Som hjemme i snøen

Nå har jeg akkurat kommet hjem igjen. Det føles veldig rart å si, men det er faktisk det dette lille, franske, sjarmerende huset blitt for meg. Første ferieuke er overstått, noe som i og for seg egentlig er ganske trist. Likevel vet jeg at jeg har en hel uke igjen, så den skal nytes for fullt! Selv om jeg bor i en ganske liten by, har jeg heldigvis fått gode venner og det er også en del utvekslingsstudenter i byen jeg bor i, så skal nok klare å finne på masse gøy den neste uken også! Den første ferieuken har jeg vært i Alpene med vertsfamilien min. Vi var i en ganske liten by som ligger rett på grensen mot Italia, kalt Valfréjus.

snø i Frankrike

Her tilbrakte vi en fin uke hvor vi fikk stått masse slalåm i skikkelig fine forhold. Her kan jeg si jeg følte med veldig hjemme, blant all snøen og vinden og kulden. Selv om jeg ikke er noe spesielt god på ski, gikk dette helt supert. Nivået generelt blant franskmenn på ski er kanskje litt lavere enn i Norge, da vi i Norge generelt sett bor mye nærmere fjellet og drar på ski oftere. Her måtte vi kjøre i hele 12 timer før vi kom frem, da jeg bor helt på andre siden av Frankrike i forhold til Alpene. I Frankrike drar de fleste på ski i løpet av vinterferien. Ettersom vertsfamilien min gjør dette neste hvert år, var de ganske gode på ski.

utveksling alpene

hyttetur

Vi hadde veldig fine værfohold i starten av uken, men etterhvert kom kulden også ned til Frankrike. På onsdagen var det veldig sterk vind på toppen, så før stolheisen ble man tydelig advart om at det var vind på 50km/t og en følelse av -30 på toppen! Der kjente til og med nordmannen litt på kulden, så mange turer opp og ned ble det ikke på onsdagen. Da det var litt tåkete på fredagen også fikk jeg prøvd ut det franskmennene gjør i stedet for langrenn. Her står de nemlig ikke på langrenn, men går heller på tur i skogen og på fjellet med truger. Det var egne turer organisert av skiskolen og guidene på stasjonen, så jeg ble med vertsforeldrene mine på en liten tur. Morro å prøve, men jeg foretrekker nok heller ski da det går mye fortere ;).

truger

Nå har jeg vært i Frankrike i over seks måneder, og det er nesten for uvirkelig å tenke på. For noen dager siden fikk jeg en mail fra Explorius med avreisebilletten min hjem, og jeg satt og stirret ned på skjermen min i hvert fall et kvarter! Det er jo under fire måneder til! Jeg husker at jeg synes tiden i starten gikk uendelig sakte og jeg kunne ikke forestille meg hvor langt dette året skulle blir. Men så kommer man inn i rutinen, får seg venner og blir en del av samfunnet. Og da flyr tiden og 6 måneder er unnagjort på under et blunk.

Bisous bisous

Francesca