Vårfølelsen har kommet til Nova Scotia


Jeg tror tiden aldri har gått fortere enn den har nå de siste månedene. Det i alle fall slik det føles! Siden jul har det bare gått i ett med skole, venner, idrett og aktiviteter. Jeg har begynt å spille Ultimate Frisbee på skolens frisbee-lag, og det er faktisk kjempegøy! Det er mange som spiller, og selv om det ikke er noen seriøst sport, er det veldig morsomt. Utenom skolen har jeg også blitt med i en frivillighets-gruppe som er en del av YMCA-organisasjonen i New Glasgow. De jobber med ulike prosjekter i lokalsamfunnet, og fokuserer spesielt på "Youth leadership". Derfor jobber vi altså med å få barn og ungdom engasjert og aktiv, noe som jeg tror er veldig viktig. Det kommer til å skje masse spennende fremover, og i mai skal det arrangeres en stor event som fokuserer på nettopp dette med "strong kids", og da kommer bla. Craig Kielburger fra Free the Childen hit til New Glasgow for å snakke, og flere artister kommer for å holde en konsert også. Det tror jeg kommer til å bli kjempegøy.

Skibakken i Kanada
Akkurat nå bor jeg hos en annen utvekslingsstudent og hennes vertsfamilie, fordi min egen vertsfamilie har dratt til Florida på ferie. Jeg skulle ønske jeg kunne vært med haha, for selv om været begynner å bli litt varmere her kan det ikke akkurat sammenlignes. Min "nye" vertsfamilie er utrolig hyggelig, og jeg har det veldig morsomt her. Forrige helg dro vi til en stor gård som produserer ekte kanadisk maple syrup eller lønnesirup, og mange andre maple-produkter også. De serverte pannekake-frokost med maple syrup og maple butter og det var utrolig godt! Vi fikk også ta en tour på gården og se hvordan de samlet sevje fra trærne ute i skogen, og hvordan de jobbet med den slik at den kunne bli til ferdig sirup. Til helgen skal vi dra til Peggy's Cove som er en av de største turistattraksjonene i Nova Scotia, og i mai har de invitert meg med til Maine på en helgetur.

På skolen er det en masse forberedelser til prom og graduation, og også en del andre arrangementer for "grads", altså de som skal uteksamineres i år. Selv kommer jeg ikke til å bli uteksaminert på kanadisk vis, selv om jeg går i 12. klasse. Men jeg får være med på alle arrangementene allikevel heldigvis! Tiden går så utrolig fort nå, at jeg må bare nyte det. Jeg skulle ønske jeg hadde mer tid her, for jeg er absolutt ikke klar for å dra fra vertsfamilien min og alle vennene mine. Utvekslingsåret i Canada har vært en fantastisk opplevelse, og New Glasgow har tatt meg så utrolig godt i mot. Her har jeg møtt noen av de hyggeligste menneske jeg noensinne har truffet på, de er faktisk ekstremt høflige her! Jeg tror det må være det noe av det jeg liker best med å være her, i tillegg til maple cookies og Pictou County pizza da. Det kommer til å bli vanskelig å dra fra den!