var det ei dame som sa til meg, og det har hun sannelig rett i!

November har vært litt av en måned, selv om det ikke har skjedd så alt for mye nevneverdig. I starten av måneden byttet jeg vertsfamilie, noe jeg tror gagnet begge parter. Det er ikke alltid like lett å komme overens med vertsfamilien sin, og det må man bare akseptere. Nå bor jeg hos verdens snilleste dame, og jeg kjenner det er en helt annen atmosfære. Jeg bor fortsatt med vertsbroren min fra den første vertsfamilien (utvekslingsstudent fra New Zealand ), og det er jeg veldig glad for!

Venner
Vennene du får på utveksling kan ende opp med å bli de beste vennene du noen gang kommer til å få, og det er rart å tenke på hvor kort en trenger å ha kjent hverandre! Det er lett å føle seg ganske ensom når man er på utveksling, men selv har jeg ikke følt så mye på det. Canadiere må være verdens vennligste (og høfligste) folkeslag, og siden jeg kom hit har jeg følt meg veldig velkommen.

Så må det også sies at det tar tid å få gode venner, men kan man egentlig forvente noe annet? Så et lite tips til fremtidige utvekslingsstudenter  er å være tålmodig og åpen for alle mennesker, for da skal det nok gå kjempebra!

Ellers…
… har jeg for første gang på lenge gått på skøyter! Utvekslingsstudentene i området samlet seg i en av de lokale hockeylagenes hockeyarenaer, og jeg hadde helt glemt hvor moro det faktisk er! Moro var det òg å se de andre studentene som ikke var fult like erfarne med skøyter og is!

Jeg har også tatt bilder til min graduation, og det var moro å kunne få stå i kappe og lue, og kjenne litt på hvordan det kommer til å bli når jeg en gang om ca. 6 måneder kommer til å gjøre det samme!

Jeg har også gått turer, vært på Tim Hortons, og laget krumkaker!
Er det én ting jeg  ikke hadde forestilt meg å gjøre i Canada, så er det å lage krumkaker. Siden vi om noen få dager kommer til å ha en julefeiring her, bestemte vi oss for å lage noe tradisjonelt norsk. Vertsmoren min hadde søkt på Google, og fant ut at det hadde vært trivelig å lage krumkaker. Jeg forklarte henne at det var veldig vanskelig å lage, og at man trengte et spesielt jern for å lage det, men sannelig hadde hun ikke fått tak i et krumkakejern og en dame med slekt fra Volda i samme slengen! Så tidlig en tirsdag morgen kom hun over og hjalp oss med å lage krummene. Aldri har jeg laget det før, og aldri hadde jeg trodd at jeg ville gjøre det i en hvilken som helst by i Canada. Er utveksling uforutsigbart? Ja er svaret!

Hilsen Karl

Utsikt over isen i Canada