Dagstur til Berlin!

Hei, og takk for sist.

Det skjer fortsatt ikke så mye i hverdagen, man sitter for det meste og håper på at det skal lettes litt på restriksjonene slik at man kan komme litt tilbake til det normale. Selv med lockdown, alle restriksjoner og det at man helst ikke skal reise så mye, var jeg utrolig heldig som fikk meg en tur til Potsdam/Berlin da vertsfaren min hadde et møte der. Jeg tenkte å skrive litt om turen min her:)

Vi startet den ca 3 timer lange kjøreturen rundt klokken 10 på morningen. Etter å ha kjørt et stykke stoppet vi på en rasteplass for å strekke litt på beina og gå på toalettet, og jeg ble nesten gjenglemt... Da jeg kom ut fra toalettet, satt de andre i bilen og jeg visste egentlig ikke noe om hva som har skjedd, jeg ser bare at vertsmoren min ler. Da jeg kom inn i bilen fikk jeg vite at de egentlig hadde startet bilen for å kjøre, men så hadde vertssøsteren min lurt på om de ikke skulle vente på meg. Jeg ble iallefall ikke glemt, og vi kom oss på veien igjen.

Et blått informasjonsskilt utenfor huset der Wannsee-konferansen ble holdt

Da vi kom frem til Wannsee, der vertsfaren min skulle i et møte, gikk jeg, vertsmoren min og vertssøsteren min en spasertur til “der Flensburger Löwe” som lå i nærheten. Etter å ha sett oss litt rundt, gikk vi tilbake til bilen for å kjøre til et slott et stykke unna. Vi gikk også forbi huset hvor Wannsee-konferansen holdt sted i 1942, men kunne ikke gå inn på grunn av Corona…

Vi hadde knapt kommet frem til slottet da vertsfaren min ringte og sa at han var ferdig i møtet, så da var det vel bare å kjøre tilbake, etter at vi hadde fått kjøpt oss en is så klart. Vi er kanskje bare i februar/mars, men været er ganske bra, og for en uke siden hadde vi faktisk hetebølge her med temperaturer opp mot 20°C.

En vertsfamilie poserer foran en stor løvestatue

Tilbake hos vertsfaren min igjen møtte vi også datteren hans, og gikk en tur sammen i skogen. Etter en runde kom vi tilbake til Wannsee og “der Flensburger Löwe” igjen. Vi var litt ved vannet og så på endene som var der, og tok litt bilder med løven før vi gikk tilbake til bilen, hvor vi sa farvel til vertsfaren min sin datter, før vi satte kursen hjemover.

Ei jente smiler foran et vann med noen hus og båter

Vi kjørte ikke veldig lenge før vi måtte stoppe, da vi så en “modell” av solsystemet som var så kul at vi ikke kunne kjøre forbi. Alle planetene i solsystemet vårt var der, i tillegg til at det på hver og en stod litt informasjon om planeten.

En skulptur av solsystemet i en park

Etter å ha sett litt der, dro vi videre. Vi tok en runde rundt i område, men siden det begynte å bli litt sent droppet vi å stoppe, og bestemte oss heller for at vi skal tilbake senere hvor vi også kan sette av litt mer tid til å gå rundt og se.

Etter å ha kommet et stykke på veien, stoppet vi på en McDonalds for å få i oss litt mat da det begynte å bli sent og vi ikke hadde spist så mye iløpet av dagen. Etter en liten pause fortsatte vi den siste biten hjemover.

Bilde av en hamburger, fries og brus fra McDonalds

Vel fremme, var vi alle egentlig veldig trøtte etter en lang dag, slik at vi alle gikk ganske fort til sengs. Jeg hadde iallefall en super dag, selv om det meste var/er stengt. For meg var det egentlig bare fint å få sett noe annet enn det man ser hver dag, også er jeg utrolig glad for at jeg fikk opplevd litt av Berlin. En by jeg definitivt skal tilbake til, for det er en by med mye man kan oppleve.


Edna blogger fra Mariensee i løpet av sitt utvekslingsår i Tyskland. Vil du også på utveksling? Avtal et gratis og uforpliktende intervju med oss i dag for å starte søknadsprosessen!

Avtal intervju