Godt i gang med mitt nye liv i Frankrike

vertsfamilie utvekslingHei fra Frankrike!


Det føles rart å skrive at jeg har vært her i 2 måneder, men det har jeg faktisk allerede. Tiden har gått veldig fort, men også uendelig sakte. Det er en vanskelig følelse å forklare, men jeg føler jeg har bodd her i flere år samtidig som jeg føler jeg ankom i går. Ting begynner å falle på plass, og det som var så rart og nytt i begynnelsen begynner sakte men sikkert å bli mer og mer normalt.

 

Jeg skal helt ærlig innrømme at den første tiden har vært litt tøff. Jeg hadde en del problemer med familiene mine, og det er ennå ikke helt fikset opp i, men jeg er positiv og tror det kommer til å ordne seg.

 

Ellers har jeg også slitt litt med at familien min er mye mindre aktiv enn jeg er vant med. Vi reiser ikke så mye rundt og opplever ting, og jeg hadde nok helt ærlig forventet at vi skulle besøke litt flere steder og oppleve litt mer sammen. I denne perioden har jeg lært en del om meg selv, og jeg har funnet ut at utveksling er det du selv gjør det til! Ja, alle trenger litt alenetid, men ikke lukk deg inn på rommet ditt og vær alene hele dagen. Du har selv ansvaret for hvordan året ditt blir, så ikke nøl med å ta initiativ. Spør andre om de vil møtes, dra et sted, besøke noe! Så lenge du selv er åpen og imøtekommende og prøver ditt beste, så kan jeg garantere deg at du vil skaffe deg både venner og opplevelser!

 

Ja, maten er annerledes. Ja, språket er annerledes. Ja, kulturen er annerledes. Og ja, livet blir dermed annerledes. Men det er det som er så gøy! Skoledager som varer til 17 går unna på et blunk, og tiden går mye fortere enn forventet! Akkurat nå har jeg ferie, i hele to deilige uker! Jeg var tidligere litt bekymret for at ferien skulle bli tøff, og at jeg skulle ha alt for lite å gjøre. Men det har gått så mye bedre enn forventet! Jeg har vært mye med venner, både de franske og andre utvekslingselever. Allerede nå merker jeg at jeg har fått meg gode venner, som jeg forhåpentligvis vil holde kontakten med selv etter at jeg har dratt.reise på utveksling lære fransk

venner utveksling

 

Ellers går livet på skolen sin jevne gang, og jeg føler jeg har kommet godt inn i rutinene. Språket var som forventet en utfordring i starten, men det er så gøy! Det går 100 ganger bedre enn forventet, og man klarer helt fint å kommunisere med både venner og familie. Joda, selvfølgelig gjør man feil. Jeg har allerede prestert i å si ting som at ”jeg skal gå og være ordbok”, og den første uken fortalte jeg også vertsmoren min at jeg var gravid, da jeg prøvde å si at jeg var mett. Det gjelder bare å le litt av det, og ikke legge for mye press på seg selv. Nå merker jeg fremgang i fransken, da jeg faktisk begynner å forstå litt av det som skjer i timene. Alle lærerne er veldig forståelsesfulle, og jeg får alltid hjelp hvis jeg trenger det.

 

Jeg bytter til min neste familie i starten av desember, så nå skal jeg nyte min siste måned med denne familien samtidig som jeg gleder meg til å prøve ut noe nytt! Nå skal ferien nytes godt, så får dere nok høre fra meg om ikke så lenge!

 

Bisous :*

utveksling frankrike