Dagen min fra A-Å

Selv om vi nå har lockdown og jeg har litt andre rutiner enn normalt, tenkte jeg at jeg kunne skrive litt om hvordan en dag i Tyskland normalt ser ut for meg, for den er egentlig mer enn søvn, lekser og trening, selv om det er det det for det meste går i for tiden.

Ukedagene starter tidlig

Hverdagene for meg starter gjerne med å måtte tvinge seg selv ut av senga ca 6:30, noe som ikke er like lett hver dag… Når jeg har kommet meg ut av senga kler jeg på meg, grer håret etc. før jeg går ned og ordner meg mat til skolen.

En gate i et boligfelt i Tyskland

Rundt 7:00 kler jeg på meg ytterjakken og slenger på meg sekken før jeg og vertssøsteren min går sammen til busstoppet. 7:15 går bussen som tar ca 15 min til skolen. Bussen er så og si alltid full, da de fleste reiser med buss til skolen, slik at jeg ofte må stå. Men det er egentlig ikke noe problem da det bare er 15 min og man uansett sitter flere timer i løpet av skoledagen.

7:45 starter første time (som er ca da jeg står opp hjemme i Norge...) og vi har alltid dobbelttimer (2x40min). Etter en time har vi 20 min pause før neste time begynner. Mandag-onsdag har jeg lang dag og er ferdig 15:35, torsdag og fredag har jeg kort dag og er ferdig 12:25.

Etter at skolen er ferdig går jeg til busstoppet og tar bussen hjem. De dagene jeg har lang dag spiser jeg varm lunsj i kafeteriaen på skolen og de andre dagene spiser vi hjemme eller hos vbesteforeldrene mine. Ellers går resten av dagene til at jeg trener litt, gjør litt lekser (noe jeg gjerne legger opp til de dagene jeg har kort dag) og slapper av. På mandager og onsdager har jeg også håndballtrening på kvelden.

Et lagbilde for et kvinnelig high school håndballag

Helgene

På lørdager sover jeg litt lenger, til rundt 9:00. Jeg kler på meg før jeg går ned og spiser litt frokost. Starten av dagen går gjerne til at jeg får gjort litt lekser og slapper av. Litt ut på dagen går/jogger jeg meg en tur og på ettermiddagen drar jeg og vsøsteren min ofte til hestene som eies av en familievenn. Etter det drar vi ofte sammen med vmor og handler. Når vi kommer hjem fra butikken lager vi mat, noe vi gjerne gjør på kvelden i helgene. Resten av kvelden ser vi ofte sammen noe på TV, eller har SPA-kveld sammen med vsøs, før vi tar kvelden.

Ei jente smiler ved siden av en brun hest

Søndager starter noe likt som lørdager bare at vi på søndager spiser frokost sammen. Ofte på søndager (før lockdown) drar vi gjerne på utflukter, som for eksempel spasertur litt vekk herfra, dinosaurpark, fornøyelsespark etc. På kvelden drar vi enten til vbesteforeldrene eller de kommer til oss og så spiser vi middag/kvelds sammen, noe som gjerne er 3-retters (suppe, hovedrett og dessert). Etter det går vi gjerne i sengs da det er skole og ny uke neste dag.

 

Edna blogger fra Mariensee i løpet av sitt utvekslingsår i Tyskland. Vil du også på utveksling? Avtal et gratis og uforpliktende intervju med oss i dag for å starte søknadsprosessen!

Avtal intervju