Soft Landing Camp i Mannheim

Hei, mitt navn er Mina. I skrivende stund har jeg vært i Tyskland i hele to uker, selv om det føles ut som mye mer. Det har skjedd så mye i løpet av min første tid her. De første dagene var jeg på Soft Landing Camp i Mannheim, en by som ligger relativt langt sør-vest i landet.

Jeg og de tre andre norske ankom campen onsdag den 15. august. I tillegg til oss kom også fire andre utvekslingselever fra andre deler av verden. Vi ble hentet på flyplassen i Frankfurt og kjørt til ungdomsherberget hvor campen fant sted. Der ble vi møtt av lederne for campen. De ga oss navneskilt, romnøkkel, litt praktisk informasjon og så fikk vi noen minutter på å finne oss til rette og skifte klær, siden vi allerede 1 time etter ankomst skulle på museum.

sightseeing i Mannheim

Vi fikk, vel å merke, velge om vi ville være med på museet eller ikke, men vi ble enige om at vi ville være med på så mye som mulig. På vei til museet og mens vi var inne der ble vi etter hvert kjent med de andre utvekslingsstudentene som allerede hadde vært der i 10 dager på språk camp, altså for å lære ekstra tysk, siden mange av de ikke hadde hatt noe tyskundervisning før. Til sammen var vi rundt 40 ungdommer, mange fra Italia, Mexico og Taiwan, men også andre nasjoner. Museet viste seg å være et teknologimuseum. Der fikk vi bl.a. lære om kunsten å lage papir, noe vi selv fikk prøve, og etterpå kunne vi ta med papiret hjem.

Bestill utvekslingskatalog

 

museum

Etter det lille foredraget om papir, som faktisk var mer interessant enn det høres ut som, kunne vi gå rundt som vi ville inne på museet. Da vi hadde vært der en stund, dro vi tilbake til herberget og brukte resten av kvelden på å bli bedre kjent. I starten var det litt vanskelig å bli kjent med folk og å bli en del av «gjengen», siden de allerede hadde rukket å knytte bånd før vi kom, men det gikk seg til og vi endte opp med å kose oss veldig mye. På herberget var det mulighet for bl.a. å spille bordtennis, låne diverse brettspill eller kortstokk, og spille foosball, noe jeg som gjorde at vi heller snakket med hverandre og hadde det gøy i stedet for å være oppslukt av mobiltelefonene våre.

Dagen etterpå, altså torsdag, da de andre hadde tysktimer fikk vi som kom den 15. august litt fritid. Vi bestemte oss for å gå litt rundt i Mannheim og utforske byen.

mannheim lockers sightseeing

Etter å ha gått rundt en stund ble vi sultne og var mer eller mindre slått ut av varmen, så vi gikk tilbake til herberget siden de andre nesten var ferdig med undervisningen sin. Framme ved herberget spiste vi litt mat før vi dro og badet, alle 40, siden temperaturen i Mannheim var rundt 30 grader. Plassen vi dro til var en liten innsjø, men det en brygge med stige og mål så man kunne spille vannpolo, noe noen av oss gjorde. Da badingen var ferdig dro vi tilbake til herberget, spiste middag, og så hadde vi fritid resten av dagen, som vi igjen brukte på å spille kort og bordtennis.

På fredag hadde de igjen tyskundervisning, men da hadde lederne for campen funnet ut at de ville at vi andre skulle finne på noe gøy, så derfor dro vi til Luisenpark. Parken, som jeg forventet å bare være en veldig stor park, var en blanding av dyrehage, park, lekeplass og mer. Der fikk vi se pingviner, flamingoer, ulike typer andre fugler, diverse gårdsdyr, vi var på båttur og det var også mye annet i parken vi ikke rakk å gjøre som f.eks. spille minigolf. Vi fikk kun en time (ca) i parken, siden vi måtte hjem igjen for å rekke lunsjen.

utvekslingsstudenter i Tyskalanddyrvideregående i Tyskland

Etter lunsj fikk vi se og høre på de andre framføre sanger som de hadde forberedt i tyskundervisningen. Noen hadde skrevet sanger selv, andre hadde bare blitt tildelt en siden de ikke kunne tysk så godt, og selv om noen ord var vanskelige å forstå, var det allikevel veldig gøy å høre litt av det de andre holdt på med i timene. Resten av dagen var det igjen fritid, bortsett fra et lite møte hvor det ble utdelt togbilletter til de som skulle ta toget til vertsfamiliene sine.

På lørdag reiste vi til vertsfamilien. Mange dro med tog, men jeg var så heldig å bli hentet av min vertsfamilie. Jeg tror de fleste følte at dette var en veldig rar, men selvfølgelig spennende dag. Vi var både nervøse og glade for at vi endelig skulle få møte våre vertsfamilien. Da mine vertsforeldre endelig dukket opp føltes det litt rart å skulle dra ifra alle de andre utvekslingselevene. Selv om vi bare hadde kjent hverandre i fire dager, ble vi utrolig godt kjent. I tillegg er jeg glad for at jeg har andre å snakke med som er i samme situasjon som meg, når jeg noen gang synes ting er litt rart eller noe er uvant, fordi selv om Tyskland ikke er så langt fra Norge er det flere kulturelle forskjeller enn jeg hadde trodd.

Alt i alt vil jeg si at campen var veldig morsom, og det var veldig godt med disse dagene til å vende seg til alt det nye.

-Mina

 

Søk om å reise på utveksling