Eiriks erfaringer i Tyskland

Hei!

Mitt navn er Eirik og jeg er nå på utveksling i Tyskland. Jeg bestemte meg tidlig for at jeg ville dra på utveksling på VG2. Allerede i slutten av 10. klasse begynte jeg søkeprosessen, og Explorius var et naturlig valg for meg ettersom jeg kjenner noen som også har vært på utveksling med svært god erfaring med organisasjonen. Etter søknaden min var behandlet ble intervju avtalt, og jeg fikk bekreftelse bare noen dager etter intervjuet at jeg var godkjent til programmet. Etter det gikk alt som smurt, og den 17. august tok jeg farvel med familien min på Trondheim lufthavn, og satte kursen mot Frankfurt.

Der ventet to uker med språkskole sammen med over 50 utvekslingselever fra forskjellige land rundt omkring i hele verden, også fra Norge og Skandinavia. Jeg kan med hånden på hjertet si at disse ukene var noen av de beste og mest spennende jeg har hatt i mitt liv. Jeg ble kjent med utrolig mange fantastiske mennesker og kulturer, og stiftet vennskap som trolig vil være med meg livet ut. Jeg lærte også utrolig mye tysk på disse to ukene, selv om jeg hadde fire år bak meg med faget på skolen. Dette setter jeg stor pris på hver eneste dag i det tyske dagliglivet. 

Ukene på språkskolen var over, og tiden var inne til å reise til hver vår vertsfamilie rundt om i Tyskland. Jeg husker det enda, som om det var i går, det fantastiske øyeblikket å endelig få møte vertsfamilien sin, da de sto på stasjonen å tok imot meg da jeg kom ut av toget. Disse skulle jeg leve under samme tak som i nesten et helt år. Jeg fikk veldig god kjemi med familien min fra dag én. De er hyggelige og omsorgsfulle mennesker som hjelper meg med alt jeg trenger når det gjelder skole, telefon og bank osv. Det er ingen tvil om at den svært grundige og til tider litt arbeidsomme prosessen som gjøres før plasseringen i en familie er god og viktig.  

I skrivende stund er det nye året 2015 nettopp startet. Jeg er snart kommet halvveis i utvekslingsåret mitt og jeg angrer ikke et sekund på at jeg tok valget, reiste fra alt som var kjent og kjært, og tok utfordringen med å reise på utveksling. Jeg vet at jeg allerede har vokst utrolig mye på det jeg har opplevd, blitt mer selvstendig, og ikke minst lære et nytt språk flytende! Alt dette kan jeg putte i ryggsekken å ta med meg og nyte godt av resten av livet. 

Jeg kan anbefale alle og enhver som ønsker å lære flytende tysk, samtidig som man får erfaringer og opplevelser for livet å dra på utveksling til Tyskland! Europas stormakt og en av Norges viktigste handelspartnere. 

Liebe Grüße! 

Eirik

Eirik på flyplassen, klar for avgang til Tyskland.Eirik med en stor gruppe venner.

Stor gruppe utvekslingsstudenter i Tyskland.

Ønsker du samme opplevelse som Eirik? Les mer om utveksling i Tyskland her.