Starten på reisen

Hei alle sammen😊

Det har akkurat passert to måneder siden jeg kom hit til Tyskland, og det føles ut som at jeg har vært her mye lenger, for de månedene har vært innholdsrike. Jeg tenkte at jeg skulle bruke dette blogginnlegget til å fortelle litt om min første tid her, og litt om ting jeg har opplevd så langt.

Mine første dager i et «nytt liv»

Utveksling i Tyskland

Alt begynte morgenen 25. August. Jeg tror jeg var på flyplassen rundt halv 5, for flyet mitt gikk fra Gardermoen 06:35. Jeg måtte mellomlande i Amsterdam, men så gikk flyet mitt videre til Hannover, og landet der ca. halv 12. Jeg fikk etter hvert bagasjen min, og kom meg ut hvor jeg endelig fikk møtt vertsfamilien min. Det var et fint møte og jeg følte meg som en del av familien med en gang.

Da vi kom til huset ble jeg møtt av en ivrig hund i døra, som var glad for at vi kom og så fikk jeg en liten omvisning i huset. Etter det, og til glede for vertssøsteren min, syklet jeg og hun til hestene. Det er slik at vertsfamilien min har en venn som har en del hester, og vi pleier å dra dit relativt ofte. Da vi kom hjem igjen dro jeg, vertssøsteren min og vertsmoren min på butikken og handlet.

Utveksling i Tyskland

Her er to av hestene (føll og mor), i alt er det syv stykk.

Litt mot kvelden dro vi til foreldrene til vertsmoren min hvor vi spiste middag, snakket og hadde en fin kveld. Jeg følte de tok meg veldig godt imot og vil si at jeg har fått et veldig godt forhold til dem. I tillegg er det slik at hver søndag samles vi enten hos dem eller oss og spiser middag sammen, noe jeg synes er veldig hyggelig.

Det var litt rart å våkne opp neste dag i og med at jeg var i et ganske fremmed hus vil jeg si, men det gikk bra. Jeg stod opp, vi spiste frokost sammen, og så dro vi av gårde i en dinosaurpark. Det var ganske interessant å gå rundt og lese om alle dinosaurene og fossilene, og se «modeller» av dem. Jeg vil tro vi var der i rundt 5 timer, men jeg kjedet meg ikke et sekund. Senere samme dag dro vi på en kina-restaurant og spiste.

Utveksling i Tyskland

Sommerferie!!

Jeg vil si jeg var ganske heldig med vertsfamilien min, for det har seg slik at de inviterte meg med på ferie, og dette er da grunnen til at jeg reiste allerede i juli. Jeg fikk spørsmål i april, tror jeg, om jeg ønsket å reise på ferie. Uten at jeg visste hvem familien var eller hvor vi skulle, så takket jeg ja for jeg tenkte det var en fin måte å starte året på.

Utveksling i Tyskland

Etter rundt en uke i Tyskland dro vi altså til Kreta hvor vi var i hele to uker. Jeg må si at det var virkelig noen fantastiske uker hvor jeg følte jeg virkelig ble kjent med familien, og fikk vært ordentlig sammen før hverdagen begynte. Vi tilbrakte mesteparten av tiden på hotellet, hvor det om dagen gikk mye tid til bading og aktiviteter og om kvelden var det kortspill og underholdning. Vi hadde også et par utflukter utenfor hotellet som for eksempel at vi dro til en waterpark, et aquarium og en kjent ruin på øya.

Tiden før hverdagen braker løs igjen

Jeg må si at to uker på Kreta fløy av gårde og det var trist å forlate stedet, men det gikk nå bra. Da vi kom tilbake til Tyskland var det enda nesten to uker til skolestart, noe som var både digg, men samtidig ikke. Selvfølgelig er det digg å ha ferie, men samtidig kjente jeg ingen her, noe som gjorde at dagene ble litt lange siden vertsforeldrene mine hadde jobb, og vertssøsteren min var mye med venner. Dagene gikk mye til å gå tur med hunden, sykling og å slappe av.

Utveksling i Tyskland

Det er ganske digg å ha hund, for da må man liksom komme seg ut innimellom.

I tillegg hadde jeg et stort ønske om å fortsette med håndball her, så når vi kom hjem fra ferien hjalp vertsfamilien meg med å finne et lag jeg kunne spille for, og kontaktet dem. De dagene med trening så jeg frem til, for da fikk jeg tilbringe noen timer med folk med samme interesse og som er på samme alder. Jeg kom ganske raskt inn i gruppen, og har fått god kontakt med de fleste. Noe jeg vil anbefale til dere alle, er å delta i en form for idrett eller andre sosiale aktiviteter nettopp for at det er en fin måte å bli kjent med folk på.

Det er vel slik at alle gode ting må vel også ta slutt og etter vel 10 uker sommerferie i år måtte jo skolen starte en gang den også, men jeg tenker å fortelle litt mer om skolehverdagen ved et senere tidspunkt. Håper i alle fall dere fikk et lite innblikk i hvordan min første tid her i Tyskland har vært, så blogges vi snart igjen:)

 

Edna blogger fra Mariensee i løpet av sitt utvekslingsår i Tyskland. Vil du også på utveksling? Avtal et gratis og uforpliktende intervju med oss i dag for å starte søknadsprosessen!

Avtal intervju