Bli med på aktiviteter!

Niagara Falls

Det sier seg selv at utveksling er et skoleår utenom det vanlige. Det meste av det uvanlige kommer av seg selv, men det er viktig å delta selv, også! Meld deg på turer, delta på aktiviteter, bli med i klubber og gjør en innsatts! Du får så utrolig mye mer ut av året, og mange nye venner og minner du kan se tilbake på. Husk: det er bedre å angre på ting du har gjort, enn å angre på ting du ikke har gjort.

Opplev landet, og dra på tur!
I begynnelsen av oktober organiserte utvekslingsorganisasjonen i Nova Scotia en tur til Toronto. Slike turer er vanligvis ganske dyre, men det er helt klart verdt det! Vi fikk fem hektiske dager med litt lite søvn i «The Six», men jeg angrer så absolutt ikke på å dra. Vi fikk en guidet tur downtown, var i CN-tårnet, shoppet på The Eaton Centre, så Cirque du Soleil, dro til Niagarafossen og Canada’s Wonderland. I forkant av turen var jeg usikker på om jeg ville dra, siden det innebar å gå glipp av skolen, hvor jeg ville gå glipp av to prøver. Jeg ser nå at det var helt unødvendig, for slike ting ordnes lett med skolen! De tar hensyn til at du er en internasjonal elev som er her for å se landet, så man trenger ikke bekymre seg. Jeg fikk opplevd mer av Canada, jeg fikk møte andre internasjonale elever og jeg fikk opplevd mer av den canadiske kulturen. Canadiere er virkelig like snille som stereotypiene tilsier!

Alt blir morsommere om du gjør en innsats
Siste uken av oktober hadde vi noe som kalles Spirit Week. Hver dag hadde et tema som man skulle kle seg etter. Mandag var «Red Carpet Ready», tirsdag var «East Hants Lifestyle», onsdag var «Twin Day», torsdag var «Black ‘n Gold», som er skolens farger, og fredag var det ikke skole. Påfølgende mandag var det Halloween, og man kunne kle seg ut på skolen. Graden av deltakelse på de ulike dagene varierte fra joggebukse og hettegenser, til lange ballkjoler, skolens logo malt i ansiktet, og folk utkledd som astronauter, brannmenn, enhjørninger og «Hot-Sauce»-flasker. Det er så mye morsommere når folk faktisk gidder å delta, og man føler seg som en del av fellesskapet. Ikke vær redd for å skille deg ut, for de fleste tar faktisk disse temadagene ganske bokstavelig! Det er utrolig morsomt å se og ta del i fellesskapet på skolen, og kjenne på en ekte «High School Spirit».

Canada candy

Halloween er mye større her enn jeg er vant til, med ekstravagante dekorasjoner og masse godteri. Kle deg ut og gå med venner! Jeg gikk med vertsbror, -søster og noen venner av familien, og selv om jeg var eldst i flokken var det morsomt å gå. Vi møtte på mange av vennene mine fra skolen, så det er ikke bar de yngre som er ute og går. Folk er veldig sjenerøse når de deler ut godteri og chips, så nå tror jeg at jeg har nok til påske! Folk tar virkelig pyntingen alvorlig, med gravplasser i hagen, snakkende butlere og lysshow på garasjen. Man er på utveksling for å oppleve andre kulturer, så grip sjansen til å oppleve så mange av tradisjonene og feiringene som mulig!

Utveksling er fantastisk morsomt, men man må være villig til å engasjere seg. Bye for now!

Ingrid

Halloween
Utsikten